Årets musikkvideo?

Se videoen som fikk Lady Gagas nettside til å bryte sammen.

Skrevet av:
Publisert 11:53 9 juni, 2010
Lady Gaga og en mannlig danser i "Alejandro". (Foto: screenshot)

Lady Gaga og en mannlig danser i "Alejandro" (Foto: Screenshot)

Lady Gaga er den ubestridte dronningen av musikkvideoer, og gårsdagen premiere på videoen til «Alejandro» gjorde at nettsiden hennes brøt sammen. Men du kan se videoen her!

Da den norske musikkvideoregissøren Ray Kay gjestet Mediedagene i Bergen forrige måned, sa han at budsjettene for videoer bare ble mindre og mindre. Med et unntak. Lady Gaga. Og han gikk videre til å fortelle at på den nye Lady Gaga-videoen, hadde regissøren fått carte blanche når det gjaldt penger

Nå er den nye Gaga-videoen her, regissert av motefotograf Steven Klein. I likhet med forrige video fra Lady Gaga, Telephone, snakker vi her om en episk affære på nærmere ni minutter. Men i motsetning til den, har ikke «Alejandro» en lineær fortelling.

Til The Times, sier Lady Gaga at videoen handler om «renheten i kjærligheten til mine homofile venner» og «en lengten etter kjærligheten til mine homofile venner, men de vil ikke ha meg».

Men videoen kan i stor grad også tolkes som en hyllest til Madonna. Både visuelt og i koreografien, finner en referanser til vidoene til «Express Yourself» og «Vogue», i tillegg til at Lady Gaga har på seg en bh som likner Madonna sine kjente «kjegle-bh». Bortsett fra at Lady Gaga sin har påmontert maskingevær…

Uansett, videoen ble lagt ut kl. 17 i går, og allerede har flere millioner sett den. Og nå kan du bli en av dem:

Og om du ønsker vite mer om klærne i videoen, finner du en grundig gjennomgang her.

Tags: , , ,

Del "Årets musikkvideo?"
 

31 kommentarer på “Årets musikkvideo?”

 1. [...] kunstverk her! Skrevet av: Katrine Opdahl Publisert 12:25 9 juni, 2010 Del Debatt 0 Har du? Se Gagas siste kunstverk her! Les hele saken: 3 millioner har sett denneTags: alejandro, Lady Gaga, musikkvideoDel "3 millioner [...]

 2. Nei nå lurte dere meg stygt! Lokke med boobies for å få meg til høre årets døveste låt (MGP inkludert)! Hot damn dette var stusselig. Pluss dog for latex og tørrjokking. Terningkast 2.

 3. Trine Overå Hansen sier:

  Syke greier.. Utrolig hvor mye ressurser som brukes på å påvirke og demoralisere kommende generasjoner. Voksne har ansvar for hva barna ser på/hører på. Videoene til Gaga er fulle av satanisme og seksuell perversitet, vet foreldrene hva barna forer seg med?

 4. Håkon sier:

  Trine: Epic Fail!

 5. Kim Åge Martinussen sier:

  Bra videoproduksjon, flott å se på og god flyt. En del brukbar symbolikk, uten at jeg skal prøve å analysere nærmere. I tillegg var det befriende å slippe all produktplasseringen fra forrige Gaga-video.

  Kan si meg enig med Morten i at selve låta ikke er noe å skryte av, tam og oppbrukt er dekkende begrep synes jeg.

  Totalt sett midt på treet, og ikke noe mer enn det.

 6. ed sier:

  I am not impressed of this……she is in a cultural crises, that is my opinion

 7. jungle observer sier:

  Kona mi er norsk. Jeg er fra Nord Amerika. Hun insisterte at min datter måtte få Gaga på iPod’n. Hun er 10år. Hjelp meg! Hjelp.

 8. åslaugsen sier:

  Ace of Base!! Men god videoprod.

 9. Marius Asp sier:

  @jungle observer: Kan kun ønske deg/dere lykke til. :)

 10. Christian Faun sier:

  Jeg ble forelska. Fantastisk fantastisk video.

  Tror det blir vanskelig å toppe Gaga på mest innflytelsesrike artist dette århundret! :)

 11. roar sier:

  Dette var tamt, hva var meningen med Zigeunerweizen av Sarasate i begynnelsen av «verket» . Ellers virket musikken som et oppsop av kjedlige lyd-looper.
  Det samme må man si om videoen også, dønn kjedlig:-(
  Til slutt, dette er ikke noe for ungt folk, feilinformasjon til dem.

 12. Mathilde sier:

  Trine Overå Hansen: Jeg ler av kommentaren din. Hva er perverst med dette? Seksualitet er det mest normale et menneske kan være i besettelse av. Seksualitet, både homofil og heterofil, utgjør mye av menneskets mentalitet, og bør ikke legges lokk på bare pga. at man ikke har nådd en alder av 18. Ungdom, ja barn, vet hva sex er, ikke vits å late som det motsatte.
  Om GaGa velger å bruke blasfemi til å uttrykke seg med, er det ikke annet enn bra. Om man stiller seg negativ til kristendom betyr det ikke at man er satanist, og jeg tviler sterkt på at du i det hele og store vet hva satanismen går ut på.

