Coldplay beskyldes for plagiat

Coldplay har akkurat sluppet albumet Viva La Vida or Death And All His Friends. Andre singelen fra skiva er «Viva La Vida». NME har gravd frem et bandet Creaky Boards, som hevder de har laget melodien til låta, og at Coldplay har rappa den. Creaky Boards har akkurat postet en video der de oppsumerer sin […]

Skrevet av:
Publisert 14:06 16 juni, 2008

Chris Martin og Coldplay beskyldes for plagiat

Coldplay har akkurat sluppet albumet Viva La Vida or Death And All His Friends. Andre singelen fra skiva er «Viva La Vida». NME har gravd frem et bandet Creaky Boards, som hevder de har laget melodien til låta, og at Coldplay har rappa den.

Creaky Boards har akkurat postet en video der de oppsumerer sin side av saken.

[youtube eUhFLiw6h6s]

Låta de hevder å ha skrevet heter «The Songs I Didn’t Write», og skal være laget for over et år siden. Bandet hevder å ha observert Chris Martin på en konsert de holdt i New York i fjor høst. Og hinter til at det kanskje kan være der han har plukket opp de muntre tonene.

NME har ikke fått Coldplay i tale om plagiatbeskyldningene. (og de har feil låttittel i overskriften sin, men det ordner de sikkert snart.)

Saken er nå oppdatert på NME sine sider – En talsmann for Coldplay benekter alle plagiatanklager og sier låten ble skrevet i mars 2007.

Her er det bare å oppnevne seg selv til dommer, og sammenligne de to sangene så godt man kan, og dele ut en dom. Uansett resultat er det vel ingen tvil om at de som kommer best ut av dette, rent oppmerksomhetsmessig, er Creaky Boards.

Tags: , , , , , ,

Del "Coldplay beskyldes for plagiat"
 

1 kommentar på “Coldplay beskyldes for plagiat”

  1. Hilde sier:

    Ouch…

Legg igjen en kommentar