Blur gjenforenes?

Ryktene om at Blur skal gjenforenes har spredd seg som ild i tørt gress i det siste. Nå sier vokalist Damon Albarn til Sky News at han og gitarist Graham Coxon omsider har begravd stridsøksen, og at sannsynligheten for en gjenforening er stor. Dermed har tingenes tilstand forandret seg radikalt siden i vinter. I februar […]

Skrevet av:
Publisert 10:43 14 november, 2008
Blur i yngre dager (foto: promo)

Blur i yngre dager (foto: promo)

Ryktene om at Blur skal gjenforenes har spredd seg som ild i tørt gress i det siste. Nå sier vokalist Damon Albarn til Sky News at han og gitarist Graham Coxon omsider har begravd stridsøksen, og at sannsynligheten for en gjenforening er stor.

Dermed har tingenes tilstand forandret seg radikalt siden i vinter. I februar uttalte nemlig Damon Albarn til The Sun at de andre i Blur hatet ham, og at en gjenforening var uaktuelt. Samme The Sun er nå i gledesrus, og mener at Blur bør være neste års hovedband på Glastonbury.

Mye vann har rent i havet siden Blurs storhetstid på 90-tallet. De siste årene har de holdt på med vidt forskjellige prosjekter. Alex James har flyttet på landet og slått seg opp som osteprodusent, David Rowntree har gitt seg politikken i vold, Graham Coxon har gitt ut en rekke soloskiver, mens Damon Albarn utvilsomt er det medlemmet av Blur som har bemerket seg mest. Prosjektene har vært mange, og han har gjort stor suksess med Gorillaz og The Good, The Bad and The Queen. I det siste har det imidlertid handlet aller mest om den kritikerroste operaen Monkey: Journey to the West.

Men nå er altså britpopveteranene etter all sannsynlighet klare for en ny runde med Blur. Da gjenstår det vel bare å se om verden har savnet dem? Har du? Her er noen videoer som kan trigge hukommelsen:

Blur – «Song 2″

[youtube C0Xl0ZEKJzo]

Blur – «Parklife»:

[youtube bKCoBt43HWE&feature=related]

Blur – «Beetlebum»:

[youtube yci8GY9kUqg&feature=related]

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Del "Blur gjenforenes?"

Legg igjen en kommentar