Wolves Like Us. Foto: Morgan Flament

Wolves Like Us. Foto: Morgan Flament

Gjesteliste: Wolves Like Us

Mannen bak trommene i Wolves Like Us, Jonas Thire, skulle ønske han hadde skrevet «Fade To Black», synes Sepulturas Roots er oppskrytt og klarer til nød å høre på America dagen derpå.

Skrevet av:
Publisert 15:09 19 juli, 2011

Oslobandet Wolves Like Us ga nylig ut albumet Late Love, en debutplate vår anmelder Kim Klev beskrev som «svært stødig». De fleste som har sett dem live skriver gladelig under på at dette er et band som sparker kraftig fra seg, med melodiøs, hard og velspilt rock og hardcoreblod dunkende i årene.

Bestående medlemmer fra band som Amulet, Infidels Forever og JR Ewing, er det god grunn til å tro at bandet kjapt vil kunne finne en fanbase ute i Europa. Det er nettopp dit bandet er på vei nå, på en to ukers turné nedover det trommeslager Jonas Thire kaller «punkeruta».

Men før vi lot ham forfølge drømmen tok vi en prat med den hardtslående batteristen om gamle favoritter, hellige kyr, musikk for fyllenerver og… Owl City?

Hvilken plate betydde mest for deg da du var 14 år gammel?

En morsom historie: For et par år siden tømte vi barndomshjemmet vårt, siden muttern flyttet til en leilighet. Mitt oppi rotet kom hun plutselig med et lurt smil og lommebibelen fra konfirmasjonsleiren min i hånden og spurte «husker du at jeg var litt bekymra?». Jeg bladde rundt i den og der var det sikkert ti blodryppende Slayer-logoer spredd utover det gamle og det nye testamentet… Hehe. Så ja, det må absolutt være Slayers Seasons In The Abyss. En av verdens beste metal-skiver i min bok. Jeg hører ofte på den fortsatt, og Dave Lombardo er min helt!

Hva hører du på lørdag kveld, før du skal ut og slåss?

Hadde jeg vært snauklipt og gått med kamo-onepiece hadde det nok vært Drowning Pools «Bodies», men der må jeg skuffe, gitt. Drar nok heller frem Moving Pictures med Rush og gønner opp «Limelight» eller «Tom Sawyer». En lørdagskveld MÅ sveives igang med lufttromming. Prepare to be RUSHIFIED!

Og hva med søndag morgen, når du slikker sårene?

Aldri musikk søndag morgen her i gården… Da klarer jeg rett og slett ikke rytmisk informasjon. Er altfor trommeopphengt, og er da alt for fyllesjuk til å følge med. Litt utpå kveldinga er det kanskje på med en gammal, knitrende Greatest Hits-LP jeg har med America. Men i det siste har det vært The Gutter Twins med Saturnalia. Nydelig skive!

Hvilken låt skulle man ikke tro du likte?

Der er det mye rart! Jeg tar ofte meg selv i å nynne på en låt jeg har hørt mye på radioen eller TV, som jeg ikke husker hva er før jeg plutselig hører den igjen og tenker: WTF??!! Husker for eksempel at jeg etterhvert ble litt for glad i den grusomme «Fireflies»-sangen til Owl City. Sorry, folkens. Men jeg kan på en eller annen primal måte skjønne hvorfor folk liker den.

Hvilken låt egner seg best til sex?

Bare én låt? T-Rex, NOFX, Samantha Fox, Jimi Hendrix, Anthrax, The Xx og ellers alt bra som slutter på «x» funker fint.

Hvilken låt får deg til å grine?

Det vet jeg faktisk ikke (og hadde vel uansett ikke turt å svare på det her). MEN; jeg ler i hvert fall så jeg griner hver gang jeg ser videoen til «Gloves Of Metal» med Manowar. Det finnes ikke noe bedre beinseriøs humor. Legg spesielt merke til publikum.. Det må jo være krøssklippa fra en helt annen konsert? «Hands high forever we’ll be there/ Gloves of metal rule tonight/ Yeah!»

Hvilken låt skulle du ønske at du selv hadde skrevet?

Oi, det er vanskelig. Den første som dukker opp i hodet mitt er «Fade To Black», så jeg velger den. Og hvis det var slik at jeg faktisk hadde skrevet den, hadde jeg jo spilt i bandet nå. Og da kunne trommiser fortsatt kost seg på Metallica-konsert, haha.

Hvilken plate er tidenes mest oppskrytte?

Nå kommer jeg sikkert til å få hatmail, for det syns jeg er Sepulturas Roots fra 1996. Husker jeg ble såååå skuffa over at de slang seg på den nedstemte Korn-pakka og hadde gjøglelåter som «Ratamahatta». Tittellåta kan til nød funke på testosteron-spritfylla på en bar i syden med rockealibi, men i min bok slutter Sepultura-æraen etter Chaos AD. Alt frem til Roots er helt genialt, men jeg synes faktisk det er en skam at de fortsatt holder på.

Og mest undervurdert?

Oi, det er også vanskelig. Er glad i masse obskure ting som jeg syns er undervurdert, men som jeg skjønner i utgangspunktet ikke er ment for folk flest. Men her vil jeg nevne et av mine all time favorittband Quicksands andre plate, Manic Compression, som kom i 1995. Mange som liker dette bandet nevner som oftest debutplaten Slip som deres beste plate, men jeg mener Manic Compression er minst like bra, om ikke bedre. Bare sjekk ut låter som «Thorn In My Side» eller «Blister». Helt fantastisk!

Hvilken plate har du hørt mest på det siste halvåret?

Etter et par års fravær tok jeg frem Salvation med Cult of Luna igjen. Jeg elsker den skiva, og tror den rett og slett oppsumerer min musikksmak.

Hvilket nytt band falt du for sist?

Det må være det nye bandet til våre gode venner fra nord, Kamikaze A Go Go. De gutta øvde et par ganger før de hoppet rett i studio og spilte et knippe dritfete låter som de har gitt på en 10″ vinyl. Har skikkelig troa på det bandet. og gleder meg til å høre skiva de har planer om å spille inn i høst. Sjekk ut låtene «At The Breaking Point Inn» og «Instigate To Rescucitate».

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Gjesteliste: Wolves Like Us"

Legg igjen en kommentar