The Darkness tolker Radioheads

The Darkness tolker Radioheads "Street Spirit (Fade Out)". Foto: Promo

Coverlåtbonanza

The Darkness gjør Radiohead med pondus og gitarsolo, mens Øya-aktuelle The Afghan Whigs tolker Frank Ocean: Vi har samlet de mest merkverdige coverlåtene fra den siste tiden.

Skrevet av:
Publisert 15:31 25 juli, 2012

Like fullt som juli i år kommer til å bli husket for sitt demotiverende vær, bør denne sommeren også bli husket for sin overflod av coverlåter. For de siste ukene har det virket som artister tolker hverandre hvor enn man ser. Vi har dermed samlet noen av høydepunktene – både de beste og de mest obskure.

Les også: Årets beste coverlåter

The Darkness – «Street Spirit (Fade Out)» (Radiohead)

Ja, riktig. I anledning comebackalbumet Hot Cakes har glamrockerne i The Darkness bestemt seg for å spille inn en cover av «Street Spirit (Fade Out)». Visstnok har britene gitt den bekmørke The Bends-avrunderen en real hårmetalltolkning i flere år, men det er likevel vanskelig å vite hvordan man skal reagere første gang man hører Justin Hawkins hvine fra seg «And fade out again» med en etterfulgt gitarsolo.

Lytt til coverlåta via Pitchfork

The Afghan Whigs – «Lovecrimes» (Frank Ocean)

Det er kun to uker til Greg Dulli og resten av det gjenforente The Afghan Whigs spiller på Øyafestivalen – og dét samme dag som Frank Ocean. Dermed er det nesten for godt til å være sant at Ohio-bandet tolker Nostalgia, Ultra-kuttet «Lovecrimes» i fantastisk Whigs-ånd full av desperasjon, strykere og mørke.

Washed Out – «Straight Back» (Fleetwood Mac)

I august kommer et – tro det eller ei – ordentlig bra hyllestalbum til et av verdens beste og mest eklektiske band: Fleetwood Mac. Vi har trålet gjennom flere av ypperlige smakebiter, som Antony Hegartys cover av «Landslide» og psychrockerne Tame Impalas tolkning av «That’s All For Everyone«, men det mest overraskende bidraget er likevel den svevende og høyst dansbare «Straight Back»-tolkningen fra Ernest Greenes alias Washed Out.

School of Seven Bells – «How To Love» (Lil Wayne)

The Carter IV-kuttet «How To Love» er ærlig talt så pinlig at det gjør vondt. For i serien av alle ting Dwayne Carter ikke kan, så er det å gjøre såre R&B-låter inkludert. Mer givende er det derimot når et av de fineste elektroniske shoegazebandene fra Statene forsøker seg på den samme låten.

Boy George – «Video Games (Lana Del Rey)

Den flamboyante engelskmannen Boy George har sannsynligvis et like slitsomt forhold til utseendet sitt som det Lana Del Rey har. Og selv om den er ikke like bra som originalen, så er i hvert fall hans country-infiserte tolkning av «Video Games» langt mer sjarmerende enn den over-the-top musikkvideoen som følger med.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Coverlåtbonanza"
 

3 kommentarer på “Coverlåtbonanza”

  1. Stephen sier:

    Sorry ass, no repect. Men det heter virkelig Fleetwood Mac. Lydverket husker ikke navnet riktig til et band som har lagd en av de beste platene fra 70-tallet. Sukk..

Legg igjen en kommentar