Madonna, Valle Hovin -

For mange Madonnaer

Madonna, Valle Hovin Popdronninga flakker fra personlighet til personlighet: bare innimellom blir det stor underholdning. Etter en entré en dronning verdig, med lunt smil og beinet slengt over armlenet på trona, gir Madonna oss et par kontrollerte låter fra sitt siste album. Lyden skjærer, og det er vanskelig å få grep om noe i starten. Dansehiten Vogue, smart nok miksa med deler […]

Skrevet av:
Publisert 9:31 29 juli, 2009

Madonna, Valle Hovin

terning3

Madonna, Valle Hovin 28. juli (foto: Kim Erlandsen, NRK)

Madonna, Valle Hovin 28. juli (foto: Kim Erlandsen, NRK)

Popdronninga flakker fra personlighet til personlighet: bare innimellom blir det stor underholdning.

Etter en entré en dronning verdig, med lunt smil og beinet slengt over armlenet på trona, gir Madonna oss et par kontrollerte låter fra sitt siste album. Lyden skjærer, og det er vanskelig å få grep om noe i starten. Dansehiten Vogue, smart nok miksa med deler av den nyere «4 Minutes», gir en viss uttelling. Men like etter at vi endelig får litt fot forsvinner hun bak scena og overlater oss til en død video. Madonna, av alle, bør vite at timing er alt. Og denne gangen suger timinga hennes.

Bedre blir det ikke idet Madonna, DJen og spreke dansere sklir inn i en underholdende, men billig Michael Jackson-hyllest. Det bør slå henne rett i ansiktet hvor umiddelbart publikum reagerer på Jackson-beatsa. En lignende reaksjon på hennes eget materiale må hun vente i over en time på.

Konserten forsøker å oppsummere en flakkende tilværelse, og det er gøy å høre og se på når hun selvbevisst går imellom dansere kledd opp i hennes forskjellige epokekostymer – fra «Like a virgin»-blondene til de spisse designerpuppene. Men på de fleste andre låtene jager hun bare videre etter nye versjoner til sine gamle låter, som en flyktning i sitt eget show.

Kabbala-trance. Selvsagt er mitt gamle idol sterkt nok til å sneie innom noe kløktig, og skikkelig morsomt, innimellom. Som en underholdningens yppersteprestinne slenger hun oss en slags kabbala-trance-versjon av «Like A Prayer» (opprinnelig i gospeldrakt..). Den religiøse balansegangen kan du fortsatt, mor: Nestekjærlige visdomsord fra islam, jødedom, kristendom, hinduismen, med flere, bindes sammen av et dundrende trancetema. En SKAMLØST herlig versjon.

Allikevel, etter for mange intetsigende sanger, la oss stille det brutale spørsmålet nok en gang:

Ser vi en dalende stjerne? Jeg håper stjernestøvet hennes bare trenger litt omgruppering, og at dette er en mellomperiode. Kanskje før Madonna lander en ny identitet. For: jeg så dronninga smile, og det så ut som hu mente det. Jeg skulle bare ønske Oslo ikke ble det der kjedelige mellomstoppestedet hennes.
Se Madonna, danserne og publikum i NRK nett-TV her.

Bildegalleri fra Valle Hovin:

Siri Narverud Moen

Tags: , , , ,

Del "For mange Madonnaer"
 

18 kommentarer på “For mange Madonnaer”

 1. Golden circle sier:

  Enig der…Men tenk på alle de stakkar som kjøpte golden billett. som endte med at de stod sammen med «billig» billettene….
  DET er lurerier det!

 2. madge sier:

  Jeg synes det var helt fantastisk å se hvor bra hun fortsatt er….. til å danse, synge og mixe i vei i et fargerikt show. Her snakker vi tross alt om ei dame som har holdt på i noen år og som har et bra og variert spekter av sanger og stilarter.
  hilsen en som egentlig aldri har vært fan, men vurderer å bli det nå

 3. Jon sier:

  Hun er gammel, hun er kjedelig.

 4. Are sier:

  Vi har tydeligvis vært på samme konsert! – Bra anmeldelse. Er enig i at konsertversjonen av ‘Like a Prayer’ var høydepunktet. Følgende er tatt på kornet: «på de fleste andre låtene jager hun bare videre etter nye versjoner til sine gamle låter, som en flyktning i sitt eget show».

  Ut ifra alle andre vurderinger enn det økonomiske, var Valle Hovin var dessuten feil konsertarena for dette showet. Få artister behersker dette formatet. VIP-opplegget med ‘golden circle’-billetter fungerer sikkert bra for de 3000 heldige, men for de andre 37000 er det ganske drepende for stemningen.

 5. Todd Peterson sier:

  Hvem gidder å se på ei gammal kjerring i strømpebukse?

 6. Mashlash sier:

  Kroppen hennes holder seg ihvertfall fantastisk bra…

  Hun må ha et treningsprogram av en annen verden.

