Bring Me The Horizon på Øyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Bring Me The Horizon på Øyafestivalen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Bring Me The Horizon - Sjøsiden, Øyafestivalen

Gi meg noe bass

Lyd uten trøkk og en vokalist uten hemninger mot å skape kleine situasjoner kveler en potensielt langt sterkere konsertopplevelse.

Skrevet av:
Publisert 20:30 12 august, 2011

Akkurat nå er det en ganske enkel slutning å trekke hvem som regjerer på tronen over metalcore der tenåringsangst og naiv følsomhet står i sentrum. Sheffield-gutta i Bring Me The Horizon har de siste årene vært i stadig stigning på rangsstigen og landet på en foreløpig topp med sitt tredjealbum, fjorårets There Is A Hell, Believe Me I’ve Seen It. There Is A Heaven, Let’s Keep It A Secret. Med dvelende og rolige partier, synther, lange låter, brutalt tunge riff og en vokalist i sitt ess står dette fortsatt igjen som et monster av et metallalbum.

Det er i all hovedsak materiale fra There Is A Hell… som fremføres på Sjøsiden, men takket være elendig lyd fra starten av er det utrolig lite som engasjerer. Selv monumentale spor som «Fuck», «Blessed With A Curse» og fantastiske «It Never Ends», samt deres knallharde brødre «Alligator Blood» og «Blacklist», fases ut i et uengasjerende virvar av lav og fyldeløs lyd. Lyden rekker selvsagt å bli bedre før det hele rundes av, men skaden er allerede skjedd. Dermed faller alle forventningene om å se et band med evne til å slå pusten ut av deg med massiv lyd i grus.

Metalcore av en såpass grinete sort som dette fungerer som en magnet for halvgale emokids. Dessverre for Bring Me The Horizon er det sjeldent metall er det som forfører det stive publikummet i Middelalderparken. Det er heller ikke nok purunge emoer foran scenen til at en ordentlig circle pit kan mobiliseres. I tillegg lider settet av et par snodige valg, inkludert det å spille av tredve sekunder av det som høres ut som en ny dubsteplåt av deres nære venn og samarbeidspartner Skrillex.

Men frontmann Oli Sykes nekter å gi opp forsøket på å sparke i gang typiske metallaktiviteter foran scenen. Gjentatte ganger gjennom konserten manes det til feilede forsøk på selvpåført knusing av kneskåler, noe som kulminerer i at øyagjengerne presses til å sette seg for å hoppe opp. Og folk setter seg ned, men kun et fåtall våger å hoppe. Dermed er det et ubehagelig flaut øyeblikk som avslutter tre tre uengasjerende kvarter, der gode låter og et dyktig band blir kvelt i svakt lydarbeid og en manglende forståelse for hvem man faktisk spiller for.

Det er imidlertid ikke usannsynlig at at denne konserten kunne vært av en helt annen dimensjon på Hovefestivalens fabelaktige Amfiscene.

Kim Klev

Tags: , , , , , ,

Del "Gi meg noe bass"
 

26 kommentarer på “Gi meg noe bass”

 1. [...] Bring Me The Horizon – Sjøsiden, Øyafestivalen Bring Me The Horizon – Øyafestivalen 2011. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3) [...]

 2. dubstep sier:

  Kva er dubstep?

 3. Anders sier:

  Dubstep går under techno

 4. chris sier:

  ikke at jeg er tidenes BMTH fan… og det er ikke de jeg prøver å redde her… men du er en helt fantastisk dårlig anmelder. med alt for mye fokus på irrelevante ting. showet i seg selv var om mulig for en skikkelig fan, en klar sekser. for en lettere interessert mulig en 4-5 … men det at lyden er dårlig, gjør ikke det som for alle burde vært en klar firer, til en treer!
  skjerpings!

  • Tarantella sier:

   Nei, lyd er jo ikke så viktig på en konsert. Kan du fortelle hva som er irrelevant i anmeldelsen? Anmelderen har vært innom lyd, låtvalg, stemning og diverse annet. Når anmelder i utgangspunktet i tillegg også virker til å ha sansen for bandet på skive og innrømme at de nok hadde gjort seg bedre på Hove-festivalen sin Amfiscene, sliter jeg med å forstå kritikken din. For meg virker det som om Klev her har delt ut flere øyne enn det han strengt tatt har belegg for i anmeldelsen sin, ikke for få.

