One Direction. Foto: Scanpix / Charles Sykes, AP Photo.

One Direction. Foto: Scanpix / Charles Sykes, AP Photo.

Historisk boyband

Det britiske boybandet One Direction har klart noe The Beatles aldri klarte.

Skrevet av:
Publisert 13:40 21 mars, 2012

Det britiske boybandet One Direction … ikke hørt om dem sier du? Ikke vi heller. Det er trolig større sjanse å høre om dem om du hører på NRK MP3.

One Direction: Up All Night.

One Direction: Up All Night.

Dette er historien om gruppa som blei henta til Simon Cowells plateselskap Syco Records etter å ha kommet på tredjeplass i den sjuende utgaven av X Factor i Storbritannia.

Nå har de imidlertid klart også å gjøre seg bemerka i USA. De er faktisk blitt lagt så godt merke til at de har satt en aldri så liten rekord: One Direction er det første britiske bandet som debuterer på Billboards albumliste på førsteplass med sitt debutalbum.

Det har altså aldri tidligere skjedd; at et britisk bands aller første album har gått helt til topps i sin første uke i salg hos amerikanerne. Men når Up All Night solgte 176.000 eksemplarer var veien lagt til rekorden.

De slår dermed den gamle britiske «rekorden» som vi må helt tilbake til 1997 for å finne; da var det Spice Girls som debuterte på en 6. plass med albumet Spice. Første single fra albumet – ”What Makes You Beautiful” debuterte på singlelista Billboard Hot 100 for en måned siden på en 28. plass. Det var den høyeste plasseringen i første uke for en britisk single, også siden Spice Girls og deres ”Wannabe” debuterte på 11. plass i 1997.

På hjemmebane har bandet allerede tre singler som har gått helt til topps, mens albumet «bare» klarte andreplassen da det debuterte på den britiske albumlista i november.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

One Direction vant prisen for Beste britiske single med låta "What Makes You Beautiful" i februar 2012. Foto: Scanpix / Leon Neil, AFP Photo.

One Direction vant prisen for Beste britiske single med låta "What Makes You Beautiful" i februar. Foto: Scanpix / Leon Neil, AFP Photo.

Alle de fem medlemmene av One Direction meldte seg opprinnelig på X Factor hver for seg. Ingen av dem gikk videre individuelt, men blei satt sammen som gruppe etter forslag fra en av dommerne. Da de debuterte med singelen «What Makes You Beautiful» slo de rekorden plateselskapet Sony Music hadde for forsalg av singler, og gikk rett til topps på den britiske singlelista. Da britenes svar på Spellemannprisen, Brit Awards gikk av stabelen i februar fikk gruppa prisen Beste britiske single for den samme låta.

- Da vi blei satt sammen som gruppe kunne vi ikke forestille oss at vi skulle komme til USA, og enda mindre at vi skulle få gi ut et album her, så for oss er det helt utrolig å nå være på toppen av den amerikanske albumlista. Vi er så takknemlig overfor alle som har støttet oss i USA, sier bandet til PA.

Se videoen til «What Makes You Beautiful»:

Tags: , , ,

Del "Historisk boyband"
 

10 kommentarer på “Historisk boyband”

 1. Jeg elsker One Direction!

 2. Anonym sier:

  Han nest-lengst til venstre ligna på hun fugledama til Solan i Flåklypa Grand Prix.

 3. Vilde Selena sier:

  One Direction har virkelig fortjent dette! En en utrolig stolt Directioner.

 4. libin olo sier:

  jeg hater dem jeg liker big time rush bande  bedre 

 5. Anonym sier:

  One Direction er ett helt greit boyband, de har fengende sanger som fort klistrer seg til hjernen!! Og de minner meg faktisk litt om Weslife! Blir spennende og følge med på utviklingen videre!.

 6. Anonym sier:

  ny muusikk: http://open.spotify.com/user/helenemoo3/playlist/28GxFcee2S75pOgOeR6JQJ

 7. [...] Les også: Historisk boyband [...]

 8. Cathrine H L sier:

  «Hvordan kan de samenligne dette dritte med The Beatles?» BEKLAGER! Kan ikke høre deg over den store fanskaren som skriker etter de! 

 9. [...] boybandet One Direction for tiden slår flere britiske rekorder og krangler om hvem som bør få hete One Direction, så har et annet britisk/irsk boyband den [...]

Legg igjen en kommentar