Spill video

Tusen fordommer

I «Tusen tegninger» forteller Magdi om livet som artist og muslim. Det har ikke bare vært enkelt.

Skrevet av:
Publisert 19:00 16 februar, 2011

- Vi har fått tilbakemelding på at folk ikke gidder å høre på oss fordi vi er kristne.

Vokalisten i Stavangerbandet Tôg, Lars Christian Olsen, mener det er flere grunner til at religion frembringer negative assosiasjoner hos folk.

- Jeg tror vi har lært oss i de siste hundre årene at religion er kilde til krig, misnøye, samvittighetskvaler og veldig mye negativt. Mens det egentlig er ganske mange andre faktorer som spiller inn.

Bandmedlemmene i Tôg har aldri lagt skjul på at de er kristne, men Lars Christian tror noen av dem er litt redde for hva åpenheten har å si.

- Det har jo med oss å gjøre liksom. Har du et utsagn som blir tatt ut av kontekst så er det jo veldig fort gjort at du blir uglesett. Folk tror på det som står i avisen, så med en gang vi blir syndebukkene og mørkemennene eller fundamentalister, så havner du i den båsen ellers i livet også. Og jeg tror ikke det betyr en økning i lytterskaren vår for å si det mildt, det skjærer det nok litt mer ned til beinet.

SE HELE SAKEN I LYDVERKET PÅ NRK2, TORSDAG 21.30, ELLER ØVERST I ARTIKKELEN.

For noen uker siden kom musikkvideoen til Karpe Diem-låten «Tusen Tegninger», en video rapduoen har vært i 7 forskjellige gudshus for å spille inn.

Les: Karpe Diem snakker om låten på Lydverket for første gang.

Magdi Ytreeide Abdelmaguid mener det ikke bare er Karpe Diems viktigste video, men den viktigste musikkvideoen som kommer fremover:

- Vi ville vise at du kan være ung og en helt vanlig fyr, med en helt vanlig jobb og snakke på en helt vanlig måte, men du er religiøs. Så vi har filma unge, vanlige mennesker i religiøse settinger, venner man ikke ville «tippa» var religiøse.

Karpe Diem-makker Chirag Patel tror det er spesielt stor skepsis til religiøse i Norge:

- For oss da som har vokst opp med religiøse foreldre så er det så naturlig å ha veldig oppegående mennesker, som fortsatt tror på Gud, rundt oss. Men sånn det er i Norge nå så er du litt surrete i hodet hvis du har fått for deg noe sånt.

Se videoen her:

- Dukker opp 15 fordommer

- Det er ikke det første jeg sier i en samtale. Jeg vil gjerne gjøre et første, andre og tredje inntrykk før jeg nevner at jeg er muslim. Men å si at du er hindu er liksom ikke like pes, sier Magdi og henviser til Chirags religiøse bakgrunn i hinduisme.

- Nei, det syns de er søtt.

Magdi mener det er ekstra vanskelig å si at man er muslim i dagens klima.

- Du vet jo ikke hva folk tenker da. Mens jeg vokste opp med at jeg sa «hei, jeg er muslim», «ah, så interessant, fortell: hva er det dere egentlig gjør?». Og det er bedre dét: at de ikke har noe kunnskap enn at det dukker opp 15 fordommer med en gang du sier det.

Se Chirag om grunnen til at religion er så negativt belastet:

- Ikke så mye sex og dop

Innenfor myten om rockestjernelivet med sex, dop og rock and roll, er det kanskje vanskelig å se for seg en naturlig plass til troen på en gud.

- Det er ikke så mye sex, det er ikke så mye dop – rock and roll er vel kanskje det jeg har. Av de klassiske bestanddelene. Og hvis jeg ikke har sex eller dop så er det kanskje mange som vil hevde at jeg ikke er så veldig rock and roll heller, sier Lars Christian i Tôg.