 13. Alejandro sier:

  Jeg skulle ha vært Gaga. Bli tatt på , i osv..av alle de kjekkasene.
  Musikken var supper , hun var durty….

 14. ar sier:

  Hun er jo bare en talentløs wannabe. Alt det hun gjør har Madonna gjort før henne og vel så det! Og det for over 20 år siden!
  Skjønner ikke at folk synes dette er noe nyskapende…men dagens ungdom må vel ha sine egne kontraversielle helter og heltiner. Sånn e’ livet!

 15. Sur!! sier:

  Hennes musikkvideoer er fulle av satanistiske symboler. Dette får hun makt av. Hvorfor er Lady Gaga, Rihanna, Kanye West, Jay-z og Beyomce på toppen? Jo, på grunn av disse satanistiske symbolene!

 16. lol sier:

  sataniske? hva er satan? hva er satanisme? satan er like my menneske som gud

 17. Alejandro sier:

  Hun er bare et kåt menneske, med kåte gutter som danser. Blir ikke dere kåte også folkens???!!!!!
  Dette handler om erotisme!!!
  Vi alle gjør ting vi har lært av andre…

 18. Married2aDude sier:

  Har det gått så langt at lady gaga har begynt å sample Ace of Base. Hele setupen lukter svensk dance-pop.

 19. Twinlady sier:

  svar til Jungle observer: du kan jo sjekke ut; Lady Gaga Alejandro Sims 2, på you tube.. den er i flere versjoner med dukker og må da være mere passende til en 10-åring, enn denne halv porno filmen..faktisk er sangen mye bedre der, pga en flott fiolin-solo ved start og slutt.. ble skuffet over denne live versjonen!

 20. Knut sier:

  Jeg trodde gaga hadde pekk. Skuffa…

 21. Marius Asp sier:

  Øy, folkens, ingenting galt med å sample Ace Of Base (selv om hun ikke gjør det her, etter det jeg har forstått). Case in point; Terry Lynns fortsatt fantastiske «Jamaican Girls»:
  http://thefader.cachefly.net/%20Jamaican_Girls.mp3

 22. Kalle sier:

  Denne låten av tiårets Madonna bør Ace of Bace få royalties av. Kliss lik…

 23. Trine Overå Hansen sier:

  Mathilde: Du må gjerne le, ikke noe galt i det:) Men det er forskjell på perverst og normalt, selv om i videoene til Gaga er det perverse det normale. Jeg ser ikke at gaga bruker kristendommen så mye verken blasfemisk eller på andre måter, men det er mye satanisk symbolikk i alle videoene hennes. Google Lady Gaga Illuminati. Jeg tror imidlertid ikke at Gaga selv har noen som helst innvirkning på hvordan videoene/sceneshowene skal være. Tenk bare på navnet de har gitt henne; «gaga» som spiller på at hun ikke tenker selv…

 24. Terje sier:

  …dama er jo ikke frisk…

 25. Stefanie sier:

  Fantastisk video. Kan ikke komme på en eneste musikkvideo som har like gode bilder.
  Produsenten av låten er marrokansk-svenske Red One som var barn/fjortis i sverige på den tiden da ace of base herjet som værst, og han har imitert deres fremgangsrike lyd i denne låten. sammenligning for øvrig er helt ute av bildet. Til dere som er pripne, eller ofre for religiøse vrangforestillinger har jeg en ting å si: bli ferdig med det, ta medisin eller flytt til Yemen.
  Ja det er sukkertøy for ørene og gaysploitation, men utført med med en ærlig galskap som løfter det over det meste av popkultur.

 26. elisabeth sier:

  hun prøver å kopiere madonna…talentløst.

 27. peter sier:

  Gaga is a term that immediately refers to absent mindedness. Here are some synonyms taken from a thesaurus:

  •Given to lighthearted silliness: empty-headed, featherbrained, flighty, frivolous, frothy, giddy, harebrained, lighthearted, scatterbrained, silly. Slang birdbrained, dizzy.
  •Afflicted with or exhibiting irrationality and mental unsoundness: brainsick, crazy, daft, demented, disordered, distraught, dotty, insane, lunatic, mad, maniac, maniacal, mentally ill, moonstruck, off, touched, unbalanced, unsound, wrong.

 28. thomas sier:

  så i hvertfall en ubåt kaptein i skinnfrarakk i fra dødsriket, som noen missforstår som helvetete, selv om jeg har vært på sykehuset i 9 dager. Det er ikke menneskene det er noe galt med med,men det er de åndsmaktenene som går inn og ut av menneskene som vi forveksler som dem, altfor ofte både kristne og ikke kristne.

 29. [...] LES: Årets musikkvideo? [...]

 30. [...] “The Monster Ball Tour” og kjøttkjolestuntet på MTV Video Music Awards, så har de episke musikkvideoene noe av skylda for at hun har holdt seg i rampelyset også i [...]

Legg igjen en kommentar