Rockeikonet Ray Davies forakter X Factor

Hadde det vært opp til Ray Davies, legendarisk frontfigur og låtskriver i The Kinks, hadde det ikke blitt première på X Factor på TV2 i kveld. Mange vil nok benke seg foran flatskjermen med tacos eller Grandiosa i kveld. Det er nemlig première på X Factor på TV2.  Det er Simon Cowell, mannen bak Idol, […]

Skrevet av:
Publisert 14:39 11 september, 2009

Hadde det vært opp til Ray Davies, legendarisk frontfigur og låtskriver i The Kinks, hadde det ikke blitt première på X Factor på TV2 i kveld.

Mange vil nok benke seg foran flatskjermen med tacos eller Grandiosa i kveld. Det er nemlig première på X Factor på TV2.  Det er Simon Cowell, mannen bak Idol, som er hjernen bak talentkonkurransen. Men om Ray Davies hadde fått bestemme, hadde programmer som X Factor aldri eksistert.

Da Lydverket møtte den levende legenden i London for noen dager siden, var han ikke til å misforstå: talentkonkurranser som Idol og X Factor skaper en generasjon konstruerte artister som vil etterlate seg et kunstnerisk vakum. Og var det opp til Davies, ville han egenhendig ha lagt ned X Factor som program og konsept.

The Kinks

Som låtskriver og vokalist i The Kinks har Ray Davies på sin side inspirert utallige britiske band siden han slo igjennom tidlig på 60-tallet. Han har skrevet en rekke udødelige hits, og Oasis, Arctic Monkeys, Blur, Supergrass og Madness er bare noen av de bandene som har tatt opp og videreforedlet arven etter The Kinks.

The Kinks sies også å egenhendig ha oppfunnet heavy metal med låten «You Really Got Me». Ray Davies kan dermed ikke sies å kaste stein i glasshus.

The Kinks – «You Really Got Me»:

The Kinks – «All Day And All Of The Night»:

The Kinks – «Waterloo Sunset»

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Rockeikonet Ray Davies forakter X Factor"

Legg igjen en kommentar