Har Oasis virkelig laget tidenes beste britiske album?

Hvis vi skal tro leserne av musikkmagasinet Q, så har Oasis laget tidenes beste og nest beste britiske album gjennom tidene. Q har nemlig bedt leserne sine om å stemme på sine favoritter. Oasis har kuppet de to første plassene med Definitely Maybe og (What’s The Story) Morning Glory? Radiohead har karret til seg 3. […]

Skrevet av:
Publisert 19:34 18 februar, 2008

Kanskje helt sikkert en dritbra plate?

Hvis vi skal tro leserne av musikkmagasinet Q, så har Oasis laget tidenes beste og nest beste britiske album gjennom tidene. Q har nemlig bedt leserne sine om å stemme på sine favoritter. Oasis har kuppet de to første plassene med Definitely Maybe og (What’s The Story) Morning Glory? Radiohead har karret til seg 3. plassen med OK Computer, mens Keane havnet på 8. plass med Under The Iron Sea. What the fuck?

Hehe. Sånne kåringer er som skapt for å irritere på seg gråstein, og det regner jeg med at også denne vil gjøre. Hvem ville du ha stemt på? Du finner hele listen på Qs hjemmeside.

Oasis – «Live Forever»

Tags: , , ,

Del "Har Oasis virkelig laget tidenes beste britiske album?"
 

16 kommentarer på “Har Oasis virkelig laget tidenes beste britiske album?”

 1. olaph sier:

  Oasis er en gjeng arrogante svært usympatiske herrer som har laget noe halvbra musikk. Det er komplett ufattelig at de blir sammenlignet med Beatles, (som tross alt revolusjonerte popmusikken) og at man regner noe som helst av det disse har utgitt som «beste» album når det finnes titusenvis bedre. Men verden vil bedras.

 2. Tom sier:

  Helt enig i kåringen. Definitely Maybe er definitivt det beste britiske albumet som er utgitt. Jeg vil faktisk si det er verdens beste album. «Olaph»….hør gjennom sangene en gang til før du kommenterer igjen. Albumet byr på singlene Shakermaker, Supersonic og Live Forever. Og alle sangene på dette albumet kunne vært utgitt som singler(bortsett fra Digsy’s dinner, litt tam), de har alle en enorm trøkk og energi. Jeg kan nevne i fleng: Slide Away, Columbia, Rock’n’ Roll Star…disse sangene, som vel å merke ikke ble utgittt som singler kunne toppet enhver liste.

 3. Kåre sier:

  Det er latterlig å lese om dette albumet. Det er kun på toppen av kåringen fordi det var det viktigste albumet som ble gitt ut når Qs kjernelesere var i sin «prime» .

  men hva med..

  Led Zeppelin I, II, III, IV
  The Undertones
  Exile on Main Street
  The three EPs
  Black Sabbath
  Absolution
  The Wall, Dark side of the moon
  Can’t stand the Rezillos
  Troublegum
  Low, Hunky Dory, The rise an fall..
  A day at the races, A night at the opera, Queen
  Made in Japan
  Five Leaves Left
  What’s the story morning glory …

  … joda – det er Definately noen skiver som er bedre!

 4. Kåre sier:

  Hørtes vel litt for skarp ut i forrige melding. Absolutt et bra album – men om 100 år er det ikke DM folk snakker om.

 5. Klaasiboy sier:

  Når var siste gang du så en leser-kåring som faktisk var OBJEKTIV, kåre?

  Når man ber leserne om å avgjøre hvilket album som er best, så vil de aller fleste foreslå det albumet som påvirket dem og deres venner i ungdomstida.

  Det er som regel de albumene man husker best – ikke dermed sagt at man spiller dem på repeat 12 år senere..

  men for å konkludere: Når man spør leserne, er det som regel alltid de albumene som preget «en hel genereasjon» som kommer på toppen av kåringene, og svært sjelden de «genuint gode» albumene.

  Når det er sagt, så er jeg selvsagt HELT enig i resultatet av kåringen…

  Forresten, sjekk ut hva de synes om skiva selv;
  http://www.youtube.com/watch?v=rZPw05nFiPA

 6. Kåre G sier:

  joda joda, leserkåringer er leserkåringer – men er ikke kommentarfeltet for idiotiske meninger og egne agendaer, da?!? *s*
  BTW:
  Question/Dilemma: Ville du helst at all musikken du fikk lov å høre på var reklamejingler – eller at alt du fikk lov å lese var kommentarfeltene i VG og Dagbladet…?

 7. Klaasiboy sier:

  Hehehe..
  Her tror jeg svaret er ganske enkelt:
  Hvis alt jeg fikk lov til å lese var kommentarfeltene i Dagbladet og VG, ville jeg fortsatt ha lov til å høre URIX som podcast, og fortsatt hatt musikken min i fred… M.a.o; Jeg satser alt på alternativ B!

 8. Kåre G sier:

  B er nok det eneste svaret for musikkelskere, men .. Huff

 9. Riset sier:

  «Definitely Maybe» er ikke engang blant de tusen beste britiske albumene. Keane er ikke blant de ti tusen beste. Q må ta seg kraftig sammen.

 10. Det var faktisk leserne av Q som stemte på sine favorittalbum, så det er kanskje Q-leserne som må skjerpe seg?

 11. Riset sier:

  Ja, de også. Et blad får vel de leserne de fortjener.

 12. Jonsen sier:

  Definitely Maybe er så absolutt det beste britiske albumet i historien! ALDRI før har et band debutert med så mye attitude og vilje som Oasis! Og det kommer til å ta flerfoldige år før det skjer igjen!

  Oasis spiller fortsatt for fulle hus på de britiske øyer med 80 000 mennesker på hver gig hvor enn de drar! Kongene av England!

 13. Kåre G sier:

  det gjør vel forsåvidt stones også..

 14. Klaasiboy sier:

  …Men så er det tydeligvis ingen som leser Q, og samtidig digger Stones. Hmhmhmhm.

 15. Kåre sier:

  å joda!
  vel det står vel ikke akkurat og durer stones hjemme.. men Stones er mer grunnskolen i musikk – det er – eller bør være en del av basisen i et liv med musikkutforsking(?). (Det er ikke veldig mye utforsking en skal gjøre i Oasis-katalogen før en går tom..)

 16. H sier:

  Oasis, det beste bandet i moderne tidsalder, har faktisk lagt de to beste albumene noen gang, nemlig Definitely Maybe og (What’s the Story) Morning Glory. Det er ikke noe å diskutere en gang. Og å si at Beatles er bedre enn Oasis er som å si at spiker er bedre enn flytemadrass når du skal flyte i vannet.

  Live Forever

Legg igjen en kommentar