 5. Martin sier:

  Eh… Jeg tror «Ingen Crowd Surfing»-skiltene og dårlig oppmøte bland publikum var det som gjorde at denne konserten ikke ble fult så bra som de to andre BMtH-konsertene jeg har vært på (Store Vega i København og Metaltown 2011).
  Bare fordi lyden var dørlig, skal ikke bandet slaktes. Det er heller festivalen som bør få den kritikken.
  De spilte forresten ikke Blacklist…
  Her har du setlisten (som jeg faktisk klarte å ta bilde av men de rigget til scenen), så du kan rette opp i artikkelen din.

  - Diamonds Aren’t Forever
  - Alligator Blood
  - Fuck
  - Football Season Is Over
  - Blessed with a Curse
  - Anthem
  - It Never Ends
  - Chelsea Smile
  - Pissing

  «Pissing» var bare en slags avslutning.

  • Asbjørn Slettemark sier:

   Lyd er viktig del av en konsert. Og det er bandets egen medbrakte lydmann som er ansvarlig for den, ikke festivalen.
   Helt enig med Klev i at konserten var nedtur. Begge de to forrige jeg har sett med BMTH (Hove, John Dee) har vært latterlig bra.

 6. Metalfanz sier:

  Stusser litt på bandets «dårlige låtutvalg» når han ikke anmelder får det engang. Det var forøvrig nytt for meg at bandet har nære bånd til Skrillex :S

  Synes jeg det var en ganske god konsert. Labert oppmøte, men forventet ikke noe mer en når et engelsk post-hardcorel band spiller på en festival i Norge. Uansett blir feil å skylde på lyd og publikum, Bring Me The Horizon har nemlig den evnen til å gi 100% selv om slike ting veier imot dem. Det er heller det du burde skrive om, kjære anmelder ;)

 7. Bølla sier:

  Å herregudåfaenisatanland gi meg no Slayer og kast alle drittunga i vannet a. Ja, både band og fans. Ikke gå rundt og tro at dette er «hardt» eller aggresivt eller bra. Var det tilbud på tattiser eller?

 8. Andreas Tylden sier:

  Kan ikke bandet bare innrømme at de spiller trendy (nu)metalcore og la OFF! ta seg av diy punken.

 9. Martine sier:

  Det som hadde vært klein var om det ikke hadde blitt satt i gang wall of death eller mosh pit. Jeg forstår at bandet har lyst til å gi det fåtall av publikum som stiller opp det vi kommer for. Desverre spillte de ingenting av de gamle låtene, noe de gjorde på hove i 2009 (da de fikk sekser). Men jeg syns de leverte bra. Teit å trekke inn Slayer her av deg som gjorde det. sykt forskjellige sjangre innen metall. Jeg syns Bring me the horizon er profft, hardt og progressivt…da spiller det vel ingen rolle om de har trange bukser? Merker forresten at jeg blir litt lei av anmeldere som fremdeles skriver «emo-kids». Det er bare så 2005….

 10. DC sier:

  Er så fett med dere hårete metallheads som er livredde for å bli assosiert med noe som be laget post-skinnvest med nagler-perioden.
  Drit nå faen i om dette er «diy», «moderne» eller «emo». Om det er bra eller dårlig har da ingenting med det å gjøre. Sjangerhoring er sånt man dreiv med da man var 12.
  Når det er sagt: JA, skuffende konsert.

  • Andreas Tylden sier:

   Regner med dette innlegget er rettet til min ovennevnte kommentar.

   Enig med deg. Sjangerbåsetting er bare med på å stigmatisere, MEN, jeg blir faktisk provosert av historieløse nedtatoverte drittunger som stempler musikken sin som «diy punkrock» når de i bunn og grunn spiller utvaska (nu)metalcore.

   • DC sier:

    Neida, den var ikke direkte retta mot deg. Men angående at de omtaler seg selv som «diy punkrock», det var nytt for meg. Om det stemmer er det jo fullstendig latterlig.

 11. Nils sier:

  Ikke nevn slayer, det er dinosaur metal for gamlinger. Det er ikke brutalt, 0 growls eller breakdowns.

  • Håkon Ross sier:

   lol@u

  • metal2themasses sier:

   Breakdowns er bare for band som ikke er talentfulle nok til å skrive en skikkelig solo som egentlig hører hjemme i en metal sang(forresten så er ikke kerry king god til dette heller , han har jo brukt samme solo i alle sangene til slayer)

   Nei gi meg noe skikkelig metal som Machine Head, Gojira o.l

   Men det skal bli spennende å se hva bmth klarer som oppvarming til machine head på sentrum scene, men di har et stort steg opp til noen av gudene fra the bay area:)

Legg igjen en kommentar