Men det er lenge siden 50-tallets rockepionerer fikk sjelekvaler av å kombinere rockestjernelivet med livet som religiøs, og dagens artister mener religiøsiteten deres har en positiv effekt på artistlivet.

- Når du plutselig får all den oppmerksomheten, så er det utrolig lett og bedøves i komplimentene. Men da er det veldig digg å komme hjem og være med folk som behandler meg som den jeg er. Og så vet jeg at jeg er elsket uansett, det har ikke noe med hvor kul jeg er eller hvor fete ting jeg gjør, sier Lars Christian.

For Magdi og Chirag i Karpe Diem har den religiøse bakgrunnen hjulpet dem til å holde seg mer på matta, men det har også gjort at de har blitt avfeid som de snilleste guttene i hiphop-klassen.

- Vi har jo kjent masse på det i forhold til at folk sier «Åh, Karpe Diem er så politisk korrekte, de er så snille», som om det er et skjellsord. Men for oss har det vært de gangene vi faktisk har holdt igjen og følt oss bra på en ting. Og alle de gangene jeg har driti meg ut så er jeg kongen. Da er all kred i boks. Og det er jo utrolig trist, sier Chirag.

Se Magdi om drakampen i livet som følger med artisttilværelsen:

Lydverket har tidligere laget sak på amerikanske hiphop-artisters forhold til islam.

Se blant andre Ice Cube og Busta Rhymes fortelle om sin religiøsitet her:

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Tusen fordommer"
 

51 kommentarer på “Tusen fordommer”

  1. [...] This post was mentioned on Twitter by NRK Lydverket, Ellen W. Ramstad. Ellen W. Ramstad said: Fin og viktig sak med Tôg, @ChiragKarpe og Magdi på @Lydverket i morgen. @Karina_Lys og Hanna briljerer! http://tinyurl.com/6gn7dnw [...]

  2. Karl sier:

    Fordom å tro på Gud? Trodde det var større motbør fra å stå fram som ikke-troende. Mulig den type musikkmiljø er annerledes.

    For all del vær åpne. Men jeg ser ikke hvorfor noen skal forvente respekt for sin primtive overtro.

    • Benjamin sier:

      Med setningen «Men jeg ser ikke hvorfor noen skal forvente respekt for sin primtive overtro.» viser du bare at du ikke klarer å vise respekt for andres livssyn, men stempler alle religiøse som primitive julenissetroende. Dette oppfatter jeg som svært primitivt av deg. Er det noe rart religiøse opplever at det finnes mange fordommer, når de møter slike holdninger?

      • Karl sier:

        Ja, jeg sier jo at jeg stempler troen som primitiv. Hva slags fordommer ser du i det? Religion i seg selv har unaturlig høy respekt i samfunnet, fordi vi i århundrer alle har underlagt oss kirken og prestene, og trodd og håpet på Himmel over Helvete. Med opplysningstiden og stadig økende kunnskap om hvordan verden rundt oss fungerer, så har det etterhvert blitt umulig å forsvare religiøs tro. Istedenfor å fengsle blasfemister osv. så har vi gått over til å gi all religion respekt, slik at vi stille kan snike oss unna kritiske spørsmål. Eller høylytt forsvare oss med «Fordommer! Lukket sinn! Respektløs!».

        Hvorfor skal religiøs tro respekteres?

        Jeg sier ikke at jeg mister respekt for dem som person for slik tro. Men jeg ser ikke hvorfor jeg skal la troen være i fred hvis de bringer den fram.

