Dette er skipet som blir omdøpt S.S. Coachella i desember. Foto: New York Cruise Guide.

Dette er skipet som blir omdøpt S.S. Coachella i desember. Foto: New York Cruise Guide.

Flytter festivalen til sjøs

Nå vil musikkfestivalen Coachella oppfylle alle dine våte drømmer. I vinter kan du nyte festivallivet på et cruiseskip.

Skrevet av:
Publisert 12:23 18 juli, 2012

Gigantfestivalen Coachella, som årlig holdes i sørlige California, har nå bestemt seg for å også legge festivalen til havet. Dette er samme festival som tidligere i år stod bak det beryktede Tupac-hologrammet.

Den 16. desember setter nemlig cruiseskipet S.S. Coachella kursen mot Bahamas i Karibien. Ombord spiller blant annet anerkjente, internasjonale artister som Hot Chip, James Murphy fra LCD Soundsystem, Yeasayer og britpopoutsiderne i Pulp – sistnevnte forøvrig et upåklagelig liveband.

Les anmeldelse: Pulp på Øyafestivalen 2011 (6/6)

Det er riktignok ikke noe nytt i at kvalitetsmusikere tar et oppgjør med danseband og C-kjendisers tidligere monopol på det å opptre på skip. Eksempelvis spilte både 120 Days og Sandra Kolstad tidligere i sommer på ferja ned til København og Roskilde.

Selskapet som arrangerer Coachella, Goldenvoice, skal, ifølge New York Times, ikke ha ønsket å kaste seg på trenden. Riktignok frem til direktør Paul Tollett kom over skipet The Celebrity Silouette; et tre hundre meter langt og 120.000 tonn tungt skip med plass til hele 2.800 reisende.

– Skipet har til og med 2 dekar med gress. Det ville ikke blitt Coachella uten gress, sier Tollett til avisa.

I tillegg til tredagerscruiset til Bahamas, er det også mulig å kjøpe billetter til en firedagersreise til Jamaica, som starter den 19. desember. Prisnivået ligger mellom 3000 kroner (vanlig lugar) og 54000 kroner (luksussuite).

Ikke bare gjør konseptet det mulig å arrangere festivaler i vinterstid, men det vil også føre til at det velkjente problemet med tidlige stengetider på konserter opphører.

– Enkelte konserter vil vare lengre enn vanlig, fordi vi ikke har noe portforbud, sier Tollett til New York Times.

Dette betyr at øvrige bookinger som !!!, El-P, Black Lips, Cloud Nothings, Father John Misty, Grimes og Simian Mobile Disco kan få spille langt inn i de sene desembernettene.

Se S.S. Coachella-aktuelle Hot Chip spille «One Life Stand» på Glastonburyfestivalen:

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Flytter festivalen til sjøs"
 

5 kommentarer på “Flytter festivalen til sjøs”

 1. Anonym sier:

  2 ord til dere: Bruise Cruise. Samme  idèen, bare noen år tidligere ute. 

  Dessverre er det sånn at når små aktører gjør noe kult og får suksess så kopierer bare de store aktørene bedriften og får det til å se ut som om det var de som kom på det.

  Hvor aktuelle er dere egentlig, lydverket?

 2. Anonym sier:

  Ufattelig kult tiltak. Aktivitetene som de har planlagt ombord virker også spennende. Deriblant «Dear diary», hvor gjester kan sende inn pinlige historier fra deres eget liv som blir lest høyt av en «svært spesiell» gjest. Det kan jo ikke være noen andre enn Jarvis Cocker. 

  • Anonym sier:

   Ikke særlig originalt iom at de bare kopierer ideen fra Bruise Cruise som har holdt på med dette et par år nå. 

   Mye av samme type events, stort sett den samme musikalske profilen og diverse annet i løpet av et to-tre dagers cruise til Bahamas (samme destinasjon til og med). Det som irriterer meg med dette er at istedet for å finne på noe originalt på egenhånd bare kopierer de en suksessoppskrift fra mindre aktører og resultatet av det kan være at de konkurrerer de originale – og mye mindre men mer aktuelle – Bruise Cruise ut av markedet. Men det er muligens marked nok for to musikkcruise for øyeblikket. Forhåpentligvis.

   • Anonym sier:

    Jeg er helt enig i at det ikke er originalt, men jeg line-upen som de nå har presentert er mer min smak enn Bruise Cruises pleier å være. Samtidig tror jeg ikke at Coachella i det hele tatt har prøvd å lage et nytt konsept, for det er langt ifra en revolusjonerende idé, som du også nevner. Det er lett å stjele konsepter fra andre, spesielt når de mest sannsynlig kommer til å tjene en bråte med penger på de to cruisehelgene. 

    Etter min mening er det er et marked for begge. Det vil dog tiden vise. 

 3. Anonym sier:

  Ufattelig kult tiltak. Aktivitetene som de har planlagt ombord virker også spennende. Deriblant «Dear diary», hvor gjester kan sende inn pinlige historier fra deres eget liv som blir lest høyt av en «svært spesiell» gjest. Det kan jo ikke være noen andre enn Jarvis Cocker. 

Legg igjen en kommentar