Elsker eller hater du hemmelighold i musikken?

Artister, plateselskaper, festivaler, ja stort sett hele musikkbransjen, liker å holde ting skjult for deg. Blir du ekstra nysgjerrig av mystikken, eller bare forbanna over det de ikke forteller deg? Ta stilling i ukas debatt! Hemmelighetskremmeri florerer i musikken. Fra artister som dekker seg til med masker og forkledninger, til festivaler som nekter å fortelle […]

Skrevet av:
Publisert 15:07 16 november, 2009
Er dette Bjørn Hellfuck uten maske? Svaret er hemmelig. (Foto: Urørt)

Er dette Bjørn Hellfuck uten maske? Svaret er hemmelig. (Foto: Urørt)

Artister, plateselskaper, festivaler, ja stort sett hele musikkbransjen, liker å holde ting skjult for deg. Blir du ekstra nysgjerrig av mystikken, eller bare forbanna over det de ikke forteller deg? Ta stilling i ukas debatt!

Hemmelighetskremmeri florerer i musikken. Fra artister som dekker seg til med masker og forkledninger, til festivaler som nekter å fortelle hvem de har booka. Eksempel på sistnevnte kom i forrige uke, da Hove avslørte sine første bookinger til neste års festival, men droppa å offentliggjøre de to headlinerne de sier at er klare.

Enkelte artister liker å holde identiteten sin skjult for omverdenen. I forrige uke møtte du Bjørn Hellfuck i Lydverket på NRK1, og bergenseren med maske og kjole vil verken si hva han egentlig heter, eller vise fram hvordan han ser ut under den hvite tøy-maska. Grunnen? At Hellfuck-fansen ikke skal komme på konserter med de andre bandene hans for å rope på låter som «Krabbeklo» og «30% bøge».

Svenskene(?) i JJ, som spiller på Blå i Oslo på fredag skjuler vel så mye. Det eneste som er sikkert med bandet er at singelen «No. 1″ og plata «No. 2» er gitt ut på Gøteborglabelen Sincerely Yours. Resten er i det blå.  Noen hevder at de to gutta i bandet kommer fra enten The Embassy, Tough Allianse eller Air France, alle artister på den samme labelen, mens andre er helt sikre på at den kvinnelige vokalisten på noen av låtene har pannelugg og heter Elin til fornavn. Sjekk hvor tåkete de promoterer seg selv i denne videoen som inneholder tre av låtene fra albumet.

Dette er noen aktuelle hemmeligheter, musikkhistorien er full av dem. Klikk hva du føler om hemmelighold i musikken oppe til høyre, og fortell hva du mener i kommentarfeltet under. Lydverkets faste Elsk eller hat-panel tar stilling sammen med ukas orakel, Mortiis, på Lydverket P3 kl 20 i kveld.

Om Elsk eller Hat:
I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. De faste medlemmene er Lydverkets webredaktør, hiphop-fantast og jordnært følelsemenneske Andreas Øverland, og Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Elsker eller hater du hemmelighold i musikken?"
 

3 kommentarer på “Elsker eller hater du hemmelighold i musikken?”

  1. hanger sier:

    Jeg fikk høre da jeg besøkte Hove i sommer at Mastodon og Metallica er allerede klare til neste års festival. Tenke seg til!

  2. Ferdinand sier:

    Grunnen til at det ofte er hemmelighold i forhold til headlinere osv på festivaler, er jo fordi store band gjerne vil lansere turneplaner i sin helhet og ikke tilfeldige gigs her og der. Hvis festivaler har fått ok fra band og management så vil de jo tjene på å offentliggjøre bookingen sin så fort som mulig, men noen ganger får de altså ikke lov til dette. At feks Hove har nevnt at de allerede har to headlinere klare er jo for å gi det trofaste publikumet deres etterlengtede oppdateringer.

  3. traktoregg sier:

    Svenskene har jo god tradisjon for å holde identiteter skjult. Tenker på Philemon Arthur & the Dung.

Legg igjen en kommentar