Ingrid Olava vant Statoilstipendet

Albumaktuelle Ingrid Olava har vunnet årets Statoilstipend under Bylarm

Skrevet av:
Publisert 18:26 20 februar, 2010

Ingrid Olava med juryformann Furuholmen (foto: Tom Øverlie, NRK)

Ingrid Olava vant 800.000 eksportkroner fra Statoil. På pressekonferansen sto kjæresten Runar Eggesvik for det mest oppsiktsvekkende spørsmålet.

Artisten Ingrid Olava har nettopp fått det gylne, men også omstridte stipendet som skal brukes til å bygge en internasjonal artistkarriere.

På utdelingens  pressekonferanse stilte Olavas kjæreste, tidligere Bylarmmann, nå leder for Musikkbyen Oslo, Runar Eggesvik, et noe spesielt spørsmål til prisvinneren. Hør det her:

Eggesvik_Pressekonferanse_Olava

Enstemmig jury
- Juryen er enstemmig i sitt valg og har lagt vekt på en merkbar musikalsk utvikling, sa Furuholmen på utdelinga. Juryen opplyser også å ha lagt også vekt på «uforutsigbarhet og galskap», sa juryformann Magne Furuholmen i sin begrunnelse.

- Eksportpotensiale lik null
Musikkpromotør Atle Bøckmann er ikke like begeistret.

- Eksportpotensialet er lik null, sier Bøckmann.

Han mener ingen betviler Ingrid Olavas kvaliteter som artist, men:
- Det er ikke noe poeng i å prøve å eksportere en kvinnelig singer-songwriter.

Vil ha grønnere Statoil
- Jeg takker Statoil, som etter mange år med å satse på klassisk, nå har valgt å satse på populærmusikk, sa Ingrid Olava på scena. Dessuten:
- Jeg håper å se mer av det grønne og CO2-rensende Statoil, sa artisten og siktet til debatten om artister bør motta oljepenger.

Stipendet har tidligere gått til Ida Maria og Mathias Eick, mens flere andre norske artister har takka nei til å bli nominert til det.

Overrasket Slettemark

Lydverkets Asbjørn Slettemark er overrasket, men glad, for at Olava stakk av med prisen.

- På forhånd hadde jeg sett for meg at Serena-Maneesh eller Donkeyboy kom til å vinne, siden de har et klart eksportpotensiale. Ingrid har knapt blitt spilt i utlandet, men med tanke på den fantastiske nye platen hennes timingen perfekt. Det blir spennende å se hvordan det kommende året blir for henne.

- Velfortjent
Thom Hell var også nominert til stipendet, men det var ikke mye misunnelighet å spore da det ble klart at Olava stakk av med prisen.

- Det er fantastisk. Vi er jo så å si familie, vi har kjent hverandre lenge og vi har gjort masse ting sammen. Vel, vel fortjent. Håper bare hun får tid til å sove litt nå. Jeg tror hun kommer til å bruke de pengene godt.

- Er det viktigere at en ung artist som henne får dem, enn deg?

- Hehe, jeg var bare smigra over å være nominert, men som du sier er jeg jo ikke 20 lenger. Men min karriere har bare gått oppover og oppover, og det er kult, men jeg har jo ikke kommet meg til utlandet. Ingrid har allerede noe på gang i utlandet, og det er et poeng, at den som fikk prisen allerede har kontakter i utlandet.

Ingrid Olava

Tags: , , , , , ,

Del "Ingrid Olava vant Statoilstipendet"
 

20 kommentarer på “Ingrid Olava vant Statoilstipendet”

 1. Hilde sier:

  Ikke dumt å være kjæreste med en av musikk-Norges mektigste menn,nei.. Serena-Maneesh hadde fortjent denne prisen!

 2. Sol sier:

  Eh..fordi Ingrid Olava har så mye nytt å tilføre det internasjonale musikkmarkedet, eller? Hun har ikke sjangs med den dølle, uoriginale musikken hun spiller. Hørt det før!!

 3. Mona sier:

  Fortjent, lett! Kjempekult, gratulerer så mye til fantastisk flinke Ingrid!!

 4. Snuppa sier:

  go IO! Killed it live i går!!

 5. August sier:

  Dette var vel den tredje dårligste kandidaten – foran Cumshots og Katzenjammer. Sorry, men sier meg enig i at eksportpotensialet er veldig begrenset. Men det er bare hyggelig hvis jeg tar feil …

 6. Einar sier:

  Serena Maneesh burde helt klart ha vunnet.

 7. petimeter sier:

  Gratulerer! Fullt fortjent!

 8. Kat sier:

  Synes Olava fortjener det mye mer enn det Donkeyboy og de!!! Gratulerer!!!

 9. [...] Ingrid Olava vant Statoilstipendet [...]

 10. Jada sier:

  Synd at Cumshots ikke fikk det, men bedre med Olava enn Donkeyboy…

 11. Tinamorææ sier:

  jaaaaaa! du e kul Ingrid:)

 12. Tinamorææ sier:

  Vælførtjænt!

 13. [...] Ingrid Olava vant Statoilstipendet [...]

 14. [...] oppsto da Magne Furuholmen satt i  juryen som delte ut Statoilstipendet på 800.000 kroner til Ingrid Olava i forbindelse med bransjetreffet bylarm i Februar. I arbeidet med å finne en vinner slo det ham at langt flere artister kunne trengt og [...]

 15. [...] Radioresepsjonens gode venninne, artisten Ingrid Olava, bidro til showet. De har tidligere sunget sammen blant annet på Hovefestivalen, og på mandagens [...]

 16. [...] P3)Råsterk avslutningAlle anmeldelsene fra BylarmBylarm i bilderTok pusten fra utlendingeneIngrid Olava vant StatoilstipendetSkitne penger eller gylden sjanse?Brakdebut for RR-djsMagi vs. mølJesse Jones spilte på Bylarm [...]

 17. [...] Sammen med seks jurymedlemmer har Magne Furuholmen, Morten Harket og Paul Waaktaar-Savoy plukket ut åtte band og artister som skal konkurrere om millionene. Ideen til stipendet kom da Furuholmen satt som juryformann for Statoilstipendet som deles ut på Bylarm. Da uttalte han at langt flere artister kunne trengt og hadde fortjent pengene enn bare årets vinner Ingrid Olava. [...]

 18. [...] Ingrid Olava, Datarock, Kråkesølv, Social Suicide, Young Dreams, Thom Hell og Fjorden Baby! er blant artistene som bidrar i prosjektet Involve Yourself, som går av stabelen på Youtube tirsdag ettermiddag og kveld. Fra klokka 15 til klokka 20 publiseres en ny video hvert tiende minutt – og i tillegg til å fremføre en låt eksklusivt kommer artistene med oppfordrende apeller om å engasjere seg. [...]

 19. [...] Ingrid Olava 2009: Mathias Eick 2008: Ida [...]

 20. [...] med en konsertrekke der de fire tidligere stipendvinnerne spilte på Folketeateret; Ida Maria, Ingrid Olava, Mathias Eick og [...]

Legg igjen en kommentar