My Morning Jacket ankommer Oslo fredag. Foto: Promo

My Morning Jacket ankommer Oslo fredag. Foto: Promo

God konserthelg!

En sterk troika sparker i gang fredagskvelden med hver sin Oslo-konsert: Vinn billetter til Bill Callahan, My Morning Jacket eller Fjorden Baby! her.

Skrevet av:
Publisert 10:24 16 november, 2011

Det begynner å bli nærmest parodisk mange essensielle konsertopplevelser å konsumere her til lands. Særlig helgene er tettpakket med godbiter, og denne fredagen er intet unntak: Smog-sjef Bill Callahan og My Morning Jacket tar turen fra USA til henholdsvis Kulturkirken Jakob og Sentrum Scene, mens Fjorden Baby! inntar Blå ved Akerselva. Vi deler ut billetter til dem alle tre! Vinnere trekkes og kontaktes i morgen, altså torsdag, ettermiddag.

Å delta er såre enkelt: Send bare din beste begrunnelse til å få et par gratisbilletter til lydverketkonkurranse@nrk.no. Husk å merke mailen med fullt navn og telefonnummer!

Bill Callahan er trolig mest kjent – spesielt blant litt eldre travere – for sin fortid som bandleder i Smog. Fra den kanten har det imidlertid ikke kommet noen utgivelser siden A River Ain’t Too Much To Love for seks år siden. Derimot har Maryland-fødte Callahan skrevet og gitt ut sin dronete alt-country under eget navn de siste årene. Hans siste verk Apocalypse lukter fortsatt som et ferskt rugbrød, på tross av å være datert tilbake til april i år. Trolig har dette med at få klarer å få tilsynelatende gubbete popmusikk til å høres så tidløst ut som Bill Callahan. Bare senk skuldrene til «Riding For The Feeling» om du trenger bevis.

Bill Callahan spiller i Kulturkirken Jacob på fredag. Konserten begynner 19.30, så det er med andre ord fullt mulig å få med seg en annen konsert i tillegg denne fredagen.

My Morning Jacket har ikke bare gitt ut et av årets albumhøydare, i hvertfall hvis vi skal tro vår anmelder, i form av eklektiske og fabelaktige Circuital, men flere av deres andre skiver får jevnlig dele seng med de fleste i Lydverkets kontorlandskaper. Spesielt er It Still Moves fra 2004 på manges lepper så fort de beste plateøyeblikkene fra forrige tiår skal oppsummeres. Amerikanernes kunst ligger i deres evne til å fremheve det beste ved både den alternative folk- og country-scenen, og samtidig sper i de eksperimentelle frierene som trengs for å fremstå akkurat passe skjeggete. Vi elsker dem, på tross av at de har stjålet monsteret «Holding On To Black Metal» fra en gammelt thai-soullåt. Sjekk også ut vårt intervju med bandet.

My Morning Jacket spiller på Sentrum Scene på fredag.

Fjorden Baby! er kanskje ikke for alle, med sin skrudde bergenske cocktail av stein skapunk og synthtunge flørting med den ganske koko Madchester-bølgen på slutten av åttitallet. Hvis du ikke helt klarte å føle greia med Loddefjordingene ved første ringvei, så ble trolig ting litt enklere med den syrete klubbpopen på årsferske Se Deg Rundt I Rommet; vår anmelder var i hvert fall fornøyd med gjengens nye veivalg. Vit også at dette bandet har de riktigste økonomiske prioriteringene i hele Norge, med store deler av turnébudsjettet spyttet inn i et laserbefengt lysshow.

Fjorden Baby! spiller på Blå på fredag.

Tags: , , , , , , , ,

Del "God konserthelg!"

Legg igjen en kommentar