Elsker eller hater du Axl Rose?

Guns N’ Roses er i landet, det vil si Axl Rose med bandet sitt. I ukas debatt på Lydverket P3 er rødtoppen tema og du bestemmer; elsker eller hater du ham? William Bruce Rose Jr. ble født i Lafayette i delstaten Indiana i februar 1962. Tre år gammel ble navnet hans endra til William Bruce […]

Skrevet av:
Publisert 17:22 31 mai, 2010

Axl Rose i aksjon i Madrid i 2008. (Foto: Bru Garcia/AFP Photo)

Guns N’ Roses er i landet, det vil si Axl Rose med bandet sitt. I ukas debatt på Lydverket P3 er rødtoppen tema og du bestemmer; elsker eller hater du ham?

William Bruce Rose Jr. ble født i Lafayette i delstaten Indiana i februar 1962. Tre år gammel ble navnet hans endra til William Bruce Bailey etter at mora fant seg en ny mann. Oppveksten var preget av den strengt religiøse mora, William sang i kirken mellom fem og åtte ganger i uka, før han som 16-åring ble kasta ut hjemmefra fordi han nekta å klippe håret.

William flytta etter en omstreifertilværelse til LA, der han sang med flere band, blant dem Rapidfire, Rose, Hollywood Rose og LA Guns. Sammen med Tracii Guns fra sistnevnte danna han Guns N’ Roses i 1985. Samme dag som bandet fikk platekontrakt med Geffen endra William Bruce Bailey offisielt navnet sitt til W. Axl Rose.

Guns N’ Roses ga ut fire plater med forskjellige besetninger før Axl Rose tok grep om bandet, Appetite For Destruction, Use Your Illusion I & II og The Spaghetti Incident. I tillegg kommer Lies-albumet. Krangling med bandmedlemmer var dagligdags, men i 1991 fikk originalmedlem Izzy Stradlin nok og hoppa av bandbussen for godt. De andre som var med fra starten, Slash og bassist Duff McKagan, holdt ut til 1996 før Axl Rose var alene igjen i Guns N’ Roses. I ensomhet jobba han med plata Chinese Democracy som til slutt ble utgitt i 2008, 14 år etter at Axl starta på den.

Axl Rose har stått bak eviggrønne rockeklassikere og enorme mengder tull, tøys, tant og fjas. Du må veie, og finne ut følgende:

Elsker eller hater du Axl Rose?

Ta stilling oppe til høyre nå, mens panelet ved Kristin Winsents og Jonas Brenna tar debatten på Lydverket P3 kl 20.00 tirsdag kveld. Ukas orakel er Lydverkets og Pyros flammetatoverte rockfantast, Asbjørn Slettemark.

Om Elsk eller Hat:

I over fire år har Lydverkets Elsk eller Hat-panel spredd heder og galle om populærkulturelle fenomener, personer og trender fra musikkens verden.
Oppe til høyre på denne siden finner du en poll. Der er det to alternativer; Elsk og Hat. Det eneste du trenger å gjøre er at bestemme deg for om ditt hjerte er isende kaldt eller glødende varmt i forhold til ukens tema.
Elsk- eller Hat-panelet går av stabelen i Lydverket på tirsdager. Panelet består av   Lydverkets egen stjernereporter og blogdronning Kristin Winsents og NRK-fotograf og engasjert popkulturelt leksikon, Jonas Brenna. Når dommens tid kommer har de som vanlig hver sin stemme, mens folket – altså deg – har én: Pollen er folkets røst! I tillegg henter vi hver uke inn et orakel, som kan gi oss ekstra innsikt i det aktuelle temaet.
Lydverkets redaksjon kommer dessuten følge med nøye på hva du skriver på denne siden – kanskje plukker vi ut ditt tema og tar det opp til debatt?

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Elsker eller hater du Axl Rose?"
 

54 kommentarer på “Elsker eller hater du Axl Rose?”

  1. dkldfkf sier:

    Noen som vet hvorfor konserten ikke er anm,eldt i VG og dagbladet? Er det pga fotoforbud fra Axl?

  2. ole sier:

    det er så komisk at NRK, er så anti Axl. dei overdriver. lol dei går berre på rykter. P3 hater Axl Rose. men like vel sender dei sanger som Axl har vert med å produsert. forstår ikkje heilt den der

Legg igjen en kommentar