I 2006 samlet de overlevende medlemmene fra The Beach Boys seg for første gang på ti år for å markere 40-årsjubileet for Pet Sounds. Fv Brian Wilson, David Marks, Bruce Johnston, Al Jardine og Mike Love (Foto: Chris Pizzello/Reuters)

I 2006 samlet de overlevende medlemmene fra The Beach Boys seg for første gang på ti år for å markere 40-årsjubileet for Pet Sounds. Fv Brian Wilson, David Marks, Bruce Johnston, Al Jardine og Mike Love (Foto: Chris Pizzello/Reuters)

Vil saksøke Katy Perry

The Beach Boys synes «California Gurls» er for lik «Californie Girls».
Les også: The Beach Boys gjenforenes

Skrevet av:
Publisert 16:06 5 august, 2010

Katy Perry fikk en sommerhit med sin «California Gurls», men 25-åringen fra Santa Barbara har ikke bare herma etter Beach Boys i tittelen på låta. Tekstlinja «I wish they all could be California Girls» har også fått plass i låta, og det får plateselskapet til de nylig gjenforente surfegutta til å tenne.

Rendor Music har ifølge New York Post skrevet et brev til Perrys selskap, Capitol Records, hvor de krever at Brian Wilson og Mike Love blir kreditert som låtskrivere og får betalt gjennom royalties, altså deler av det Perry tjener på salg og radiospilling av låta.

Men Beach Boys er ikke de eneste strandløvene som lar seg irritere av Katy Perrys musikk om dagen. Baltimorebandet Beach House twitra om det de mente var nasking fra Perry, da det ble kjent at popstjerna har kalt den nye plata Teenage Dream. Beach House ga i januar i år ut Teen Dreams.

Tirsdag 10. august kan man se norgespremiere på videoen til Katy Perrys nyeste singel her på Lydverket, nemlig tittelkuttet Teenage Dream. Mens du venter på den kan du høre på låtene om jentene i California, og finne ut om Beach Boys har en god sak eller ikke.

Beach Boys – California Girls

Katy Perry – California Gurls

Tags: , , , , , , ,

Del "Vil saksøke Katy Perry"
 

13 kommentarer på “Vil saksøke Katy Perry”

 1. MaritJe sier:

  Liker at dere mest sannsynlig ubevisst har brukt Brittani Taylors versjon av California Gurls :P

 2. Chris sier:

  SUPERLOL

 3. nobe sier:

  For å bruke litt twitterspråk – #NRKfail

 4. Bonzo sier:

  Dummeste jeg har hørt, ligner ikke i hele tatt.

 5. megafon sier:

  Hehe….Katy Perry?!?…..ehhh…søksmål?!?

 6. EPIC! sier:

  Her er det noen som har hatt hastverk og gjort en EPIC feil!!!

 7. lolol sier:

  hohoho nrk lol

 8. LOL! OMG! Sorry for elendig hastverksjobbing på slutten av saken her. Skal høre på begge California Girls/Gurls-låtene oppå hverandre i et døgn som straff.

 9. Joen sier:

  Episk at journalisten blir sur! Lættis!

 10. Joen: Blei jeg sur? Flau var mer følelsen jeg satt med:)

 11. Alexander sier:

  Tror denne låta er såpass bra at Beach Boys ikke bryr seg!
  The Magnetic Fields – California Girls:
  http://www.youtube.com/watch?v=z2EQxrGU7Yc

  Klassiker!

 12. Sjur sier:

  Synes jeg leste i et blad eller en avis eller noe at Brian Wilson syntes det var morsomt at hun lagde sangen og så på det som en tribute til seg selv / bandet / whatever eller noe i den duren.

Legg igjen en kommentar