«Girl In Oslo» fyller 10 år

Øystein Greni forteller om hvordan låta ble til

Skrevet av:
Publisert 14:23 5 mai, 2010

Øystein Greni (Foto: Tom Øverlie NRK P3)

For ti år siden skrev Øystein Greni en låt som skulle vise seg å bli en moderne klassisker innen kjærlighetslåter. Historien bak »Girl In Oslo» får du i Lydverket.  

- Jeg skulle ønske jeg kunne si at låta handler om en dame jeg kjenner, men den handler egentlig om dama til en bygningsarbeider på Blindern.

I kveldens sending av Lydverket er Big Bangs Øystein Greni på plass for å fortelle om historien bak en av Norges kanskje mest populære låter, «Girl In Oslo».

- Jeg tror låta handler om alt det jeg trodde kjærlighet skulle handle om, forteller Øystein Greni. Det er kanskje mer enn noe annet en låt om forventningens glede, som ofte er det største. I kjærligheten også, dessverre.

Løfter stemningen
Musikksjef i P3 Mats Borch Bugge sammenlikner »Girl In Oslo» med Tempations dansbare perle «Cloud Nine»:
- Låtas oppbygning er veldig god, med et strippende og drivende komp som forløses perfekt. I tillegg har den dette mystiske aspektet festet ved seg – hvem er egentlig låta skrevet til?

Komp eller mystikk, låta ble en folkehit. For Big Bang ble «Girl In Oslo» døråpneren fra kritikerfavorittstempel og inn i de norske stuer. Bandet har fremført låta rundt 1500 ganger, og Greni forteller at det er en låt som alltid løfter stemningen:

- Det er noe med den enkle trommebeaten som snakker til kroppen til folk. Og når man kjenner det i kroppen vet man at man har gjort noe riktig. Det er en fantastisk låt å kunne spille under en konsert, det virker hver gang.  

På Lydverkets sending i kveld fremfører Big Bang låta på en litt annen måte. Se det på NRK1 kl 23:15.

 

GIRLINAKTU

Tags: , , ,

Del "«Girl In Oslo» fyller 10 år"
 

9 kommentarer på “«Girl In Oslo» fyller 10 år”

 1. aslet sier:

  Hva med å legge ut arkivklippet fra Spellemann 1999 hvor Bigbang spiller Girl in Oslo med Jaga Jazzist. To trommiser og Ravi på Hammond-orgel. Den tar av ganske greit!

  Forresten var Spellemann 1999 tidenes! Det var manges første med Bigbang på scenen. I tillegg spilte Madrugada låta Higher som var deres første store tv-opptreden. Stivert Høyis hadde pornobart om jeg ikke husker feil. De vant vel også Rock-kategorien. Personlig synes jeg det var synd at Kåre and the Cavemen ikke vant.
  1999 var også året hvor Kristoffer Schau ropte opp Black Debbath som vinnere i metal, mens det egentlig var Kovenant som hadde vunnet.

  Jaja, memory lane her nå…

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Hm, det skulle vi jommen gjort. Mye fint der. Skal se hva vi kan finne.
  Spellemannprisen 1999, som du snakker om, gikk for øvrig av stabelen i 2000. Arrangementet het fremdeles 1999, for å gjøre det ekstra forvirrende.

 3. Håvard sier:

  Du finner klippet på DVD’n til Bigbang..

 4. Vetle sier:

  Jeg er helt sikker på at jeg har sett klippet på NRKs nett-tv før, men alt jeg fant nå var deler av det, innbakt i en Skavlan-sending http://www1.nrk.no/nett-tv/indeks/93300

 5. Kan herved love at det kommer en snutt av det på Lydverket i kveld også. Og en ganske så fin ny versjon av låta.

 6. Dessverre sier:

  Dessverre, ikke desverre

 7. praxis sier:

  ..girl in Oslo er kanskje den mest patetiske låten i norsk rock. Litt som beste traktor på Jæren :-)

 8. bt sier:

  Hei.

  Vil klippene fra noen av de andre sangene bigbang spillte bli delt på lydverket.no? Play Louder og Better Than Before var fantastiske fremføringer. :)

 9. Marius Asp sier:

  @bt: Alle låtene fra sendingen vil bli lagt ut her i løpet av de neste dagene, ja.

Legg igjen en kommentar