The National digger Sufjan

Sufjan Stevens er i gang med sin første ordentlige plate siden Illinois, skal vi tro The National.

Skrevet av:
Publisert 15:13 13 juni, 2010

Sufjan Stevens får ikke et nytt delstatmerke på skjorta etter den neste plata (Foto: John Lenzioni)

Sufjan Stevens er i gang med sin første ordentlige plate siden Illinois, skal vi tro The National.

Det har gått fem år siden Sufjan Stevens overrumpla oss med sin andre plate i serien om de amerikanske delstatene. Illinois ble gjennombruddet for den amerikanske indieartisten, men siden sommeren 2005 har Sufjan viet tida si til alt annet enn å melke suksessen. Sufjan har gitt ut en fem cder stor juleboks, og ei plate om motorveien mellom Brooklyn og Queens i New York, kalt BQE.

Men nå skal herr Stevens visstnok jobbe med ei ny plate, i alle fall hvis man skal tro på The National-medlem Bryce Dessner. I et intervju med exclaim! forteller gitaristen at Sufjan Stevens er i full sving i studioet sitt i Brooklyn, og det han har gjort til nå høres i følge Dessner helt fantastisk ut.

- De nye låtene kommer til å blåse hodet av folk, sier Dessner som regner seg som en av Stevens beste venner, og av den grunn ikke vil si så alt for mye mer om det han har hørt. Men på spørsmål om det nye materialet høres ut som noe av det tidligere, svarer Dessner enkelt og greit «nei». Selv om han ikke utdyper, er det tvilsomt om den nye plata blir den tredje i den musikalske reisen gjennom USAs stater, da Stevens tidligere har sagt at pratet om et 50-plater stort prosjekt bare var en PR-gimmick.

Her ser du Sufjan Stevens spille med The National på Late Show med David Letterman

John Wayne Gacy Jr var en av låtene på Illinois-plata.

Sufjan Stevens fra den første delstatplata, Michigan.

Tags: , , , , , , ,

Del "The National digger Sufjan"
 

1 kommentar på “The National digger Sufjan”

  1. [...] og selv The National, som hadde Sufjan med på koring på sin siste utgivelse, High Violet, har visst lite om hva som er på den nye plata. I de fem åra som har gått siden plate nummer to i PR-jipposerien “Fifty State [...]

Legg igjen en kommentar