Indiegenser goes übercoolness

Norske indieartister har lenge fronta den. Men nå har også Sveriges nye indiestjerneskudd omfavna Mariusgenseren. Som du kan se av bildene under, har Mariusgenseren lenge vært en hit i det norske indiemiljøet. Den eksperimentelle jazzgruppa Wibutee var kanskje først ute, men virket ikke sikre på om de ordentlig mente det… Matias Tellez ble spådd et […]

Skrevet av:
Publisert 10:54 2 juni, 2010

Mariusgenseren. (Gammel reklame)

Norske indieartister har lenge fronta den. Men nå har også Sveriges nye indiestjerneskudd omfavna Mariusgenseren.

Som du kan se av bildene under, har Mariusgenseren lenge vært en hit i det norske indiemiljøet.

Wibutee (promo)

Den eksperimentelle jazzgruppa Wibutee var kanskje først ute, men virket ikke sikre på om de ordentlig mente det…

Matias Tellez (Foto: NRK)

Matias Tellez ble spådd et stort gjennombrudd allerede som 15-åring i 2004, og vant Urørt-finalen 2008. Gjennombruddet har latt vente på seg, men i mellomtiden holder han varmen «Marius-style».

Njål Paulsberg (Foto: NRK)

Njål Paulsberg fra Put Your Hands Up for Neo-Tokyo, og keyboardist i backingbandet til Matias, lot seg inspirere av sin kompis og gikk for seier i årets Urørtfinale, uten å lykkes helt.

Sirka Ragnar (Foto: Promo)

Også i hovedstaden er genseren poppis, som en kan se av bildet av Oslobaserte Sirka Ragnar.

Petter Carlsen albumcover

Den som kanskje har gått lengst i å fronte Mariusgenseren, er Petter Carlsen som i fjor hadde på seg en på coveret til debutplaten You go bird.


Kråkesølv (Foto: NRK)

Petter Unstad i Kråkesølv vegrer seg for å gå «full-Marius», men har på seg en Mariusgenser-inspirert t-skjorte, designet av bandets egen trommis Thomas Litangen for X Rockeklubb i Bodø.

Lindstrøm (Manipulert bilde)

I tillegg, nylig var en Norges mest kredible artister, Lindstrøm, observert på en Jaga Jazzist/Serena Maneesh-konsert. Og hva hadde han på hodet? Jo, et Mariusgenser-pannebånd. Obs! Bildet over er manipulert!

Men til nå har Mariusgenseren vært et trendplagg i Norge. Det kan endre seg raskt. For noen uker siden, kom svenske Anna von Hausswolff med platen Singing From The Grave, som fikk terningkast fem i både Dagbladet og Aftenposten. Og da hun ble intervjuet av en Sveriges hippeste musikkblogger PSL, var hun iført nettopp en… Mariusgenser.

Tags: , , , , , , , ,

Del "Indiegenser goes übercoolness"
 

7 kommentarer på “Indiegenser goes übercoolness”

 1. Rockepirat sier:

  Vil bare informere om at Petter fra Kråkesølv går i skjorten til X Rockeklubb*, d.i.y-konsertarrangør i Bodø.

 2. Hei Rockepirat!

  Beklager feilen. Har nå rettet opp.

  Njål

 3. Hei Jan!

  Stemmer at det er gammelt nytt at norske artister bruker Mariusgenser. Men nytt nytt at svenske gjør det, og det var det som var utgangspunktet for at jeg skrev denne saken. (Vet at dette kommer langt ned, men ble litt for ivrig når jeg fant alle bildene av de norske…)

 4. [...] intervju med damen, trendfølsomt kledd for [...]

 5. [...] hjemme i Norge har vi også sett “hardbarka” hiphopere i indiegenser. Karpe Diem gjorde en coverversjon av Kråkesølv sin “Skredder” for P3-programmet [...]

 6. [...] huskmelk posted a new favorite picture (via): [...]

Legg igjen en kommentar