Det beste fra to verdener

Eg må innrømme at eg er blant de mennesker som er unormalt glad i triste menn og kvinner med kassegitar. Og eg må innrømme at eg også er svak for fine melodier, gjerne skrevet av andre enn de som framfører dem. Når eg så kom over sida Cover Lay Down, skjønte eg at eg hadde […]

Skrevet av:
Publisert 13:00 28 desember, 2008
Evan Dando. Foto: Promo

Evan Dando. Foto: Promo

Eg må innrømme at eg er blant de mennesker som er unormalt glad i triste menn og kvinner med kassegitar. Og eg må innrømme at eg også er svak for fine melodier, gjerne skrevet av andre enn de som framfører dem. Når eg så kom over sida Cover Lay Down, skjønte eg at eg hadde funnet sida eg hadde leita etter siden internett kom.

Cover Lay Down er en blog som er tilegna folk-versjoner av kjente låter, og nye versjoner av folk-låter. Her kunne en finne Evan Dando som covrer Whitney Houston og en stemningsfull versjon av Silent Night. Yael Naim covrer Britney Spears` «Toxic» og Devandra Banhart gjør Oasis sin «Don`t look back in anger».

MEN, (og dette er et så stort men at eg må skrive det med store bokstaver), flesteparten av låtane ligger bare ute i en kort periode. Boyhowdy, som driver bloggen, sier at hensikten er at folk skal kjøpe låtane fra artistene sjølv. Så derfor er han flink og skriver i de fleste tilfellene kor låtane er henta fra.

Så, Cover Lay Down fungerer litt som et leksikon over fine versjoner av fine låter, og kordan du kan få tak i de. (Og om du vil laste de ned ulovlig fra andre sider, kan du her finne ut kva du skal søke etter.) Men om du for eksempel stikker innom sida når du logger deg på maskina på morningen, så er du garantert en harmonisk start på dagen.

Tags: ,

Del "Det beste fra to verdener"
 

1 kommentar på “Det beste fra to verdener”

  1. Min favoritt i så måte er helt klart eks-Veruca Saltvokalist Nina Gordons versjon av NWAs «Straight Outta Compton», http://coverlaydown.com/category/nina-gordon/

Legg igjen en kommentar