Sufjan Stevens gir bort låta som Lydverket var vel ivrige med å spille tidligere denne uka (Foto: John Lenzioni)

Sufjan Stevens gir bort låta som Lydverket var vel ivrige med å spille tidligere denne uka (Foto: John Lenzioni)

Gratis Sufjan-låt etter førpremiere på Lydverket

Lydverket på P3 var litt ivrige med å spille nytt fra Sufjan på radio. Det gjør at du nå får låta fra en av årets mest imøtesette indieutgivelser.

Skrevet av:
Publisert 19:42 9 september, 2010

Sufjan Stevens sin etterlengta oppfølger til Illinoise fra 2005 er snart bare en måned unna platebutikkene. Men  musikkredaksjoner landet rundt fikk The Age Of Adz allerede denne uka. I forfjamselsen over å sitte med den første ordentlige plata fra Stevens på fem år, glemte produsenten for Lydverket P3 at plata var vannmerka, og la et av spora på skiva, «Too Much» opp på spillelista for tirsdagens sending. Tidligere i dag ble bommerten til Lydverket og NRK tydelig for alle indiehoder i hele verden, da nettstedet som kan kalles bibelen for alle som er interessert i ny, alternativ musikk, oppdaga låta i nettradioen til NRK. Pitchfork rippa låta, og la den ut til streaming på sine nettsider.

- Jeg ble ivrig, jeg må innrømme det. Illinoise er en av søylene i alternativ pop de siste åra, og når førstelytten på nyplata var så overraskende og bra, tenkte jeg faktisk ikke på konsekvensene av å spille låta tidlig, sier Amund Grepperud som er produsent i Lydverket P3.

Deling av vannmerka plater (altså plater som kan spores direkte tilbake til mottakeren) kan i verste fall ende med søksmål og i beste fall sure miner. Men i steden for å saksøke NRK, Lydverket (og Pitchfork), la heller Sufjan Stevens godvilja til. I kveld bestemte han seg for at folk burde høre låta slik den blir å finne på plata, i steden for radiorippen med dårlig lydkvalitet. Dermed ligger nå «Too Much» ute på nettsida hans, helt gratis.

Last ned og hør «Too Much» HER!

Sufjan Stevens har jobba med The Age Of Adz i all hemmelighet i sitt studio i Brooklyn, New York. 35-åringen har delt lite med omverdenen, og selv The National, som hadde Sufjan med på koring på sin siste utgivelse, High Violet, har visst lite om hva som er på den nye plata. I de fem åra som har gått siden plate nummer to i PR-jipposerien «Fifty State Project» har Stevens laga en film og plate om en motorvei i New York, og det var, inntil for to uker siden, det. Da tok nemlig mannen fra Michigan både fansen og musikkpressen på senga ved å gi ut en digital timeslang EP uten et eneste forvarsel. I samme anledning fortalte han at ei hel plate var rett rundt hjørnet. De første gjennomlyttingene i Lydverketredaksjonen har vakt både oppstandelse og forbauselse. Det høres helt annerledes ut enn noe man har hørt fra indieprinsen tidligere; anmelder Jørgen Hegstad skrev på Twitter at Stevens med denne plata blir symfpopens T-Pain, mens nettredaktør og anmelder Marius Asp krevde i går på Facebook at plata får terningkast 6 av VGs anmelder Tor Martin Bøe. Nå kan du gjøre opp din egen mening. Takket være Lydverkets ivrige produsent og snille Sufjan Stevens.

Her er den første nye låta som Sufjan Stevens la ut på nettsida for to uker siden:

Tags: , , , , , ,

Del "Gratis Sufjan-låt etter førpremiere på Lydverket"
 

2 kommentarer på “Gratis Sufjan-låt etter førpremiere på Lydverket”

  1. Jostein sier:

    Så kjekt. Hva synes dere for øvrig om EP’n «all delighted people» som nyss ble sluppet? og tror dere selveste kommer hitover for å spelle snart?

  2. Hei, Jostein! Jeg synes ihvertfall at EPen er helt gull, og det er nesten litt synd at ikke den «Classic Rock»-versjonen av «All Delighted People» er med. Det er vel lov å håpe på en helt vanvittig vinylpakke fra den kanten etter hvert, med både EPen og «Age of Adz» samlet! Det hadde vært noe!
    Ellers kommer du til å digge albumet dersom du liker EPen – og i enda større grad dersom du tolerer de elektronikagreiene Sufjan drev med på «Enjoy Your Rabbit». Helt sikkert er det ihvertfall at dette kommer til å bli Sufjans høst, og da er det bare for fyren å pakke ned menigheten sin, ta de med over hit og gjenta den stemningen han skapte på Sentrum Scene noen år tilbake – som fortsatt står igjen som en av de aller beste liveopplevelsene jeg har hatt.

    Hilsen
    Jørgen

Legg igjen en kommentar