Elvis velger vinyl og mp3

22. april slipper Elvis Costello sin nye skive, Momofuku (oppkalt etter mannen som oppfant hurtignudler for 50 år siden, tro?), på Lost Highway. Interessant nok dropper han å gi den ut i CD-format, ifølge Billboard. Den skal kun slippes i vinylformat, med en kode for digital nedlasting inkludert i hver LP. Jeg er skeptisk, av […]

Skrevet av:
Publisert 12:37 21 mars, 2008

Elvis Costello. Foto: elviscostello.com

22. april slipper Elvis Costello sin nye skive, Momofuku (oppkalt etter mannen som oppfant hurtignudler for 50 år siden, tro?), på Lost Highway. Interessant nok dropper han å gi den ut i CD-format, ifølge Billboard. Den skal kun slippes i vinylformat, med en kode for digital nedlasting inkludert i hver LP.

Jeg er skeptisk, av to grunner.

1) Costellos siste essensielle skive var Burt Bacharach-kollaborasjonen Painted From Memory, som har rukket å fylle 10 i år. Har han det fortsatt i seg?

2) Han har dessuten en lei til tendens til å ribbe fans med anale trekk ved å gi ut sitt gamle gull i en helvetes haug deluxe- og bonusversjoner. Spørsmålet er nok ikke hvorvidt Momofuku kommer i CD-format, men hvor mange ganger den vil gjøre det, og når.

Et høydepunkt fra costellogien koster vi likevel på oss.

Elvis Costello – «New Amsterdam» fra Get Happy (1980):

[youtube XZFcHF-wjBA]

Tags: , , , , , ,

Del "Elvis velger vinyl og mp3"
 

4 kommentarer på “Elvis velger vinyl og mp3”

 1. Ørjan sier:

  Hallo. Følger dere ikke med eller?? Den kommer på CD 6. mai. På vinyl og mp3 22.april. OG: Elvis har gjort jævlig mye bra etter Burt-plata!!

 2. Marius Asp sier:

  Ørjan: Det stemmer, men da jeg postet dette gikk rapportene ut på at det kun skulle være vinyl og mp3. Slurvet med oppdateringen; sorry.

  «Jævlig mye bra» er vel forresten å ta litt i. Hvilke skiver skulle i så fall det være?

  Costello er, for å ha nevnt det, en av mine store helter, og en av få artister jeg har alt av i platesamlingen. Men det skuffende siste tiåret, samt den småkyniske flommen av gammalt gull i stadig mer deluxe versjoner, gjør at jeg er bekymret. Det lukter has-been lang vei.

 3. Ørjan sier:

  Hei, hei.
  Jævlig mye bra, er vel et litt relativt begrep.
  MEN: When I was Cruel (2002) er en godbit, North (2003, om jeg ikke husker feil) er full av rolige perler og The Delivery Man er etter min mening en av Costellos beste plater noen gang. River in revers med Allen Toussaint vil jeg sette like høyt som Painted from memory.

 4. [...] et par uker siden slapp Elvis Costello det nye albumet Momofuku på vinyl. Nå kan det også lastes ned, eller kjøpes på CD. Eller så kan du rett og slett lytte til hele [...]

Legg igjen en kommentar