- Dette kunne blitt årets deppeplate

- Dette kunne blitt årets deppeplate

Man skulle tro det ble rødvinsmarinert melankoli når det skjeggete tospannet Thomas Dybdahl og Bjørn Eidsvåg slo sine musikalske pjalter sammen. Men dengang ei, ifølge hovedpersonene.

Skrevet av:
Publisert 17:07 3 september, 2010

Det hele begynte som en utfordring via YouTube, der Thomas Dybdahl utfordret Bjørn Eidsvåg til å lage en låt (uten religiøse eller seksuelle undertoner) på engelsk eller andre uvante språk, etter at Eidsvåg uttalte at han ville legge opp som artist dersom Dybdahl begynte å synge på norsk. Noe han da også gjorde, med snutten «Ri stormen ut»:

Hør hele låta fra Dybdahls besøk i Musikkredaksjone på P2 her:

Thomas Dybdahl – Ri Stormen Ut

Eidsvåg var ikke vond å be, og han besvarte Dybdahls utfordring med følgende beskjed tidlig i sommer:

- Jeg hadde synes det hadde vært spennende å få din touch på det her, så jeg inviterer simpelthen til et samarbeid. Jeg har flere lignende sanger som er flunkende nye, så jeg utfordrer deg til å være med å jobbe med disse.

Nå, få måneder seinere, er Bjørn Eidsvågs 23. studioalbum, Rundt neste sving, i ferd med å ferdigstilles. Albumet er produsert av Thomas Dybdahl, som for første gang produserer en annen artist enn seg selv. Dagsrevyens Liza Stokke ble med da den siste finpussen på platen ble lagt i studio, etter en prosess som har vært uvant for begge to.

- For meg har dette vært et overskudds- og lystprosjekt fra dag én, fra Thomas utfordret meg på YouTube. Det er første gang jeg har latt meg å bli produsert av en artistkollega, men jeg har likt Thomas og uttrykket hans fra det første han ga ut, sier Eidsvåg til NRK.

Dybdahl supplerer:

- Å være produsent er noe helt annet enn å være artist. Jeg har produsert mine egne plater, men dette er noe helt annet. Som produsent må man se på andres låter på et helt annet premiss og prøve å legge fra seg egoet.

- En lett plate

Tross begge vestlendingenes veldokumenterte grep på Amarone-vennlige lydspor til fallende løv, er det ikke melankolien som har stått i fokus når de har jobbet fram Rundt neste sving. Tvert imot, ifølge Bjørn Eidsvåg.

- Jeg har veldig lett for å havne inn i en voldsom følelelseverden, som oser av høst og stearinlys og stormer utenfor. Da blir det fort en nylongitar og noen fjerne trommer i bakgrunnen.

- Disse tingene har jo jeg aldri gjort, kvitterer Dybdahl tørt.

- Ja, du er jo en melankoliens mester, du også, humrer Eidsvåg, og legger til:

- Men til tross for det, synes jeg han har tilført en del overfladiske popelementer – og her er overfladisk positivt – noen popgrep som jeg liker fryktelig godt. Dette kunne blitt en deilig deppeplate, men at to litt mørke herrer kommer sammen, har faktisk løftet det litt.

Rundt neste sving slippes 15. november.

Tags: , , , , ,

Del "- Dette kunne blitt årets deppeplate"
 

5 kommentarer på “- Dette kunne blitt årets deppeplate”

  1. [...] Bjørn Eidsvåg – Rundt Neste Sving (produsert av Thomas Dybdahl) [...]

  2. [...] mandag slipper han sin nye singel “Nede for telling”, produsert av Thomas Dybdahl (les mer om samarbeidet her), og i den forbindelse inviterer han til pressekonferanse på Twitter – twessekonferanse? [...]

  3. Bård sier:

    Fantastisk sang av Dybdahl!

  4. [...] kom Youtube-svaret fra Eidsvåg hvor han røper at han har skrevet låter han gjerne vil ha Dybdahls touch på. Det hele endte med [...]

  5. [...] overlevde ikke utvelgelsesprosessen som nå har resultert i Eidsvågs 24. album Rundt Neste Sving – produsert av Thomas [...]

Legg igjen en kommentar