Føler du for X Factor?

La følelsene slippe løs i kveld, når det skal tas stilling til talentkonkurranser. Elsker eller hater du X Factor? På fredag var det premiere på en av TV2s store høstsatsinger, X Factor. Med programledermikrofonen finner vi tidligere MTV-vertinne Charlotte Torstvedt, i dommerpanelet Mira Craig, Peter Peters og Jan Fredrik Karlsen. Sistnevnte en mann som for […]

Skrevet av:
Publisert 15:52 15 september, 2009

Jan Fredrik Karlsen, Mira Craig, Peter Peters og Charlotte Thorstvedt. Foto: Foto: Berit Roald © TV 2

La følelsene slippe løs i kveld, når det skal tas stilling til talentkonkurranser. Elsker eller hater du X Factor?

På fredag var det premiere på en av TV2s store høstsatsinger, X Factor. Med programledermikrofonen finner vi tidligere MTV-vertinne Charlotte Torstvedt, i dommerpanelet Mira Craig, Peter Peters og Jan Fredrik Karlsen. Sistnevnte en mann som for øvrig også har vært dommer i Idol og Norske Talenter.

Da Lydverket traff  The Kinks’ Ray Davies i London for kort tid siden, tok han selv opp talentkonkurranser som X Factor, og mente slike konsepter skaper en generasjon artister som etterlater seg et kunstnerisk vaakum (se video nedenfor).

Har han et poeng, eller er artister som Jordin Sparks, Kurt Nilsen, Alejandro Fuentes, Susan Boyle og Erlend Bratland bevis på det motsatte? Er Jan Fredrik Karlsens sukk om at han «er lei av å høre at det ikke finnes flere uoppdagede sangtalenter» behørig?  Beriker konkurranser som X Factor norsk musikkliv, eller hadde det vært mer tjent med at det aldri ble vist?

Elsker eller hater du X Factor?

Panelet tar debatten sammen med ukas orakel, Peter Peters, på Lydverket fra kl 20, du kan være med å ta stilling over, til høyre.

Om Elsk eller Hat:
I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. De faste medlemmene er Lydverkets webredaktør, hiphop-fantast og jordnært følelsemenneske Andreas Øverland, og Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Tags: , , , , , , , ,

Del "Føler du for X Factor?"
 

4 kommentarer på “Føler du for X Factor?”

 1. Espen sier:

  Har det noensinne kommet noe bra ut av det Jan Fredrik Karlsen har tatt i? Jeg sparker vel inn en åpen dør, men likevel.

 2. SiriLill sier:

  Humørløse stakkar. Det er jo morsom tv! Drit i om det kommer skikkelig musikk derfra, det gjør det jo så mange andre steder. Sukk. Slutt å hate. Elsker!

 3. Ruben Gran sier:

  Endte på hat. Kristin elsket riktignok, hun er glad i taco og tv-underholdning, mens Andreas hatet. Det gjorde også folket – 80% av dere da domment falt – så, hat is is.

 4. Daniel sier:

  Så lenge tv’en har en avknapp så klager jeg ikke! Jeg lever lykkelig uvitende om hva som skjer i X-factor, Jakten på kjærligheten, charterfeber eller hva nå alle disse desperate realitykonseptene heter.

Legg igjen en kommentar