Ensom ulv

Ensom ulv

Albumaktuelle Sivert Høyem innrømmer at livet som soloartist er ensomt og ukomfortabelt.

Skrevet av:
Publisert 16:28 16 september, 2011

Sammen med Cato Salsa har Sivert Høyem tatt et bevisst og nødvending veivalg for å skape det han omtaler som mer spennende og utfordrende musikk. Han føler seg rimelig sikker på at vi blir overrasket over låtene hans denne gangen og forteller at han har funnet tilbake til sine nittitallsrøtter.

- Det har vært kult å oppsøke en del ting som man ikke har hørt så mye på, på en stund. Typ The Verve og Smashing Pumpkins.

Slipper ut svinet

På albumet Long Slow Distanse har Sivert Høyem samarbeidet Renate Knaup fra Amon Duul, en dame som  innstendig oppfordret han til å slippe ut svinet i seg. Være litt rå. Når svinet slippes ut, kommer også følelser fra fortida på bordet. Det er fire år siden Sivert mistet sin bestevenn og sin far med kort tids mellomrom, noe som i stor grad preget hans  forrige album Moon Landing, men som også hans fjerde soloplate er farget av.

- Det er klart en del av de tingene som nettopp hadde skjedd da jeg slapp Moon Landing er ting som er viktig fremdeles. Det er ting det tar lang tid å finne ut av hvordan å forholde seg til. Det er dette albumet preget av.

Oslo Live festival 2010 (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Oslo Live festival 2010 (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)

Ensom

Sivert Høyem innrømmer at han ofte føler seg ensom og at det er et gjennomgående tema i låtene hans. Spesielt har overgangen fra å være i band til å gå solo vært stort.

- Jeg har vanskelig for å finne folk jeg føler meg hjemme sammen med, det virker som andre er mer komfortable, det er ikke jeg alltid. Med musikken ønsker å lage en bru over til andre folk og på den måten bearbeide ensomheten jeg føler.

Bli med Lydverkets reporter til Siverts øvingslokale, hvor han spilte låta «Warm Inside» akustisk:

SIVERT HOYEM

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Ensom ulv"
 

1 kommentar på “Ensom ulv”

  1. Cathrine sier:

    Ut fra artikkelen forstås det som vi skal få høre at Sivert Høyem spiller låta «Warm inside», men klippet slutter jo før han får begynt.. Hva skjer me det ‘a?

Legg igjen en kommentar