 7. KAKA sier:

  Hei MASHLASH,

  Du har ikke fulgt med paa det siste tiaaret med plastisk kirurgi, oppstrammende hudloeft og teknologi med dyre laser maskiner som faar gammel hud til aa see yngre ut, fjerne fett paa noeyaktige steder paa kroppen og brasiliansk rompeloeft hvor muskelaturen faktisk blir flyttet opp og sydd fast slik den var for 20 aar siden. Hva far deg til aa tro at ikke MADONNA har penger til nettopp dette, med hennes sykelige selvopptatthet og besettelse etter aa bli evig forevighet som en 30 aaring. En dag kommer hun sikkert bare til aa forsvinne fra mediets soekelys nar hun blir for groteskt stygg, slik som Michael Jackson ble av for mange operasjoner. Kroppen taaler bare saa mye….

 8. jada sier:

  en utålelig, latterlig skrevgeit. hva fanden er det hun tror hun oppnår ved stadig å la seg avfotografere ved å skreve av all makt?.

  det skal jo liksom forestille at hennes kunst sitter i kjeften og ikke mellom benene – eller? ;-) )

 9. Positiv type sier:

  Jeg synes at konserten var ganske bra jeg. Er ikke fan men det var moro og se og synes ho leverte ganske bra. Jeg synes derimot at det sigøyner inslaget blei veldig langt. oppdaget når den ene låta der var ferdig så stod alle å pratet det er ikke bra. Ellers så synes jeg det var bra og det er imponerende at den gamle dama holder ut med dansing og synging hele konserten.

 10. Monica, Stor fæn! sier:

  Konserten til Madonna var helt RÅ og hun serverte et sinnsykt bra show med aspekter av alt man kunne ønske seg! Madonna er ikke kjent for å ha en spesielt god stemme eller vanvittige dansetalenter, men helheten Madonna er noe helt eget som ingen er på linje med. Snakk om teft for business! Og hun er 50 år for pokker! Jeg skal også hoppe rundt som henne i 2 timer når jeg er på hennes alder, det har jeg lovet min egen helse! Men lurer på hva alt dette hysteriet rundt utseendet hennes er, og hvorfor folk bryr seg. Greit nok og innlysende at hun har litt plastikk her og der, det har jo alle nå om dagen, men la meg få påpeke at de musklene hun har IKKE kan oppereres inn, og at det er helt tydelig godt trente MUSKLER! Jeg beundrer henne for å holde kroppen sin i form på den måten!
  Når det er sagt, blir jeg gang på gang skuffet over nordmenns engasjement på konsert… det var et par ganger jeg skammet meg over å stå der når jeg så utover et dødt folkehav… det samme har skjedd på andre konserter jeg har vært. Nordmenn er et kjedelig publikum, og hadde jeg vært artist hadde jeg nesten mistet litt av teften og lysten til å gi mitt aller beste med en sånn respons…
  Bare så det er sagt er jeg selv en helnorsk jente, men jeg har bodd mange år i land hvor mennesker har en helt annen lidenskap for ALT i livet, og da blir man litt matt av å se halvhjerta engasjement når man selv bobler over…
  Men hva vet vel jeg? Det er mulig at det blir en helt vill og gal stemning i kveld, det er jo tross alt den harde kjerne som var de første som kjøpte billett til originaldagen for konserten, og da er det kanskje også en helt annen stemning! :D :D

 11. birkir sier:

  nordmenn kan være ganske avmålte på konserter, men er det tilfeldig at det gjelder popkonserter? Ta deg en tur på konserter med band som folk virkelig brenner for, så skal du få se på liv! Og nå snakker jeg om alt fra danseband til svartmetall.

 12. Kenneth sier:

  Jeg synes showet var meget bra, jeg. Responsen fra publikum var derimot ofte svært «norsk», dvs reservert. TK4/6 :D

 13. GS sier:

  Konserten var helt fabelaktig, større blir det ikke. Madonna har vanvittig mye bra og glad musikk som egner seg til både dans og trening. Hun kan etter min mening både synge og danse. Prøv den som vil!

 14. Eddy sier:

  Hei KAKA
  Du blir ikke i bedre fysisk form av plastisk kirurgi. Madonna trener, det er jo helt innlysende..

 15. lena sier:

  Bra anmeldelse. Var på samme konsert i Paris, beskrivelsen passer perfekt til den konserten også. Det er nok ikke noe mellomstopp showet bærer preg av, heller en halvhjertet Madonna som må ta seg en pause fra konserter, og vente til hun kan gi fansen noe hun tror på selv.

 16. Ingunn sier:

  Så bra anmeldelse. Slik var det tenkte jeg når jeg leste… Timingen trodde jeg også at hun var rå på, men hver gang jeg ble revet med dalte det raskt igjen til at jeg kjente jeg var våt og kald, og sulten (var der torsdag).

  Men publikum var bra!!!

 17. Trond sier:

  Var på en konsert som i utgangspunktet bare skulle vært gjennomført inne. Vi på tirsdagen hadde det jo nokså bra, men lyseffekten og lyden ble ikke bra før helt på slutten av konserten. Forøvrig forundrer det meg at Madonna lar en av danserne synge henne nærmest av scenen…. Stemmen hennes kom aldrig skikkelig ut og lyden fra micen hennes var til tider elendig. Manglet trøkk.
  Så til dere folka i ‘golden circle’, dere sugde som konsertdeltagere og det var drit flaut at ingen kunne synge når Madonna kom rundt med micen og ville ha dem med på å lage god stemning. Regner med at de fleste stod der fordi de hadde fått billettene gratis og ikke var elskende fans som brukte hele sparebørsen på å komme nært Madonna. Skuffende….

Legg igjen en kommentar