Gladmelding! Lydverket fortsetter

Det blir Lydverket på TV også i 2011. Asbjørn Slettemark fortsetter som programleder.

Skrevet av:
Publisert 14:30 7 juni, 2010

Lydverket får fortsette på TV-skjermene (foto: Radhid Akrim/NRKP3)

Det blir Lydverket på TV også i 2011. Asbjørn Slettemark fortsetter som programleder.

Det ble i dag klart at musikkinteresserte tv-seere land og strand rundt er sikret et tilbud  neste år. Ungavdelingen i NRK vil produsere Lydverket også i 2011.

- For oss som har jobbet med Lydverket i hele vår med en usikker fremtid,  kommer dette som strålende nyheter, sier Slettemark.

- For min egen del gleder jeg meg til å planlegge Lydverket ut 2010 og inn i 2011, noe jeg egentlig ikke så for meg for noen måneder siden. Stor stas.

De siste månedene har det vært usikkerhet rundt Lydverkets framtid etter at det i mars ble kjent at avdelingen som produserer programmet ikke lengre skulle finansiere produksjonen. Men etter flere interne budsjettrunder i NRK er det nå avklart at det likevel blir Lydverket på tv også neste år. Protestene fra TV-seere, artister og bransje har gjort inntrykk.

- Programmet har en sterk posisjon, og interessen for det de leverer på radio, tv og nett er stor. I mai satte de rekorder både i antall tv-seere og nettbrukere, sier Ung-NRKs redaktør Håkon Moslet.

For oss som lager Lydverket har støtten betydd enormt, sier Slettemark.

- Den entusiasmen hjalp oss til å lage en kanonsesong som avrundet med seerrekord da Karpe Diem kom på besøk. Nå kan vi lene oss framover og planlegge hvordan vi skal lage enda bedre og sterkere musikk-TV også i 2011, sier han.

Lydverket går fra høsten av inn i den nye kulturstripa på NRK2. Fra mandag til torsdag kl 21.30 ryddes det plass til Bokprogrammet, et nytt program om design og visuell kunst, det nye filmprogramet Filmbonanza og Lydverket.

Lydverket flytter sendedag til torsdag, mens innspillingene fra Internasjonalen i Oslo fortsatt gjøres på tirsdag kveld.

NRK har sendt Lydverkets musikkjournalistikk siden høsten 2002, og programmet har vært ledet av Rune Nilsson, Siri Høstmælingen, Mona B. Riise og Ingerid Stenvold før Asbjørn Slettemark tok over i 2009.

Lydverket produserer også radiosendinger på P3, mandag til torsdag kl. 20.00. Redaksjonen står også bak musikknettstedet nrk.no/lydverket.

Se tidligere Lydverketsendinger her!

Tags: , , , , , ,

Del "Gladmelding! Lydverket fortsetter"
 

35 kommentarer på “Gladmelding! Lydverket fortsetter”

 1. HC sier:

  Fette nais!

 2. Siv M. Bjelland sier:

  Hurra!!

 3. Lyss sier:

  åååååå gode nyheter!! :D :D

 4. K-DoGg sier:

  HOT DIGGITY DAMN!

 5. Rashid sier:

  Niceness :) GRATULERER!!

 6. Lena sier:

  En fantastisk gledelig nyhet! Lydverket er det eneste programmet jeg følger med på fast og hadde vært forferdelig kjipt om det ble lagt ned. Gratulerer til alle i lydverket og ikke minst ha en god sommer :)

 7. Chris Bremsespor sier:

  WUHU!

  Håper bare at dere gjør noen forandringer og heller satser på slik lydverket var med Mona B. Riise. Laidback i studio uten støy fra andre kanter. Tror det kunne tatt seg litt opp da. Med Asbjørn, selfølgelig :) God sommer!

 8. grattis! kjempebra!

 9. fritjof sier:

  det avgjør. tv´n får bli et år til…

 10. dans sier:

  Gratulerer! Det eneste som mangler nå er halvtimes- og timesdokumentarer/innslag ala Behind the music-serien. En fast spot i uken. Eller evt å «bare» kjøpe inn den serien.
  :D

 11. Daffy sier:

  I Love!!!!

 12. Snikh sier:

  Fantastiske nyheter :D
  Gleder meg nesten litt til høsten :)

 13. termitten sier:

  Utvid litt da! 1 time eller min. 45 minutter. Blir bare stress på 30 min., og ikke tid til noen som helst dybde.

