Deadmau5 på Hovefestivalen 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Deadmau5 på Hovefestivalen 2011. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Fant samarbeid på Twitter

Deadmau5 fant samarbeidspartner ved en tilfeldighet på Twitter.

Skrevet av:
Publisert 15:12 22 mars, 2012

DJen, produsenten og musikeren Deadmau5, som spilte på Hovefestivalen i fjor sommer, har funnet en samarbeidspartner på et sted han trolig ikke hadde forventa det, melder Hypebot.

Deadmau5 er ikke fremmed for å samarbeide med andre - her ute av scenekostymet sitt, sammen med Tommy Lee og (bak til høyre) og Sofia Toufa på en festival tidligere i år. Foto: Scanpix / Katy Winn, AP Photo.

Deadmau5 er ikke fremmed for å samarbeide med andre – her ute av scenekostymet sitt, sammen med Tommy Lee fra Mötley Crüe (bak til høyre) og Sofia Toufa på en festival tidligere i år. Foto: Scanpix / Katy Winn, AP Photo.

Sist helg hadde Joel Thomas Zimmerman, som er hans egentlig navn, et prosjekt der han lot fansen se på ham via en videostream over nettet, mens han laget ny musikk. Han jobba med en låt kalt ”The Veldt”, inspirert av en novelle med samme navn av forfatteren Ray Bradbury. Mens han holdt på å legge det musikalske grunnlaget bemerka han overfor seerne at han nå snart måtte sette i gang med teksten og vokalen til låta.

På dette tidspunktet bestemte en av de som så på at han ville forsøke å lage en tekst, synge det inn sjøl, mikse hele greia – basert på opptak fra streamen, for så å melde resultatet til Deadmau5 via Twitter.

Deadmau5 tok imot og ropte entusiastisk på via det sosiale mediet «DUDE… YOU F—ING KIDDING ME????» Dermed oppstod et samarbeid ingen hadde kunnet forutse, med den kjente musikeren og Chris James, som riktig nok sjøl er musikkprodusent, men som Deadmau5 ikke visste noen om fra før av.

Samarbeid med andre artister er noe den flere ganger Grammy-nominerte kanadieren tidligere langt fra har vært fremmed for. Dette aspektet ved hans karriere er imidlertid noe han forsøker å dempe ned i et innlegg på sin egen hjemmeside, der han forteller oss historien om Chris James, og deres møte på Twitter.

Deadmau5 skryter av James og forteller om hvordan de kreativt fullstendig er på samme «planet».

- Han hadde rett og slett gjort leksa si, og kom bare opp med et par vers som fullstendig komplimenterte historia og stemninga. Det er det eneste jeg noen gang kan ønske meg fra en låt med lyrisk innhold. Jeg kan ikke få skrytt nok av ham, skriver Deadmau5.

- Moralen i historien er at det er sånn låtskriving burde fungere – det er meninga at musikk skal provosere til følelser og tanker.

Hør et utdrag av «The Veldt» (Vocal Mix):

Tags: , , ,

Del "Fant samarbeid på Twitter"
 

1 kommentar på “Fant samarbeid på Twitter”

Legg igjen en kommentar