Er Beck sjef for den kuleste klubben?

Det er lenge siden han var en «Loser», i stedet styrer Beck nå en av bransjens kuleste «plateklubber». Det som Beck enkelt nok har kalt «The Record Club» er rett og slett en jevnlig «uformell» samling av artistvenner som covrer utvalgte album i sin helhet. De bruker én dag sammen i studio uten å ha […]

Skrevet av:
Publisert 12:00 14 november, 2009
Beck har blitt cover-happy. (Foto: Kim Erlandsen/NRK P3)

Beck har blitt cover-happy. (Foto: Kim Erlandsen/NRK P3)

Det er lenge siden han var en «Loser», i stedet styrer Beck nå en av bransjens kuleste «plateklubber».

Det som Beck enkelt nok har kalt «The Record Club» er rett og slett en jevnlig «uformell» samling av artistvenner som covrer utvalgte album i sin helhet. De bruker én dag sammen i studio uten å ha øvd sammen i forkant. Låtene legges ut én etter én. Den siste i rekken er «Little Hands», hvor Beck har fått med seg Wilco, Feist og Jamie Lidell. Låten er første smakebit fra coverversjonen av albumet Oar, som opprinnelig ble gitt ut i 1969 av Skip Spence. Spence var medlem av både Moby Grape og Jefferson Airplane. Oar er hans eneste soloalbum.

«Little Hands»:

Tidligere har Beck fått med seg Nigel Godrich, Joey Waronker, Brian Lebarton, Bram Inscore, Yo, Giovanni Ribisi, Chris Holmes, og Thorunn Magnusdottir for å covre hele The Velvet Underground & Nico-albumet. Mens Songs of Leonard Cohen ble tolket av Devendra Banhart, MGMT, Andrew Stockdale fra Wolfmother, Binki fra Little Joy, og  Brian Lebarton og Bram Inscore.

Hør alle låtene på Becks hjemmeside.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Er Beck sjef for den kuleste klubben?"
 

1 kommentar på “Er Beck sjef for den kuleste klubben?”

  1. traktoregg sier:

    Beck har produsert og deltar på Charlotte Gainsbourg’s nye plate. Se musikkvideo her: http://tinyurl.com/beck2010

Legg igjen en kommentar