 14. Håvard sier:

  Det var faen meg på sin plass!
  Gleder meg til å se hvordan Lydverket ser ut i 2011 :]
  Godt NRK ikke glemmer vekk kulturprogrammer, iblant kan man begynne å lure

 15. Møkkamann sier:

  Deilig, gratulerer!

 16. Asbjørn Slettemark sier:

  Hyggelig med alle gratulasjonene her. Gratulerer også til alle der som har gjort en liten innsats for Lydverket ved å si hvor mye dere savner det om det forsvinner.

  Til de som spør om programmet skal bli lengre, så blir det neppe det. Må holde oss til halvtime fremover også. Det har med mange ting å gjøre, blant annet at det er dyrt å produsere TV-minutter.

  Men kom gjerne med innspill på hva dere vil se på Lydverket TV til høsten. Vi jobber på spreng med å planlegge neste sesong nå, og tar imot alt av innspill og vink og hint.

 17. xxx sier:

  FANTASTISK. knips

 18. Nab-Yar sier:

  HURRA !! :) )

 19. Mie sier:

  Dette er utrolig gode nyheter! Her har jeg vært i Frankrike et helt år uten tv og med en netthastighet for treig til å kunne takle nett-tv og frykta at jeg aldri mer skulle få se Lydverket, men det blir heldigvis ikke virkelighet. Hurra!

 20. Trygdemisbruker sier:

  Dette er flott, men hva skjer med Trygdekontoret?

 21. Harald sier:

  JAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

 22. Chris Bremsespor sier:

  Det lurer jeg og på, hva skjer med Trygdekontoret? Onsdagen blir ikke komplett uten Lydverket og Trygdis. Hvor er du, Seltzer?

 23. Asbjørn Slettemark sier:

  Trygdekontoret kommer ikke tilbake på TV til høsten, men slik jeg har skjønt det er det åpninger for at det skal fortsette på både radio og TV etterhvert. Følg @ThomasSeltzer på Twitter, så blir dere nok oppdatert på hva som skjer.

  Skal maile Seltzer og høre om han kan være mer detaljert.

 24. Tommy sier:

  Hurra!

 25. aslet sier:

  Gratulerer! Fortsett med det gode arbeidet!

 26. Ingvild sier:

  Jaaaaaaaaaaaaa! :D

 27. Henning sier:

  Synes dere bør gjøre noe med tilskuerne på Internasjonalen. De ser ut som de kjeder seg og prøver å få med seg det som blir sagt.

 28. broder tøkk sier:

  Angående intervjuet på Aftenposten vil jeg bare si noen ord om 2011 satsingen:

  Jeg driter i hvem de store internasjonale artistene er!
  Det leser du jo over alt på nettet!!

  Det du ikke finner overalt, er videoreportasjer og scoop av norske band, og DET vil jeg se!
  Lydverket tar ofte opp «lovende band», men det viser seg som regel at en i bandet er kjent fra et annet prosjekt.
  Slutt å lag reportasjer om avdanka rockestjerner som prøver for tiende gang å lykkes i et halvbra band.
  Eller om bandet til kompisene deres.

  Gå på konserter i Oslo og se hva som virkelig vokser i det skjulte. Dere kunne trengt en «speider» som rapporterte til dere om nye bra og ukjente (ekte ukjente) band.
  Jeg er aktiv på konsertfronten i oslo/akershus, og mener virkelig at dere går glipp av de virkelige stjernene. De som fortsatt gir alt på en konsert og ikke tar publikummet sitt for gitt.

  Når det er sagt: Elsker livekonseptet! Og ekstremt dyktig programleder :)

 29. broder tøkk sier:

  Edit: Hva med å lage egen urørt serie om unge band som går på nett-tv?

 30. Asbjørn Slettemark sier:

  Hei,
  Du mener vel intervjuet i Dagbladet?
  Uansett: ingen fare. Jeg snakket mye om norske band også, men det er ikke alt som kom med i saken. Vi skal fortsette å ha norske band på scenen, i reportasjer, som intervjuobjekter osv osv.
  Asbjørn

 31. maren sier:

  hurra!

 32. Bjørn sier:

  Hvem spiller, og hva heter låta som NRK bruker i reklamen for kulturstripa? Blir bra med mer Lydverket framover, stå på.

 33. Marius Asp sier:

  Hei Bjørn!

  Låten som blir brukt i kulturstripe-promoen er «Ooh La La» av den britiske duoen Goldfrapp. Den er å finne på 2005-utgivelsen Supernature.

  Vi gleder oss, vi også!

  :)

Legg igjen en kommentar