        • Ze Eagle sier:

          Du trenger naturligvis ikke respektere min tro, Karl, du trenger bare respektere min rett til å ha den troen, og min rett til å fortelle andre om den. Men det nå slik med kristendommen at den hverken kan bevises eller motbevises. Det finnes indisier på at den er sann, og det finnes indisier på det motsatte, men enhver intellektuelt oppegående person vil – etter å ha undersøkt begge deler – måtte konkludere at han/hun ikke kan – konkludere. Å diskutere den intern logikken i enhver religion er naturligvis interessant, men å diskutere substansen er meningsløst. Jeg har opplevd så mye i mitt liv at for meg ville det være vanskelig å ikke tro på Jesus, men du kan lett avfeie mine opplevelser med alt fra innbildning til flaks. Om vi på enkelte områder kan kikke Gud litt i kortene påvirker ikke en kristens tro, forøvrig, vi tror ikke Gud har skapt en mirakuløs-magisk maskin, men en verden og et univers som operer under en del forutsetninger vi kan vite noe om….. Ift kunnskap vil jeg henvise deg til Sokrates, nei, ikke den brasilianske fotballskuespilleren, men han med ‘det ypperste tegnet på kunnskap er forståelsen av at man ikke vet så mye (eller noe slikt, jeg husker det ikke ordrett).

          • Karl sier:

            Beklager, men det at noe ikke kan motbevises er ikke et argument. Vi kan forestille oss uendelig med ulike figurer som ikke kan motbevises. Det som kreves for at det skal være noe hold i det, er beviser, resultater og korrekte forutsigelser.

            Det kan hende at verden rundt oss er en illusjon og at vi lever i The Matrix, men vi kan bare forholde oss til den verden vi kan observere og eksperimentere med.

          • Ole sier:

            Jeg aksepterer din rett til å tro på hva du vil, men noen respekt for det får du aldri. Religion og gudetro er for meg menneskeskap, diskriminerende, undertrykkende, fordummende tullball uten rot i virkeligheten. Hvordan i all verden skal noen forlange at jeg har respekt for noe slikt? Dette betyr dog ikke at jeg har lyst til å slå, skade eller drepe deg av den grunn. Jeg håper bare at du en dag våkner opp bestemmer deg for å leve i virkeligheten. Religion både skal og bør kritiseres på det sterkeste, noe jeg kommer til å fortsette med å gjøre til jeg dør.

            • Sofie sier:

              Hei Ole. Hvor mye vet du egentlig om kristendommen? Uansett hva du synes om religion har vi vært så «heldige» å ha et land som har basert lover og regler på en antiegoistisk religion som sier at alle er unike, alle er like mye verdt og oppfordrer alle til å elske sin neste og gjøre mot andre som de vil at andre skal gjøre mot dem. Hva er det som er så innmari ille med det? Det er i ferd med å bli mer og mer utvanna, og vi får et samfunn hvor det blir stadig mere vold, mobbing, rus og seksuelle overgrep. Noen sammenheng?

              • Karl sier:

                Vår lover er basert på demokratiet. Hvis du virkelig kjenner Bibelen og kristendommens historie så ville du aldri komme med en påstand om at vi har noe som helst å hente i kristendom, med mindre vi faktisk bruker vår mennesklige moral som guide for hva vi skal hente ut. Og da kan vi like gjerne kutte steget og heller spørre oss selv enn en 1700 år gammel bok som inneholder opptil flere tusen år gamle moralprekner hvor slavehold er greit og det å slå ihjel barna dine er nødvendig hvis de taler deg imot.

  3. rune sier:

    Jeg er en slags kristen musiker men lager mest akustisk musikk med mine låter.
    Bruker stort sett bare gitaren:)
    Min side:
    http://www.norway-music.com/musikk1.html

  4. Gvandreassen sier:

    Og i det innlegget ser vi vell at det er fordommer mot de som tror på Gud. «Men jeg ser ikke hvorfor noen skal forvente respekt for sin primitive overtro». Kos deg oppå din høye hest.

    • Henning sier:

      Nå er det vel slik at folk tror på mye rart, Gud,julenissen og Allah, men jeg synes vel ikke at man skal ta dette seriøst. Man kan vel ikke forvente å bli tatt seriøst når man som voksen ikke er mer utviklet som person..

