Dance-renessanse – elsk eller hat?

Dance-renessanse – elsk eller hat?

Det er mai og russetid, og som vanlig betyr det at sjangeren så mange elsker å hate slår ut i full blomst – vi snakker selvsagt om dance. Elsker eller hater du det?

Skrevet av:
Publisert 18:29 10 mai, 2011

Årets russehit kåret av P3s søsterkanal mP3 viser at russedancen lever i beste velgående. Men i år var ikke russen som var først ute – allerede i april var nemlig konseptet «We Love The 90s» på veien i Norge, med stopp både i Drammen, Stavanger, Trondheim, Bergen og Ålesund. På plakaten sto utelukkende fanebærere for 90-tallets eurodance: Dr. Alban, 2 Unlimited, E-Type, Vengaboys og ikke minst norske Infinity og Reset.

På toppen av det hele fylte den internasjonale franchisen Sensation opp hele Telenor Arena (det er 22 ooo deltakere, det) helga før påske.

Hør hele debatten som gikk i Lydverket P3 i fila under:

Husker du ikke 90-tallets dance-artister? Se videoer lenger ned i saken.

Det er ikke bare i Norge denne tendensen gjør seg gjeldende. Med David Guetta fikk den europeiske dancen innpass i amerikansk, urban popmusikk – som ikke bare nøyer seg med å bruke soundet, men like gjerne sampler originale hits.

Dancen er rett og slett solid på plass i mainstreamen igjen, en 10-20 år etter sin forrige storhetstid, og dét er et fenomen verdig en Elsk eller hat-debatt!

Du hører den i Lydverket på P3 allerede i kveld, når vi er på plass klokka 20 – med mP3s Stian Eliassen og Lydverket-reporter Rannveig Falkenberg-Arell som paneldeltakere. Sammen med programleder Ruben Gran skal de opplyse og diskutere, og komme fram til et svar på det store spørsmålet: Elsker eller hater du dance-renessansen?

Og glem ikke: Du har også en stemme! Ved å trykke «elsk» eller «hat» i pollen til høyre på sida blir du en del av folkets røst når regninga skal gjøres opp ved debattens slutt.

Slå deg også løs i kommentarfeltet – her tas både innspill, meninger og eksempler imot med glede.

Litt å tygge på mens du gjør deg opp en mening:

Del "Dance-renessanse – elsk eller hat?"
 

3 kommentarer på “Dance-renessanse – elsk eller hat?”

  1. lolz sier:

    d e kje musikk for de edru i alle fall

    E

  2. Saks&Teip sier:

    Familjen va helt malplassert i den sammenhengen her. Resten skulla æ ha helst fått sluppe å bli minna om

  3. [...] Les også: Elsker eller hater du dance-renessansen?  [...]

Legg igjen en kommentar