Guide til en svett norsk klubb-hiphop-sommer

Det er duket for en fantastisk klubb-hiphop sommer! Lydverket guider deg gjennom en potensielt vannvittig sommerferie med bla. Rye Rye, Santigold, Kid Cudi, Yo Majesty og Amanda Blank. Først ut er Rye Rye på Hovefestivalen. Hun får æren av å avslutte hele festivalen som sistemann ut i klubbteltet på torsdagen. Se intervjuet vi i Lydverket […]

Skrevet av:
Publisert 9:00 21 mai, 2009

Det er duket for en fantastisk klubb-hiphop sommer! Lydverket guider deg gjennom en potensielt vannvittig sommerferie med bla. Rye Rye, Santigold, Kid Cudi, Yo Majesty og Amanda Blank.

Først ut er Rye RyeHovefestivalen. Hun får æren av å avslutte hele festivalen som sistemann ut i klubbteltet på torsdagen. Se intervjuet vi i Lydverket gjorde med henne, Mapei og Lady Sovereign tidligere i år.

Rye Rye er protegeen til M.I.A. og lager frekk hip hop inspirert av klubbmusikken til hjembyen Baltimore. Hun ble kjent gjennom samarbeidet med Blaqstarr på låta «Shake It To The Ground», og videre gjennom samarbeidet med Diplo på «Wassup Wassup». Rye Rye, som nå er blitt 18 år, skal etter planen slippe sin debutplate titulert Go! Pop! Bang! i løpet av sommeren.
[youtube fHAigWTZioI]
Etter Hovefestivalen har du 2 valg. Oslo eller Kristiansand. Quartfestivalen har booket inn  The Black Eyed Peas som fortiden gjør det skarpt i USA med sitt nye klubbinfiserte sound. Singelen «Boom Boom Pow» ligger som #1 på Billboard sin singelliste, og selv undertegnende som aldri har digga de lystige svarte ertene noe særlig, må innrømme at de nå har noe på gang. Albumet The E.N.D. («The Energy Never Dies»), kommer 9. juni.

Det mer kredible alternativet kommer selvfølgelig til hovedstadens Oslo Live Festivalen. Der kommer ikke bare klubbmiljøets crossover-heltinne Santigold, men også dj/produsenten Diplo, som har en finger med i det meste fra klubb-hiphop-scenen. Santigold (tidligere kjent som Santogold) fikk en hit på P3 med «L.E.S. Artistes» i 2008 og med den Kanye West produserte låta «Brooklyn (Go Hard)» sammen med Jay-Z nå i år.

Uka etter er det tid for å hilse på broderfolket på Hultsfred Festivalen. De har både sikret seg jenten i Yo Majesty og gullgutten Kid Cudi. Yo Majesty albumdebuterte med Futuristically Speaking…. Never Be Afraid i 2008. Gruppa består av rapperne Shunda K og Jwl B, og imponerte oss med hard electro og myke bryster på Øyafestivalen i fjor. De har nettopp laget ny video til låta «Don’t Let Go», også den fylt av pupper og latex.

Kid Cudi har du forhåpentligvis blitt kjent med på et dansegulv nær deg, samt på P3, med Crookers-remixen av «Day ‘N’ Night». Han ligger nå som #4 på singellista i USA, og hypen rundt debutstudioalbumet Man on the Moon, som skal slippes på Kanye West sitt «GOOD Music» selskap i sommer, er formidabel. Endelig har Clevland fått sin stolte sønn.

Amanda Blank fra Philadelphia tar seg av Øyafestivalen. Hun har lenge samarbeidet med Spank Rock, og det er XXXChange der i fra som har produsert det meste av hennes kommende soloalbum I Love You. Releasdatoen er satt til 19. juli. Førstesingelen «Might Like You Better» er en frekk invitasjon til publikum i Middelalderparken.

Så gjenstår det bare at noen booker inn Chicagos bidrag til scenen, Kid Sister, som også har lovet at hennes debutplate Dream Date skal komme i løpet av sommeren. Herre gud for en sommer! Hansken er kastet….

Kid Sister – Pro Nails ft. Kanye West

Sjekk også ut Lydverkets eminente festivalguide. Den drar deg gjennom sommeren uansett hva slags sjanger du måtte like!

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Guide til en svett norsk klubb-hiphop-sommer"
 

10 kommentarer på “Guide til en svett norsk klubb-hiphop-sommer”

 1. Magnus sier:

  Mapei kommer til Oslo Live. tror folk får bakoversveis når hun slipper sitt nye album.

 2. Bøllefrø sier:

  Jovialt at dere anbefaler folk å dra over til Hultsfred istedet for to timer sør fra marienlyst, til Slottsfjell for å se Yo Majesty. Når dere først er på sia til slottsfjell for å sjekke om de faktisk spiller, så kan dere likegodt også snuse litt på en av årets hotteste club acts i Thunderheist. Hååååpløst.

 3. Christian Scharning sier:

  Hååååpløst å anbefale Kid Cudi? Nå ja. Skjønner dere var på SxSW i år. For all del! Dra til Slottsfjell uka etter Hultsfred for å få på enda mer Yo Majesty! Og Thunderheist er også fett det. Kom gjerne med enda flere anbefalninger, om det er noe annet bra i sjangeren som deiser innom nabolaget i sommer…!

 4. Mads sier:

  Black Eyed Peas til Quart ja. Men hvorfor nevner dere ikke YOUNG JEEZY og ATMOSPHERE i samme slengen?

  Og hva med klubbprogrammet til Quart? Er jo vannvittig fett så langt, og masse mer på vei… Guru Josh, Lisa Lashes…

  Familjen er også booket.

  http://www.quart.no

 5. Christian Scharning sier:

  He he. Det er jo masse bra artister i både hip hop og klubbland som kommer til Norge i sommer. Tanken her var å løfte frem de som kombinerer de to. Klubb-hiphop’en vokser seg daglig frem som en ny tydelig subsjanger, som alle som liker å ha det gøy bør ta på alvor. Klubbprogrammet til Quart har jo en helt annen profil, som sikter mer mot de som savner house-russetida på slutten av 90tallet. Det er sikkert en hel del folk det asså, men som sagt ikke helt det som var fokuset her.

 6. Drix sier:

  Når dere først er inne på Oslo Live så må man jo dra fram den skjulte skatten Sweat.X og resten av Azania 3000. Helt rått!

 7. Mads sier:

  Kjøper den.

  Men når det gjelder deler klubbprogrammet til Quart, som inneholder noen av de mest kjente navnene innenfor hardhouse og hardtrance, så bommer du stygt når du sammenligner dette med «house-russetida på slutten av 90tallet».

  Men du om det…

 8. [...] eller Hat, och vi har dukat upp med ett knippe svingrymma låtar. Vi startar upp med Øyaaktuella Amanda Blank. Vi driver ju trots allt en blog. Amanda Blank – Might Like You Better Slipknot – Sulfur Röyksopp [...]

 9. [...] Se også vår guide til din klubb-hiphop-sommer her. [...]

 10. [...] Sjekk også ut vår guide til klubb-hiphop-sommeren HER. [...]

Legg igjen en kommentar