Egon Holstad/Bjørn Eidsvåg. (Foto: Scanpix)

Egon Holstad/Bjørn Eidsvåg. (Foto: Scanpix)

- Bra å være religiøs

- Det finnes ikke negativt for norske artister å være religiøs, sier musikksjef i avisa Nordlys, Egon Holstad. Bjørn Eidsvåg er ikke enig.

Skrevet av:
Publisert 12:13 18 februar, 2011

Denne uka forteller Magdi i hiphopgruppa Karpe Diem og Lars Christian Olsen i stavangerbandet Tôg Lydverket om fordommer mot religiøse artister.

SE HELE LYDVERKET TORSDAG 17. FEBRUAR HER

Musikk og religion

- At jeg er muslim er ikke det første jeg sier i en samtale. Jeg vil gjerne gjøre et første, andre og tredje inntrykk før jeg nevner det, sier Magdi til Lydverket.

Lars Christian Olsen tror ikke det er en fordel for Tôg at de er åpne om at de er religiøse:

- Vi har fått tilbakemelding på at folk ikke gidder å høre på oss fordi vi er kristne.

Se videoen til «Tusen tegninger» hvor Magdi rapper om religion:

- Fordel å være religiøs

Egon Holstad debatterte rock og religion med Bjørn Eidsvåg under fanen «Rock og religion – satans lønnsomt» på by:Larm torsdag ettermiddag. Han tror ikke på at religion er noe problem for artistene:

- Jeg vet ikke om et eneste eksempel på at religiøsitet er et problem for populariteten til norske artister. Hver eneste vinter flokker de til norske kirker og spiller julekonserter hvor billettene koster 400 kr stykket. Det er tvert i mot en fordel å være religiøs, eller late som at man er det, sier Egon Holstad.

Nå er vel ikke Karpe Diem eller Tôg typsike artister som legger ut på storslagen kirketurné i desember?

- Hvis du vil ha hippere eksempler kan jeg for eksempel nevne at pressen kåret det kristne bandet Silver til «vinnere av by:Larm» i Tromsø 2006, og at Hank von Helvete aldri har vært mer populær enn etter at han sluttet med dop og fokuserte på at han er kristen.

Hva med fordommer mot islam kontra kristendom?

- Jeg tror faktisk ikke nordmenn bryr seg noe særlig hverken om en artist er muslim eller kristen.

Eidsvåg forstår problemet

- Da jeg var ung var det et helt klart skille mellom religiøs musikk og annet musikk. Siden jeg var kristen ville ikke vanlige platebutikker selge platene mine, så de ble solgt i kristne platebutikker, sier Bjørn Eidsvåg.

LES OGSÅ: Dine favorittartister om by:Larm

I dag er han en av Norges mestselgende artister, og skillet mellom religiøs og ikke-religiøs musikk er langt mindre tydelig enn før. Likevel tror Eidsvåg at noe av det gamle henger igjen.

- Når man er religiøs blir folk litt skeptiske og godtar ikke at du lager musikk bare for musikkens skyld. De tror du er ute etter å forkynne i tillegg.

Tôg - by:Larm 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Et kristent band eller bare et band? Tôg – by:Larm 2011. Foto: Tom Øverlie, NRK P3

Tags: , , , ,

Del "- Bra å være religiøs"
 

2 kommentarer på “- Bra å være religiøs”

  1. [...] intervju med to av medlemmene fra Tôg Debatt: Bra å være religiøs Dans på tro og ære- Lydverkets anmeldelse fra konserten på [...]

  2. milo sier:

    dene sidden suger for alle skrvefeilen sine.
    #yolo#swag#blackdicks

Legg igjen en kommentar