-

Bit meg!

Vampire Weekend, Amfiscenen Hovefestivalens hittil beste konsert ble levert av fire afrosentriske punkpopstere fra Upper West Side, New York. Det finnes en drøss band som forsøker å kamuflere sine begrensninger ved å bygge ut lydbildet, skru opp tempoet og på ymse vis blåse opp uttrykket til unaturlige proporsjoner i live-sammenheng. Og så finnes det band […]

Skrevet av:
Publisert 13:38 25 juni, 2008

Vampire Weekend, Amfiscenen

terning52.jpg

Vampire Weekend. Foto: Tom Ivar Øverlie, NRK P3

Hovefestivalens hittil beste konsert ble levert av fire afrosentriske punkpopstere fra Upper West Side, New York.

Det finnes en drøss band som forsøker å kamuflere sine begrensninger ved å bygge ut lydbildet, skru opp tempoet og på ymse vis blåse opp uttrykket til unaturlige proporsjoner i live-sammenheng. Og så finnes det band som Vampire Weekend. Deres minimalistiske, rytmisk orienterte verdenspop har aldri hørtes mer naken og direkte ut enn på Amfiscenen denne kjølige tirsdagskvelden.

Til syvende og sist er denne konserten en påminnelse om hvor slitesterk bandets selvtitulerte debutplate har vist seg å være siden den ble sluppet for et halvt år siden; en potensiell innvending måtte være at liveversjonene ligger svært tett opptil det man finner på skiva. Nye låter avslører imidlertid at NY-vampyrene har gravd seg enda dypere ned i skattekistene med afrikansk gullmusikk, og kommet opp med ytterligere vridde variasjoner over kontant, nådeløst catchy hipsterpop med pendlerrute mellom storby og steppelandskap.

«Mansard Roof», «A-Punk», «Cape Cod Kwassa Kwassa», «Oxford Comma» og ikke minst P3-roterte «Walcott» lokker fram lykkelige febertårer og tvilsom dansing foran scenen; dette er låter som kanskje mer enn noen har definert lyden av 2008. Det er heldigvis ikke min jobb å spå hvordan denne materien sitter om tre-fire år, men i natt satt den som to spisse, kjærlige tenner i halsgropa.

Marius Asp

Tags: ,

Del "Bit meg!"
 

9 kommentarer på “Bit meg!”

 1. Andreas sier:

  Hei alle sammen=)

 2. Jarra! sier:

  Hadde aldri hørt om dette bandet før, men de var virkelig det perfekte bandet å sitte å kose seg med inn i de sene nattetimer, var så koselig at man fikk grøssninger :P P

  Avenged var bedre, men det blir som å sammenligne taco og is i dette tilfellet.

 3. Knut sier:

  Dette var uten tvil en av de beste konsertene på Hove! Synd ikke flere folk fikk med seg denne godbiten..

 4. ted sier:

  Filmet ikke NRK denne konserten? Jeg var der og nøt hvert sekund, men da jeg skulle finne den igjen, lå den ikke på nrk.no.

 5. Duy sier:

  Utrolig bra konsert! Absolutt en av de beste på hove i år :)

 6. [...] Uansett sannhetsgehalt: En glitrende anledning til et gjensyn og -hør med et av de beste sporene på Upper West Side-bandets selvtitulerte debutalbum, som funker like godt i cd-spilleren som på en konsertscene. [...]

 7. Cecilie sier:

  Dette bandet er utrolig. Jeg hadde ikke hørt så masse av dem fra før, og kan ikke si musikken dems var helt overbevisende. Men når du hører dem live.. Sykt sier jeg bare. Jeg likte spesielt den der Blakes got a new face, når dem fikk med hele publikum. :) Så ikke så veldig masse av konserter heller da.

 8. Erling sier:

  Denne konserten var bare helt råååå!

Legg igjen en kommentar