Forutsigbar maskin
Florence & The Machine - Teltscenen, Hove

Forutsigbar maskin

Fokusér på å synge bra i stedet for å bruke all energien din på å fremstå som spesiell, Florence.

Skrevet av:
Publisert 23:09 30 juni, 2010

Det er noe uhyre kleint og slitsomt med mennesker som hele veien skal prøve å være mer spesielle enn de egentlig er. Florence Welch later til å være et av dem. Til tross for en glitrende harpepop-plate i bagasjen og en dertilhørende sterk stemme, klarer hun ikke levere et bra livesett på Teltscenen på Hove.

Selve stemmen hennes er det ingenting å utsette på; Florence kan synge bra, og gjør det i aller høyeste grad der hun gidder. Når hun trøkker på – som i «Kiss With A Fist» – låter det fett. Men brorparten av tiden virker den unge, rødhårete damen mer opptatt av å hoppe rundt på scenen og gestikulere enn av å bruke stemmen sin for det den er verdt. I tillegg er lyden i teltet rimelig elendig innimellom, og kombinert med tidvis altfor lange pauser mellom låtene gjør dette at den knapt timelange konserten blir langdryg.

Allerede før konsertstart ble det klart at Florence & The Machine siden sist festivalsommer har blitt allemannseie. Ivrige rop og trampeklapp fra de oppmøtte skapte muligens en ekstra forventning om at dette kunne bli bra. Og det entusiastiske publikummet i front ser ut til å la seg fascinere av sceneshowet med dramatisk lys og den Magica Fra Tryll/Maryann i True Blood-aktige skikkelsen i front. Med hendene solid knyttet rundt to ubenyttede trommestikker gauler og mumler hun seg avgårde, og ser ut til å sette stor pris på den fremste delen av publikums tålmodighet og vilje til å synge med.

Selv om konserten garantert tilfredsstilte manges behov for å se en lidende dame spre sitt kvasi-spesielle budskap, blir jeg overrasket dersom sangerinnen med det finstemte maskineriet klarte å rekruttere nye fans denne kvelden. Noen ting er rett og slett best på plate.

Bilder fra konserten:

Se flere bilder fra Hovefestivalen her.

Trine Aandahl

Tags: , ,

Del "Forutsigbar maskin"
 

15 kommentarer på “Forutsigbar maskin”

 1. Anders M-S sier:

  Er ikke helt enig med anmelderen. Er ingen fan av Florence and the machine, har ikke engang hørt andre låter enn de som har gått på radioen, men synes likevel konserten var den beste hittil på Hove…

  • sandra sier:

   Enig der! Florence var muligens den beste konserten jeg var på på Hove. Det var gøy å se henne kose seg sånn på scenen, og at hun ble helt satt ut av publikum, og kastet badeball. Hun brukte dog litt lang tid mellom hver sang.

   • Erling sier:

    Også enig, Florence var desidert blant de tre beste konsertene jeg besøkte på Hove! Vampire Weekend var også helt rått.

 2. Thomas sier:

  You’ve got the love? Hva i all verden skjedde med den? Ikke det at det er den eneste sangen folk vil høre, men det var VELDIG mange skuffa folk i går da konserten hennes var over. Forventningene om et fellesnummer med Dizzee Rascal spredte seg raskt, men det ble ikke noe der helder.

  Hun er flink og alt det der, men hun har ikke kommet så langt at man dropper «allemanns-hiten».

  Selv om jeg er fan av Florence, så ble jeg mer provosert enn engasjert av gårsdagens konsert…

 3. [...] “Noen ting er rett og slett best på plate.” [...]

 4. [...] gjøre “You got the love” sammen med Dizzee (etter at han glimret med sitt fravær på hennes konsert tidligere samme kveld), og forenes med festklare og dansekåte kids foran scenen. Londons-rapperen med livevinnere som [...]

 5. Mathilde sier:

  Det ser ut som om anmelder Trine Aandahl ikke hadde så mye til overs for Florence Welch før konserten, og fant ting som «bekreftet» det etter at den var ferdig, og dermed ga Welch mins mulig på terningen.

  • Hei Mathilde,

   Der tar du desverre feil! Jeg har hørt veldig mye på Florence, liker skiva kjempegodt, og skulle ønske at hun klarte å levere like bra live. Det klarte hun – i mine øyne – ikke, uansett hvor gjerne jeg skulle ønske det.

   :)

   Hilsen Trine

 6. [...] die, Social Suicide, Empire Of The Sun, Ellie Goulding, Japandroids har fått firere trillet, mens Florence & The Machine, Julian Casablancas, Nas & Damian Marley og Beach House måtte nøye seg med terningkast [...]

 7. Petter sier:

  Helt greit at ho droppa You Got The Love, det er albumets svakeste låt

  • Maren sier:

   Helt enig! You got the love er ikke engang hennes egen sang, kun en cover-låt. Er veldig fornøyd med at hun droppet den, faktisk. Dog days are over, Cosmic love og Kiss with a fist er MYE bedre.

   Jeg hadde en evig lykkefølelse etter den konserten!

 8. Mathilde sier:

  Jeg er helt enig med Trine. Jeg så florence når hun spilte på rockefeller, og det var en fantastisk konsert. Jeg hadde gledet meg utrolig mye til å se henne live igjen, men ble veldig skuffet. Som Trine har skrevet virket det nesten som hun ikke gadd å synge ordentlig, og til tider var det umulig å høre hva hun sang. Jeg vet at hun kan utrolig mye bedre enn det hun viste på Hove. Spør du meg virket hun helt dopa, og var for det meste i sin egen verden, uten noe særlig kontakt med publikum. Men til tider var hun som jeg husket henne, med en uslåelig stemme, kontakt med publikum og fascinerende dansing på scenen. Håper hun kommer sterkere tilbake neste år!

 9. Håkon sier:

  Rett og slett helt enig med anmelder her. Jeg så Florence + The Machine på Øya i fjor, og etter den konserten ble jeg veldig fascinert av henne og musikken. Albumet er fantastisk, og også som på konserten i fjor kommer stemmen hennes til sin fulle rett i studio. Men i Teltscenen onsdag sang hun ikke hva hun er god for! Dette var veldig trist, og siden det er stemmen hennes som gjør mye av musikken holdt det ikke mål…

 10. Jørgen sier:

  Merkelig at de hadde en så svak konsert på Hove når Roskilde-konserten var himmelsk!! Det er seriøst noe av det beste jeg har hørt/sett/følt!!!

 11. [...] Anmeldelse: Florence and the Machine på Hove i 2010 (3/6) [...]

Legg igjen en kommentar