      • Rockstar sier:

        Du virker jo da som en «utviklet person» – betyr det at du ikke tar medmennesker som har en åpen tro seriøst? Da fremstår du nok heller som en useriøs person, spør du meg.

        Hva du tror, eller ikke tror er det ingen som setter spørsmål ved, men å fordømme andre, eller å ikke kunne godta andre for sin tro, uavhengig av sin egen, «da kan man vel ikke forvente å bli tatt seriøst når man som voksen ikke er mer utviklet som person».

        Hilsen voksen velutviklet troende person :)

        • Karl sier:

          Jeg tror nok at folk kan være voksne på tross av sin overtro. Men da er det nok fordi de lar troen være i en helt annen verden enn dem selv. De spiser sikkert mat hver dag, selv om Jesus sier at kjærlighet er det viktigste. De går nok med klær laget av mer enn to stoffer, selv om Bibelen sier at de ikke skal det. Ingen med vettet i behold vil slå ihjel noen for å sanke ved på sabatten.

          De vil nok ikke betale for varer i butikken uten at de kan se dem først. Mange vil prøvekjøre en bil før de kjøper den. Og ikke kjøpe hus uinspisert. De vil også kjøpe forsikring, og ikke stole på at guden deres passer på.

          • Bo sier:

            Det du sier her er så fjernt fra mine egne erfaringer som en kristen at jeg ikke vet helt hva jeg skal si…

            • Karl sier:

              Usikker på hva du sikter til. Jeg bare sier at det er mulig å være et rasjonelt og kritisk tenkende menneske ellers i hverdagen, selv om du innehar en religiøs tro som vanskelig kan sies å være noe annet enn irrasjonel.

              • Ingvild sier:

                Dersom en tror på Bibelen og at man dermed ikke skal sette Gud på prøve, gir det ingen mening at du påpeker hvor «dumt» det er at man som religiøs feks. har forsikring og gir kroppen fast føde.

              • Karl sier:

                (Legger denne under min forrige siden det begynner å bli trangt i bredden)

                Jeg sier ikke at det er dumt å kjøpe forsikring, jeg sier at det er rasjonelt. Det er gudstroen jeg peker på som irrasjonel. Poenget mitt er at mange troende har et helt annet forhold til sin tro enn de har til verden for øvrig.

                • Ingvild sier:

                  Javel? Jeg kjenner ingen av disse menneskene du refererer til…

                  Hilsen kristen kommende rle-, matte-, og naturfaglærer…

    • Helge sier:

      Er det noen som har fordommer så er det religiøse. Når jeg sier at jeg ikke drikker, ikke røyker, ikke doper meg, og ikke tror på gud ler de av meg og kaller meg løgner. For det går jo ikke!!!
      De religiøse er også overbevist om at alle som ikke tror på deres gud ikke er lykkelige. For det umulig å ikke være lykkelig uten gud!!! De går rundt en hjernetåke og synes synd på alle som ikke tror.

      Så nei, jeg tar dem ikke seriøst. Og jeg har liten respekt for dem da de har liten respekt for meg og mine valg.

      • Ingvild sier:

        «Så nei, jeg tar dem ikke seriøst. Og jeg har liten respekt for DEM da de har liten respekt for meg og mine valg.»

        det er trist å høre at du sier dette som om alle de religiøse har disse holdningene?

        • Helge sier:

          Hvorfor er det trist?
          Det tristeste er religiøse mennekse som tror at de har det bedre enn meg, og er lykkeligere enn meg fordi de er religiøse. Jeg kan ikke skjønne at de skal få respekt.
          Nei alle religiøse er ikke slik. Men de som flagger sine religiøse tanker offentlig er nesten alltid slik.

          • Ingvild sier:

            Det er trist å lese at du har denne opplevelsen av oss religiøse. Selv om vi tror på noe som andre er uenige i, er det jo aldri greit å være respektløs. Når man tror på noe, er det jo naturlig at man ønsker at andre skal oppleve det man selv opplever som positivt. Jeg har nok ikke den samme opplevelsen av mennesker som flagger religiøse tanker offentlig men skjønner hva du mener og er helt enig i at det er uheldig.

