Anna Ternheim da hun var på besøk i Lydverket på tv. Foto: Rashid Akrim, NRK

Anna Ternheim da hun var på besøk i Lydverket på tv. Foto: Rashid Akrim, NRK

Forelska seg i Nashville

Noen gamle «countrygubber» i 70-årsalderen fikk Anna Ternheim til å elske Nashville, der hun spilte inn The Night Visitor. Hør henne spille live her!

Skrevet av:
Publisert 11:43 10 november, 2011
Anna Ternheim: The Night Visitor

Anna Ternheim: The Night Visitor.

33-åringen Anna Ternheim var ti år da hun begynte å spille gitar. Siden albumdebuten i 2004 har hun mottatt fem svenske Grammis-priser og blir omtalt som en av Skandinavias beste låtskrivere. Musikken hennes har blitt brukt i populære tv-serier som amerikanske One Tree Hill og Doll House, samt svenske Wallander og tv-spillet Alan Wake.

I arbeidet med sin fjerde plate skal hun har slitt med skrivesperre i New York, men ble reddet av en tur til country-hovedstaden Nashville, hvor albumet ble spilt inn. Da hun var på besøk hos oss i Lydverket spilte hun blant annet sin egen favoritt fra det nye albumet The Night Visitor. Låta ”Bow your head” blei noe annet enn hun hadde tenkt seg.

Vår anmeldelse: I roen skal vi holde sammen

- Den ble så uventa da den var ferdig. På plata så vokser den og blir gigantisk stor, lang og dramatisk. Det er en låt som inneholder veldig mye, så den er spesiell for meg, forteller Anna Ternheim til programleder Ruben Gran.

Hun spilte en nedstrippa versjon av låta med kassegitaren i vårt radiostudio.

Hør Anna Ternheim spille live i Lydverket på P3:

«Bow your head»:

Anna Ternheim: Bow your head – live i Lydverket på P3

«Walking Aimlessly»:

Ann Ternheim: Walking Aimlessly – live i Lydverket på P3

Anna Ternheim. Foto: Julia Hetta.

Anna Ternheim drar gjerne tilbake til Nashville for å spille inn mer musikk. Foto: Julia Hetta.

Anna Ternheim kom til Nashville uten å kjenne noen der, men drar gjerne tilbake for å spille inn mer. Hun blei også kjent med en gjeng nokså godt modne herrer, som er musikere på plata.

- Det har blitt et sted jeg kjenner at jeg kan dra tilbake til, der jeg kjenner folk nå som er fantastiske musikere og kan absolutt se meg sjøl spille inn der igjen. Jeg kjente jo ingen der, og har aldri hatt noen tanke om å dra ditt. Jeg har ikke hørt på country, men så blei det en gjeng med «countrygubber» i 70-årsalderen som spiller på skiva. Og jeg syntes det var fantastisk artig å spille inn det, men også at det blei helt riktig for mine låter, forklarer Ternheim.

Det blei også en annen innspillingsprosess enn det hun har vært vant til fra tidligere plater.

- Ja … eller, alle skiver er jo ulike, og jeg har jo aldri tidligere kunne forutsi eksakt hvordan det skal bli. Det er noe ubestemt. Jeg jobber jo sjøl veldig lenge og skriver alt sjøl. Så når jeg kommer til andre musikere og en produsent synes jeg det er kult å bare bli med. Og denne gangen hadde jeg jo ikke truffet noen på forhånd.

Kenny Malone. Foto: Promo.

Kenny Malone. Foto: Promo.

Det spilles inn utrolig mye plater i Nashville og musikerne, som går fra studio til studio, kan kanskje være med på tre-fire innspillinger i løpet av en dag. En av de som var med på The Night Visitor – den 75 år gamle trommisen Kenny Malone, som kom syklende til studio.

- Vi danset sammen før vi spilte inn, for han ville kjenne rytmen i låten.

- Vi plukket opp en masse gamle plater, med Emmylou Harris, Johnny Cash, Ray Charles, som han spilte med i mange år. Han har vært med på utrolig mange plater, og spiller fortsatt inn hele tida. Så selv om de er eldre, så er de fortsatt aktive og nysgjerrige.

- I Nashville er det musikerne som er stjerner. Artister kommer og går, men det er musikerne man prater om og får man muligheten til å spille med visse av disse, så har man utrolig flaks, mener Anna Ternheim.

Hør hele intervjuet med Anna Ternheim her:

Anna Ternheim i Lydverket på P3

Tags: , ,

Del "Forelska seg i Nashville"
 

1 kommentar på “Forelska seg i Nashville”

Legg igjen en kommentar