Dråpe på Hove 2011. Foto: Lars H. Andersen, NRK P3.

Dråpe på Hove 2011. Foto: Lars H. Andersen, NRK P3.

Dråpe - P3-scenen, Hovefestivalen

Drømmedråper

Med drømmende melodier og sårt støy imponerer lovende Dråpe stort.

Skrevet av:
Publisert 15:45 1 juli, 2011

Dråpe, fra Oslos tyngst hipsterinfiserte strøk, har med kun et par Urørt-låter fra en kommende debut-EP rukket å imponere mange med sitt musikalske uttrykk, der My Bloody Valentine-støygitarer og -monotoni møter svært drømmende og svevende popmelodier som nærmest får en til å fly. Det er veldig riktig å la et ungt og lovende band som dette få tilfredstille svett og fyllesjuk festivalungdom.

Som årets siste band på P3-scenen har Dråpe omtrent alt hell på sin side. Oppmøtet er unormalt stort, og lydteknikerne har  gjort en fortreffelig jobb. Med andre ord druknes de nydelig melodiene bare akkurat nok i gitaristene Petter Lubianas og Ketil Myhres vrælende gitarstøy, mens bass og trommer også sitter som smurt. Låter som vakre «We Want The World» og «Silver Spoon» demonstrer at Dråpe ikke bare har et heldig utgangspunkt i Ketil Myhres låtskriveregenskaper, men også at de er et svært bra liveband.

Dråpe har et eller annet spesielt ved seg som skaper en sår klump i magen. Mye av takken skal sendes til låtskriver, samt Hanne Olsen Solems klassiske og småtrøtte Beach House-aktige vokal. Når Dråpes avsatte halvtime avsluttes med en storslått og klimatisk ny låt, er det helt rett å holde et lite, småforelsket øye med kvintetten i tiden fremover. Det sier seg nesten selv at dette fortsatt føles noe uferdig til tider, men med dagens konsert beviser de seg som mer enn lovende.

Kim Klev

Tags: , , , , ,

Del "Drømmedråper"
 

9 kommentarer på “Drømmedråper”

 1. Kim sier:

  Legg ut konserten a

 2. [...] Dråpe – P3-scenen, Hovefestivalen [...]

 3. Astrid sier:

  Jeg har sett Dråpe 4-5 ganger på noen månder nå, og jeg har virkelig troen på dem! Det er vakker musikk, som suger deg inn i en slags transe. Men når sant skal sies synes jeg Hanne sin vokal var ganske så sur opptil flere(mange faktisk) ganger i løpet av konserten, og det var skuffende for min del. Men Dråpe kommer til å vokse fremover, og det gleder jeg meg til å se!

 4. Hmmm sier:

  En smule biased? Haha.

 5. Anonym kritiker sier:

  Jeg har sett Dråpe tidligere og har latt merke til alt snakket og skrytet rundt dem, spesielt av Lydverket og P3. Men etter å ha sett nesten alle band på P3-scenen i år, synes jeg de skuffet litt. Merker også at denne anmeldelsen er ganske subjektiv, siden Dråpe var nesten den eneste konserten som ble anmeldt fra P3-scenen og fordi konserten egentlig var ganske middelmådig, kjedelig og preget av falsk vokal ++. Synes P3-scenen bør være en scene hvor artistene stilles likt uten at tidligere, subjektive og emosjonelle forhold til enkeltartister ikke skal skal komme i veien.

 6. Stine sier:

  Jeg har hørt Dråpe et par ganger og må få si at det er et band som stadig imponerer! Hove var min tredje konsert med dem og min opplevelse var hverken preget av sure vokaler eller kjedsomhet. Tvert i mot opplevde jeg konserten som meget bra og den kvinnelige vokalen traff meg, også nå, rett i hjertet! Helt rå, rett og slett! For meg er dette en musikksjanger som til tider kan være vanskelig å definere, da det er mange toner, lyder og effekter på en gang, noe jeg tror påvirker oppfattelsen av det hele – også de eventuelle sure tonene som noen påstår de hørte? Stå på Dråpe, jeg har absolutt troen på dette!

  • Anonym kritiker sier:

   Har jo ingenting med forståelse av sjangeren å gjøre, er ganske skolert innenfor shoegaze-sjangeren og de VET virkelig hva de gjør. Poenget var ikke spesifikt Dråpe, men at de var bortimot det eneste bandet som ble anmeldt av alle bandene fra P3-scenen. Siden jeg også har merket tidligere at P3 elsker og forguder Dråpe, ville jeg bare kommentere at det anes en viss subjektivitet og favorisering uten egentlig å ha hørt de andre artistene.

   Konserten til Dråpe var absolutt ikke dårlig, fikk sterke assosiasjoner til M83 da de var på Hove, samt til Øya-aktuelle Explotions In The Sky. Sant skal det sies at Dråpe kommer til å nå langt, ingen tvil om det, ingenting var ment som et angrep mot bandet. Poenget mitt var egentlig mer rettet mot Lydverket. ;)

 7. [...] Dråpe spiller på Camp Indie i GSF Skatepark. Kim Klev ga femmer for konserten på [...]

 8. [...] NRK Lydverkets anmeldelse etter konserten på Hovefestivalen: Dråpe har rukket å imponere mange med sitt musikalske uttrykk, der My Bloody Valentine-støygitarer og -monotoni møter svært drømmende og svevende popmelodier som nærmest får en til å fly. [...]

Legg igjen en kommentar