  5. Karl sier:

    Altså, de er fri til å ha den troen de ønsker for min del. Men for meg er det det samme om de tror på spøkelser, Julenissen, tanfeen eller Gud. At det tror på slikt vil ikke endre hvordan jeg forholder meg til dem, altså jeg tillegger ikke slik tro noen respekt.

    • Karianne sier:

      Hva tror du på?

    • Andreas sier:

      Synes du at du fortjener respekt selv Karl? Og i så fall hvorfor? På grunn av din enestående evne til å ordlegge deg både diffust, tvetydig og respektabelt?

      • Karl sier:

        Respekt for å være menneske, det fortjener de aller fleste. Kunnskap og god oppførsel bør også respekteres. At de ikke ruser seg til døde er jo bra. At de trenger en usynlig hersker for å tvinge dem til å gjøre det, det vil jeg helst overse.

  6. Torbjørn sier:

    Stilig at kule folk i kulturlivet kan gi litt kred til å være streit!

  7. Sonny sier:

    Det har han jo rett i. Religion er jo kilden til misnøye, krig og samittighetskvaler. Han kan reddes:)

  8. per sier:

    Finnes ingenting mer dømmende enn kristne som har funnet veien og sanheten i livet. På lik linje med personer som har funnet sanheten i politsk ideologi. Forskjellen e vel at relgion e overtroisk makverk bassert på oldtidens moral og samfunn.

    Husk at Gud hater, skalldyr, gris og homser.

  9. Ze Eagle sier:

    Som kristen får jeg bare beklage at vi har opptrådt så dårlig og forkynt så tåkete at feks Per har fått en slik oppfattning. Kristendom er barmhjertighet, nestekjærlighet og håp. Og glem ikke at noe av det beste ølet i verden er laget av munker…..

  10. Daniel sier:

    Dette er så motsigende, Musikk er forbudt i islam og profeten mente musikk var fra satan

  11. Bjarne Baluba sier:

    De som tar skriftene bokstavelig er mennesker blottet for kildekritikk. De som har evnen til å lese mellom linjene har all min respekt til å utøve sin tro. Å tro er noe ukonkret, dermed abstrakt. Derfor synes jeg østlige religioner som buddhisme, jainisme og sikhisme er mye mer plausible enn de tre midtøstlige. Kjernen av hver religion er mye dypere enn julenissen, men det er mange som kaller seg religiøse uten å egentlig forstå religionen og hvorfor innpakningen er blitt som den har blitt.

    Jeg er agnostiker.

    • Karl sier:

      Jeg vil si at den største forskjellen på Gud og Julenissen er at når foreldrene forteller sine barn om Julenissen, så er det ingen av dem som faktisk tror på det selv. Og de har alle forventninger om at barna til slutt innser at det er en løgn. Selvsagt brukes det også mye mer tid på å indoktrinere gudstroen. Om Julenissen hadde hatt sin egen menighet så kunne mye ha vært annerledes.

  12. Sissel sier:

    Til og med vitenskapsmenn og hisorikere begynner å innse at det er en Gud. Julenissen kan ikke sidestilles med Gud da han ikke er istand til å skape en hel verden, nisse er noe noen har oppfunnet for å slippe å tenke på det virkelige julebudskapet i jula! :)
    Karl jeg må virkelig humre over din iver i å rakke ned på det du ser på som oppspinn, jeg respekterer dog ditt syn. De som ikke tror tenker ikke over at det kan finnes en annen åndelig dimensjon, men de forholder seg til det de kan se,ta og føle på. Men det er historiske funn fra Bibelen, dødehavsruller bl.a. Men uansett hvor mye en kommer med noe, så vil folk med sine «ikke troende briller» om jeg skal si det sånn, gjerne ikke tro.
    Men hvordan kan en finne ut om noe er sant, om en ikke går inn for å selv finne utav om det er sant eller ikke? Ofte så bruker en persepsjon da, en har sine tanker/holdninger på forhånd om en sak. Er helt menneskelig, og holdninger kan alle ha uavhengig av livssyn.

