Field Music i P3-teltet. Foto: NRK Lydverket

Field Music i P3-teltet. Foto: NRK Lydverket

Bonusspor: Field Music

På tide å grave fram sommerminnene. I dag: Field Music gjør «Precious Plans» akustisk i P3-teltet under Øyafestivalen 2010.

Skrevet av:
Publisert 18:21 12 desember, 2010

November, desember. Tid for tungsinn, feit mat og eksistensiell skjørhet. To måneder som formelig funkler av selvoppholdelsens ensomme gravitasjon og usunne mentale vilkår. Neida. Vi gleder oss til jul. Klart vi gjør.

Det er likevel nødvendig å være i besittelse av noen gode sommerminner vi kan gripe tak i når kvikksølvbluesen herjer som verst i tinningen. Små snapshots av lysere tider; bekreftelser på at vi har dem i vente. For min del er Field Music (Measure), i kraft av å være nettopp dét, årets aller beste album (og blant redaksjonens favoritter).

Adjektiver som «frodig» og «bugnende» sniker seg nedover mot fingrene; det er i all sannhet et overskuddsprosjekt brødrene Brewis fra Sunderland har kokt sammen. Det holder kanskje å kalle det raffinert, men sjelfull popmusikk som like uanstrengt trekker veksler på prog og folk som velspilt syttitallsrock og tenksom postpunk á la XTC. Sånn det låter når platesamlingen har hjemme alene-fest.

Bandet spilte nylig på en langtifra utsolgt konsert på Parkteatret. For de oppmøtte var det imidlertid en storartet opplevelse. Det samme må sies om innsatsen på Øyafestivalen i august, som vår anmelder utropte til «en av årets største konsertopplevelser«.

Det var etter denne konserten de ydmyke brødrene David og Peter Brewis stakk innom teltet vårt for å gjeste Lydverkets radiosending, der de blant annet gjorde en smellvakker versjon av «Precious Plans». Kjenn sommeren snike seg innpå:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Bonusspor: Field Music"
 

1 kommentar på “Bonusspor: Field Music”

  1. [...] Se Field Music live hos Lydverket [...]

Legg igjen en kommentar