Steel Panther. Foto: Promo

Steel Panther. Foto: Promo

En innføring i Steel Panther

Rockens mest suksessrike humorister spiller i Norge for første gang i neste uke. Gjem din mor, din søster, veninnene dine – og deg selv.

Skrevet av:
Publisert 10:26 6 mars, 2012

Hvis Steel Panther hadde kunnet norsk og hadde lest denne saken, hadde de garantert gjort narr av ordet «innføring» i overskriften. På en høyst seksuell måte. For med Steel Panther dreier alt seg om sex, dop og rock n’ roll. Og humor.

Steel Panther har de siste årene vokst seg til å bli det mest suksessrike humorbandet i rocken. Siden amerikanerne startet i det små med konserter under navnet Metal Skool hver mandag på The Viper Room på Sunset Strip i Los Angeles har alt bare blitt større og større.

Hele veien har Steel Panther gjort kjærlig narr av hele den sminkebefengte glam-metal-scenen fra nettopp Los Angeles på midten av 80-tallet med Mötley Crüe, Poison og Guns N’ Roses i front. Samt at de gjør narr av seg selv. Men i tillegg til å være morsomme både på scenen og i intervjuer har Steel Panther også laget egne låter som backer opp humor-konseptet.

Steel Panther har klart å få både fans av hardrock, og ikke minst musikerne de parodierer, med på laget. På konsertene i Los Angeles har folk som Vince Neil (Mötley Crüe), Kip Winger (Winger), Mike Starr (Alice In Chains), Sebastian Bach (Skid Row) og Pink (!) gjort gjesteopptredener. To av medlemmene i Steel Panther kommer også selv fra hardrock-scenen. Gitarist Satchel spilte tidligere i Judas Priest-vokalist Rob Halfords soloprosjekt Fight, mens vokalist Michael Starr sang på en ep av det smått legendariske glam-bandet L.A. Guns.

I fjor ga Steel Panther ut sitt andre album Ball’s Out, og i stedet for at humor-ballongen sprakk ble bandet enda mer populære. Populariteten har bragt Steel Panther ut på turné med Mötley Crüe og Def Leppard, de gjør hovedscenen på årets Soundwave-festival i Australia akkurat nå, og de skal også spille på hovedscenen på den svære Download-festivalen i England i sommer.

Folk som har sett liveshowet rapporterer hjem om en finurlig blanding av god hardrock og ytterst poengtert stand-up, og tirsdag 13. mars spiller Steel Panther i Norge for første gang. Enten elsker du humoren, ellers synes du Steel Panther er en barnslig, mannssjåvinistisk kvise på rockens rompe. Velg selv.

Klikk her for å være med i konkurranse om å vinne Steel Panthers siste album Ball’s Out.

Tags: ,

Del "En innføring i Steel Panther"
 

32 kommentarer på “En innføring i Steel Panther”

 1. Fróðr sier:

  Spille…hvor?

 2. Anonym sier:

  MISSFORTRE

 3. Ha ha morsomt for alle oss som var unge på 80 -tallet !

 4. Ha ha morsomt for alle oss som var unge på 80 -tallet !

 5. Anonym sier:

  Trodde glamrocken var avgått med døden jeg !!!

 6. Anonym sier:

  Som Todd Rundgren sa det i innledningen til Piss Aaron på Something/Anything? : «I’t don’t have to be perfect as long it’s… you know if it’s like… if it’s stupid enough it’s cool, you know knegg knegg»

  Steel Panther er tydeligvis ikke stupid enough for indie-folket. For rockere som liker en god fest derimot….

 7. For deres informasjon så var ikke Guns N’ Roses glam, eller dvs at de var glam under ca to konserter i 1986. Guns N’ Roses var mye og er mye råere og mye mer rett i trynet rock n’ roll! Guns N’ Roses er ikke som Motley eller poison, Guns N’ Roses var det hardeste rockete bandet i LA på slutten av 80 tallet! Appetite for Destruction stakk den første spikeren i kista for glam! 

 8. ole sier:

  dette er for taperne som likte Poison

 9. Mathias Moen sier:

  Er dette en parodi?

 10. Anonym sier:

  «den sminkebefengte glam-metal-scenen fra nettopp Los Angeles på midten av 80-tallet med Mötley Crüe, Poison og Guns N’ Roses i front»

  Skulle vært interessant å høre journallistens begrunnelse for hvorfor GNR hører hjemme i denne kategorien.

  • Anonym sier:

   Jeg er den første til å være enig i at GN’R skilte seg fra de fleste av de andre bandene i glam-scenen, men siden GN’R er et barn av den samme scenen (Axl og Izzy spilte tross alt sammen med senere L.A. Guns-medlemmer i Hollywood Rose), og Steel Panther tydelig er inspirert av dem, valgte jeg å ta dem med i saken.

   • Ikke glem at Guns står for et skille i etikk når det gjelder LA 80s metal.
    Jeg vil si at Mötley, Poison og Ratt hører til første bølge LA 80s metal. Mens Guns står for andre bølge og slutten på LA 80s metal. Guns var samtidige av Faster Pussycat, LA Guns og Vain.

 11. Anonym sier:

  «den sminkebefengte glam-metal-scenen fra nettopp Los Angeles på midten av 80-tallet med Mötley Crüe, Poison og Guns N’ Roses i front»

  Skulle vært interessant å høre journallistens begrunnelse for hvorfor GNR hører hjemme i denne kategorien.

 12. huff skulle ønske jeg kunne komme på konserten men så er d sånn forpult 18 års grense :(

 13. [...] bytte mot intervju, så vi var tidlig ute med å legge inn en forespørsel om et møte med panteren.Les Totto sin innføring i Steel PantherSiden Steel Panther TROSS ALT er et av verdens største og beste band (i vår verden, ja, men [...]

 14. [...] Les Totto Mjelde sin innføring i Steel Panthers univers [...]

 15. [...] Les også: En introduksjon til Steel Panther [...]

 16. [...] Hall Of Fame. Ikke overraskende at det nok en gang er slik, men faktisk litt skuffende etter Steel Panther satte en ny standard for hva man gjøre med albumformatet i krysningen humor/rock. For tenk hvor legendarisk bra det [...]

Legg igjen en kommentar