    • Karl sier:

      Gud er bare «istand til å skape en hel verden» fordi vi påstår at han er det. Vi kunne like gjerne påstå at Julenissen skapte verden også.

      «nisse er noe noen har oppfunnet for å slippe å tenke på det virkelige julebudskapet i jula»

      Du mener den hedenske julen som var til lenge, lenge før kristendommen?

      «det kan finnes en annen åndelig dimensjon»

      Det kan gjøre det, men det finnes ingen grunn til å tro at det gjør det.

      «Men uansett hvor mye en kommer med noe, så vil folk med sine “ikke troende briller” om jeg skal si det sånn, gjerne ikke tro.»

      Jeg antar at også denne kommentarrekken blir stengt hvis vi nå skal gå fram og tilbake, men jeg vil likevel liste noen få punkter som taler imot Bibelen og Jesus.

      Skapelsesberetningen og Jordens alder ifølge Bibelen er feil. Jorden er 4,5 milliarder år gammel, livet har blitt utviklet ved evolusjon, ikke ved et «poff».

      Alle historikere som i det hele tatt har nevnt Jesus, levde lenge etter at Jesus levde. Det finnes ingen tekster fra Jesus tid som forteller oss noe om han. Jesus er en myte på lik linje med Herkules.

      Jesus helbreder folk ved å drive ut onde ånder. I dag bruker vi medisin og kirurgi.

      Kanskje vi kan vise til noen få punkter hvor Bibelen stemmer overens med virkeligheten. Pek gjerne på hvilke, for jeg har så langt bare blitt skuffet når noen har sagt at vi vet noe konkret. Men disse sier ingenting om eksistensen av en gud, eller at miraklene skjedde, osv. Det er fullt mulig å basere myter og legender på virkelige historier. Akkurat som Julenissen ble basert på en virkelig person.

      «Til og med vitenskapsmenn og hisorikere begynner å innse at det er en Gud. »

      Utdyp gjerne. Det finnes mange som klarer å sette sin tro til side og likevel være brilliante vitenskapsmenn, ja. F.eks. Kenneth Miller. Men dette har ingenting med beviser for guds eksistens å gjøre. Det er heller ikke slik at vitenskapsmenn fram til nå har vært ateister, og først senere har blitt religiøse. Men det vi kan se, er at de med mest utdanning har minst religiøs tro.

  13. joakim sier:

    veldig ubalansert artikkel, 4 videoer hvor artister forteller om sin muslimske tro, ingen om kristne. Og så var det om kristne artister det ble snakket om på framsiden av nrk.no..

    Byttet ut sprit med bibel – og så får jeg servert historier om islam?
    Jeg tror jommen artikkelforfatteren bör oppdatere sin religionskunnskap!

    • Karina Lystad sier:

      Hei Joakim,

      Det er forsiden (nrk.no) selv som har valgt å trekke ut ett aspekt ved saken som overskrift. Saken i seg selv handler om religiøse artister, ikke bare kristne og ikke bare muslimske.

      Mvh,
      Karina (artikkelforfatteren)

  14. lindahong sier:

    Det er rart at kristendommen og relgioner generelt plutselig er så forhatt her i Norge. Det er faktisk mange, som meg selv, som tror på en Gud uavhengig av menneskenes relgioner – en som står over alt det. Alle kristne tror ikke på det som ordrett står i Bibelen. Der står det sinnsykt mye rart, fra en 2000 år gammel kultur og tenkemåte.

