- Dette er viktigere enn Spellemann

Den engelske rockebibelen Kerrang! og deres lesere har kåret de 50 beste platene fra 2000-tallet. Satyricons Volcano er en av dem. Som eneste norske band har Satyricon blitt inkludert på Kerrang!-leserne sin liste over de beste platene som er sluppet siden 1. januar 2000. Volcano er plassert på 45. plass, foran klassikeren At The Drive-In Relationship […]

Skrevet av:
Publisert 7:13 17 august, 2009
Satyricon ble det tredje norske bandet på forsiden av Kerrang!, og nå har albumet Volcano blitt kåret til et av 2000-tallets 50 beste album.

Satyricon ble det tredje norske bandet på forsiden av Kerrang!, og nå har albumet Volcano blitt kåret til et av 2000-tallets 50 beste album.

Den engelske rockebibelen Kerrang! og deres lesere har kåret de 50 beste platene fra 2000-tallet. Satyricons Volcano er en av dem.

Som eneste norske band har Satyricon blitt inkludert på Kerrang!-leserne sin liste over de beste platene som er sluppet siden 1. januar 2000. Volcano er plassert på 45. plass, foran klassikeren At The Drive-In Relationship Of Command og millionselgeren The Darkness Permission To Land.

I sin omtale hyller Kerrang spesielt det at Volcano brakte black metal ut til et bredt mainstream-publikum.
- The blastbeats may take a backseat to the stomping groove on breakthrough single ”Fuel For Hatred”, but the darkness of black metal´s purky underbelly was still there for all to see. Whether people liked what they saw or not, Satyricon had defiantly shoved the Devil´s music in the mainstream´s faces, skriver det innflytelsesrike bladet.

Bandsjef Sigurd Wongraven forteller til Kerrang! at han mener Satyricon gjorde noe ingen band hadde gjort før dem da de spilte inn Volcano.
- Det var banebrytende i ekstremmetalsjangeren i den forstand at vi lagde et rikt, kraftfullt lydbilde som låt autentisk, og ingen hadde gjort det før oss, påstår Wongraven.

Wongraven benytter også anledningen til å fortelle Kerrang! at denne 45. plassen betyr mer for ham enn Spellemannprisen bandet fikk for Volcano.
- Spellemann har bevist gang på gang at de ikke forstår denne formen for musikk, så det betød ikke så mye. At jeg blir stemt inn på denne listen betyr mer for meg. Jeg har vokst opp med Kerrang!, så at jeg har vært på coveret og fansen har stemt på denne platen er en sann anerkjennelse av noe jeg har brukt hele livet mitt på. Jeg føler meg beæret, slår Satyricon-sjefen fast.

Kerrang! regnes som et av verdens ledende magasiner for rock og hardrock, og hadde i 2008 ukentlig opplagstall på 52,272. Magasinet hadde først de norske artistene Burzum og Emperor på forsiden, før Satyricon-sjef Wongraven omsider fikk sin forside i anledning slippet av The Age Of Nero i 2008.

PS: på toppen av listen ser det slik ut:

5. My Chemical Romance Three Cheers For Sweet Revenge
4. 30 Seconds To Mars A Beautiful Lie
3. Slipknot Iowa
2. Muse Absolution
1. Green Day American Idiot

Sjekk den Jonas Åkerlund-regisserte videoen til «Fuel For Hatred» fra Volcano:

via

Tags: , , , ,

Del "- Dette er viktigere enn Spellemann"

Legg igjen en kommentar