Kitchie Kitchie Ki Me-o - Bylarm, The Villa

Gamle, nidkjære helter

Kitchie Kitchie Ki Me-o: Bylarm, The Villa Noen ganger er det ventede uventet. Lydverkets egen Ruben Gran er overbevist om at Kitchie Kitchie Ki Me-o bare er en myte og ikke egentlig finnes, men jeg sier dere: Jeg har sett dem med mine egne øyne. Ok, det var en løgn. Kombinasjonen av ujevnt gulv og […]

Skrevet av:
Publisert 4:32 19 februar, 2010

Kitchie Kitchie Ki Me-o: Bylarm, The Villa

terning5

Kitchie Kitchie Ki Me-O på Bylarm 2010 (Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK)

Noen ganger er det ventede uventet.

Lydverkets egen Ruben Gran er overbevist om at Kitchie Kitchie Ki Me-o bare er en myte og ikke egentlig finnes, men jeg sier dere: Jeg har sett dem med mine egne øyne. Ok, det var en løgn. Kombinasjonen av ujevnt gulv og total overbefolkning foran scenen gjorde det klin umulig å se bandet som feide gølvet med Bylarm i natt, men høre dem, det gjorde vi alle.

Kitchie Kitchie Ki Me-o er noe så sjeldent som et band som høres akkurat sånn ut live som det gjør på papir, men som overrasker åkke som. Bestående av tidligere medlemmer av Madrugada, My Midnight Creeps og Ricochets, samt blant andre Anders Møller (AKA norsk rocks jordmor) er det ingen bombe at de spiller hard, rifftung bluesrock med lidenskap som grunnmur og tårer som murpuss, ei heller at kvaliteten er jevn, men at den jevne kvaliteten er så høy, og at nerven alltid lå så langt utenpå lyden, dét var det vanskelig å tro da man gikk inn.

Kanskje det bare var spilleglede, men det hørtes mer ut som desperasjon. De spilte som for en nidkjær gud. Nesten hver gang oppskriften gnikka opp imot det ensformige skjedde det noe nytt – et trommebrekk, kordamer, hva faen – ikke en helomvending men en nyanse til. Å ha såpass etablerte og rutinerte musikere på plakaten strider vel på visse måter i mot Bylarms ånd, men det gjør det pokker meg å avholde det i Oslo også. Noen (dvs. de fleste) ganger vil man helst høre folk som veit hva de driver med drive med det de driver med. Så får det heller være at ting i enkelte øyeblikk gikk i stå der det nok var meningen at det skulle småputre, og at det avsluttende støykoket var litt fantasiløst. Dette er bagateller, i rak motsetning til konserten i sin helhet.

Peter Vollset

Publikum på Kitchie Kitchie Ki Me-o (Foto: Arne Kristian Gansmo, NRK)

Tags: , ,

Del "Gamle, nidkjære helter"
 

8 kommentarer på “Gamle, nidkjære helter”

 1. Snuten sier:

  Skjønner ikke hvordan han får det til, men alt Anders Møller tar i blir til gull! Sjukt!

 2. [...] Susanne Sundfør: Bylarm, Sentrum Scene Kitchie Kitchie Ki Me-o: Bylarm, The Villa Todd Terje & Dølle Jølle: Bylarm, Stratos Oh No Ono: Bylarm, [...]

 3. André Øien Langvand sier:

  Helt uenig med anmelder – avslutningen var desidert høydepunktet med konserten og de andre låtene bar preg av å skifte tema for fort. RIktignok enig i at det var en fantastisk konsert. Tipper og håper vi kommer til å få høre et Kitchie med lengre låter på maxi-singelen som kommer senere i år, med 2 låter på 12″. Gleder meg!

 4. Daniel sier:

  Enig med André Øien Langvand her altså! Siste låta (Everything Burns) var helt utrolig rå. Gleder meg til å høre dette bandet på plate.

  Setlist:
  1. Hey Honey
  2. After Soft Comes Hard
  3. Forgotten
  4. Skeleton Key
  5. Miles Away
  6. Let It Slide
  7. Everything Burns

 5. Marius Thoresen sier:

  Å faen! Var det fett eller?! Dette bandet er det jeg har høyest forventninger til i år.. Har venta som ei halvkåt bikkje på å få høre de!! Noen som veit når de kommer med singel/plate??

 6. [...] under Øyafestivalen i fjor og Bylarm i år. Lydverkets mann på den siste konserten kunne skrive under på at det høres fett ut live, selv om han ikke kunne se [...]

 7. Mari-Anne sier:

  12. august spiller de på Øyanatt på Parkteatret!!

 8. Hansen sier:

  OG, LØRDAG 7. AUGUST SPILLER DE UTENDØRS FOR FØRSTE GANG, PÅ AUDUNBAKKENFESTIVALEN, SOM FORØVRIG ER DEN ENESTE FESTIVALEN DE SPILLER PÅ I ÅR!!

  Audunbakkenfestivalen ligger kun 55min fra Oslo og vi har gratis skyttelbuss som korresponderer med bussen i fra Oslo.

  Fett hva??!

  SJEKK UT: http://www.audunbakken.com

Legg igjen en kommentar