    Universet må uansett komme fra et sted! :o )

    Forresten, i land ellers i Europa er kristendommen en naturlig del av samfunnet og hverdagen. Dere relgionshatere, hva gjør dere når dere kommer til Roma, Salzburg eller London? Går dere rundt og skriker til munker og nonner og skvetter av at det står en katedral på hvert gatehjørne?

    • Karl sier:

      «Universet må uansett komme fra et sted!»

      Det kan like gjerne være et annet univers. Vi vet rett og slett ikke hva som var før «Big Bang» eller ekspansjonen av vårt univers.

      Vi har i årtusener plassert en eller flere guder i plassen for det vi ikke kjenner til. Gudene var før i lyn og torden, jordskjelv, vulkanutbrudd, flommer, osv. Og inntil for 150 år siden så var gudene også ansvarlige for tilblivelsen av menneskene. Vi har aldri fått noe nyttig ut av å bruke gud på denne måten, utenom kanskje en dempet nysgjerrighet. Gud har aldri vist seg å være en god forklaring.

      Jeg prøver å unngå å diskutere grunner til å mislike religion her. Men jeg tar gjerne dikusjonen rundt validiteten.

  15. silje sier:

    Veldig fin artikkel og fiiin musikkvideo! Tenk om alle kunne hatt litt mer respekt for hverandre, både når det gjelder tro og valg. Synes det er tøft av disse artistene å stille opp og sette fokus på dette med å være både religiøs og en vanlig person. Tror dette er noe mange kjenner seg igjen i! Kjempebra!

  16. KIEE sier:

    Herlighet.. Talk Talk laget verdens beste musikk med relgiøse undertoner, dette med å «skylde» på relgion for at tilhengerskaren minsker er bare et triks for å putte seg selv i offerrollen. Patetisk.

  17. Håvar Weisser sier:

    Siden alle debattsider utvikler seg nøyaktig likedan, vil jeg bare spytte inn mine meninger.

    Jeg er oppvokst i et kristent hjem, med en religiøs mormor. Jeg respekter og elsker min mormor, men jeg deler ikke lenger hennes syn på gud og skaperverket. Jeg har ingen problemer med hennes tro, på lik linje som jeg ikke har problemer med noen andres tro.

    Tro er personlig. Tro kan være viktig, men aldri la en persons tro definere ditt syn på personen. Respekter personer etter deres handlinger, ikke hva de velger å tro på.

    Til slutt vil jeg si at det dessverre har blitt typisk norsk å være gudløs. Det virker som den «jeg tror ikke, så jeg vet bedre enn deg» -mentaliteten passer inn i jantelov og nordmenns uendelige trang til å peke på verden fra vår høye hest. Husk at i verden er vi minoriteten.

    • Karl sier:

      Ja, vi er i minoritet. Vi blir ikke respektert på lik linje med religiøse, og derfor skal religiøse være forsiktige med sine klager.

      Problemet med religion og religiøse er at de har makt i samfunnet. De baserer sine handlinger og meninger på årtusen gamle historier og trusler, de baserer sin tro på noe som de ikke har noen reell grunn til å tro at er virkelig. Derfor er det viktig at vi som klarer å leve uten den type tro, å vise dem hva de faktisk driver på med.

      Tro er sjelden personlig. Men personlig tro er den jeg virkelig respekterer.

  18. [...] Denne uka forteller Magdi i Hiphop-gruppa Karpe Diem og Lars Chrisrian Olsen i stavangerbandet Tôg Lydverket om fordommer mot religiøse artister. [...]

  19. [...] Diem er på vei for å se musikkvideoen til “Tusen Tegninger” for første gang, men turen blir litt lengre enn [...]

  20. [...] – Jeg la sjela mi inn i å overbevise halve Oslo om at Chirag var fetteren min, haha! Forbilder Karpe Diem var blant Kahevs største forbilder da han begynte å rappe. – Jeg synes det er interessant å se [...]

Legg igjen en kommentar