Det har blitt svært populært å tolke Carly Rae Jepsens superhit. Foto: Just Joined.

Det har blitt svært populært å tolke Carly Rae Jepsens superhit. Foto: Just Joined.

Hedres med massiv coversamling

Carly Rae Jepsens monsterhit «Call Me Maybe» blir tolket på de mest absurde vis på en 43 spor lang miksteip.

Skrevet av:
Publisert 12:41 5 juli, 2012

Det har tydeligvis begynt å gå sport i å tolke ypperlige «Call Me Maybe» av den kanadiske eks-Idoldeltakeren Carly Rae Jepsen. Forrige uke fant nemlig LidoLido og Sirkus Eliassen hitten som den eneste naturlige valget da de skulle improcovre en låt for P3 under en av sendingene fra Hovefestivalen. I tillegg har låta nærmest blitt en magnet for virale videoer på YouTube.

Men mest absurd av alle coverprosjektene er samlealbumet Kyle Mabson har gitt ut på musikknettstedet Bandcamp. Plata består nemlig av hele 43 vidt forskjellige tolkninger av «Call Me Maybe», hvor alt fra robothiphop via frenetisk støy og jazz til gjøglete åttitallsanthems er representert.

– Dette er en samling av folk som gjør tolkninger og remikser av Carly Rae Jepsens «Call Me Maybe», satt i rekkefølgen jeg har fått dem tilsendt. Jeg har så mange talentfulle venner. Dette er utrolig, så nyt det, skriver Mabson på nettsiden.

Miksteipen er riktignok først og fremst en kuriositet, for det er ikke til å skyve under en stol at Kyle Mabsons forståelse av «talentfull» er relativt vid. De aller fleste av tolkningene ligger nemlig et sted mellom å være totalt meningsløse og utilgivelig irriterende.

På tross av navn som DJ Colostomy Bagpipe og DJ Homo Rainbow: albumet har for så vidt få kjente bidragsytere, med unntak av indieelektrohelten Dan Deacon og hans bidrag, med den svært beskrivende tittelen «Call Me Maybe Acapella 147 Times Exponentially Layered» – også denne utilgivelig irriterende.

På radioheadsk vis velger helt du selv hva du vil betale for den 43 spor lange teipen. Du kan i samme slengen ta med deg samleren «Somebody That I Used To Know» som inneholder – du gjettet rett – en haug med Gotye-tolkninger.

Lydverket har selvsagt hørt igjennom hele coversamlingen for å finne høydepunktene – så du slipper. Du hører dem nedenfor:Tags: , , , ,

Del "Hedres med massiv coversamling"
 

1 kommentar på “Hedres med massiv coversamling”

Legg igjen en kommentar