Skal Dave Mustaine spille med Metallica i kveld?

Kan dette bildet bety at Dave Mustaine spiller «The Four Horsemen» med erkefiendene Metallica i kveld?

Skrevet av:
Publisert 11:44 22 juni, 2010
Dette har tatt over 25 år. Hetfield og Mustaine smiler og fistbumper. Foto: Roadrunner Records

Dette har tatt over 25 år. Hetfield og Mustaine smiler og fistbumper. Foto: Roadrunner Records

Kan dette bildet bety at Dave Mustaine spiller «The Four Horsemen» med erkefiendene Metallica i kveld?

Se nøye på bildet over. Det er hentet fra et videoopptak som ble gjort forrige uke, i anledning at De Fire Store fra 80-tallets thrash-scene – Metallica, Anthrax, Slayer og Megadeth – spilte på samme festival for første gang. Og i kveld ruller turneen videre, da med spesialvisning på kinoer over hele verden, Norge inkludert.

Fra nemesis til kompis
Men tilbake til bildet over. Det viser en smilende James Hetfield som fistbumper Dave Mustaine, hans nemesis og erkefiende gjennom mer enn 25 år. I fjor fortalte Dave Mustaine til Lydverket at han fikk sparken etter han hadde slått til James Hetfield. Årsaken til slaget var at Hetfield sparket til hunder til Mustaine.

Se Dave Mustaine fortelle om Metallica-bruddet til Kristin Winsents.

Bitterhet blir til fistbump
Siden den gang, altså 1983, har det vært bitterhet og mørke blikk mellom Metallica og Dave Mustaine, men nå er altså bandene på talefot igjen. Og vel så det, de står og kjører knokene mot hverandre som gamle bikerkompiser. Vakkert, er det.

Perfekt kveld for gjenforening
Det har lenge blitt spekulert på metalblogger om det nyvunne vennskapet vil gå enda lengre, nemlig at Dave Mustaine går opp på scenen med Metallica og spiller en av det halve dusinet låter han har co-kreditt med hos metalgigantene? Her i Lydverket tror vi i så tilfelle at den anledningen er spart til i kveld, da kinoer over hele verden direkteoverfører konsertene til alle fire bandene fra Sofia i Bulgaria. Sjekk hvor Big Four vises i Norge.

Neppe bedre anledning
For hvilken bedre anledning finnes det til at Mustaine og Metallica skal begrave stridsøksen en gang for alle? Metalfans over hele verden (meg inkludert, skal på Colosseum i Oslo!) sitter benket med dongerivesten på og håret sluppet løs, og da kan Mustaine og Hetfield/Ulrich klemme eller i det minste ta et håndtrykk på scenen, før de knuser i gang «The Four Horsemen».

Fantasi eller virkelighet?
En drøm? Potensiell virkelighet? Komplett fantasi? Fredsmegling som overgår Oslo-avtalen? Hva tror du, kan det skje? Og hvilken låt skal de spille…»Jump In The Fire», «Metal Militia», «The Four Horsemen», «Phantom Lord», «Ride The Lightning» eller «The Call Of Ktulu»?

PS: Se også dette klassiske klippet fra Some Kind Of Monster-dokuen, hvor Dave Mustaine og Lars Ulrich prøver å snakke ut om fortiden.

Tags: , , , , ,

Del "Skal Dave Mustaine spille med Metallica i kveld?"
 

4 kommentarer på “Skal Dave Mustaine spille med Metallica i kveld?”

 1. Jill sier:

  Er veldig spent på hele opplevelsen i kveld! Blir vel ikke like mange horn i luften som i Sofia, og heller ikke mosh pit stemning på første rad, men det er vel en viss mulighet for at «domen» letter noen millimeter likevel!

  \m/ \m/

 2. ohmygod sier:

  øh… er ikke alle bilder historiske da?

 3. [...] Skal Dave Mustaine spille med Metallica i kveld? [...]

 4. geezus sier:

  Dere kunne gjerne lagt ut intervjuet med Slayer der de kaller Metallica for en bunch of pussys og spør hvem som vil se sine tøffe matallhelter i en to timer lang psykologtime…Regner med Metallica headliner og vil få rimelig problemer med å toppe Slayer…Just a hunch

Legg igjen en kommentar