Bare Egil er med i denne ukas Lydverket-sending. Foto: Rashid Akrim, NRK P3.

Bare Egil er med i denne ukas Lydverket-sending. Foto: Rashid Akrim, NRK P3.

- Det er en dannelsesreise

Serien «På kryss og tvers med Bare Egil» begynner på NRK1 neste uke, og handler om hans utradisjonelle turné i hele Norge.

Skrevet av:
Publisert 16:39 9 november, 2011

Første episode av «På kryss og tvers med Bare Egil» sendes på NRK1 neste tirsdag klokka 22.30. I serien, som går over syv episoder, får man være med på Bare Egils noe utradisjonelle norgesturné, hvor en del av konseptet har vært å skrive en egen låt til hver enkelt konsert. Blant titlene på låtene finner man «Hva er vitsen med Asker?», «Morten Ab-l Ab-l», «Hei, Lyngdøl!» og «Hjelp oss å samle Rauma».

- Folk er i ekstase. Ikke bare kommer Bare Egil Band til det lille drittstedet deres, men jeg har også satt meg inn i lokale forhold og diktet en lokal låt for anledningen, sier Egil Hegerberg i vårt intervju ham.

Hele intervjuet ser du på Lydverkets TV-sending på NRK2 klokka 21.30 i morgen, hvor blant annet vår alles rødhårede favorittbergenser Gabrielle spiller live. Selv kaller Egil turneen for en dannelsesreise.

- Ikke bare har det vært en dannelsesreise for meg og bandet mitt, men nå får hele Norge lære uendelig mye om sitt eget land. Ikke bare viser kua viser seg å være ypperlig som fremkomstmiddel hvis man skal komme seg til scenen i en fart, men jeg har også lært å danse, og lært bort «surnadalsboogie» til folk i Surnadal, forteller han i vårt intervju.

På spørsmål om hva som er det verste stedet å spille i landet, trekker Bare Egil alltid frem det samme konsertstedet i Stjørdal kommune i Nord-Trøndelag.

- Jeg velger alltid å trekke frem det samme stedet, fordi der har jeg allerede brent alle broer: Bamses Pub. Der spilte jeg i 1996 for to hundre drita soldater og noen lokale ungjenter som var der kun for å by seg frem, slik at storebrødrene deres kunne banke opp soldatene etterpå. Det var én time med skriking, mens jeg stod der med kassegitaren min, sier Egil i intervjuet.

Tags: , , , , , ,

Del "- Det er en dannelsesreise"
 

1 kommentar på “- Det er en dannelsesreise”

  1. [...] Les også: Bare Egils helt spesielle turné kommer snart på tv [...]

Legg igjen en kommentar