Årets innovatører. Foto: NRK/Promo.

Årets innovatører. Foto: NRK/Promo.

Årets innovatør?

Hvem blir Årets innovatør når Spellemannprisene deles ut?

Skrevet av:
Publisert 12:12 12 januar, 2012

Lørdag er endelig Spellemannprisen tilbake hos NRK. Fra før veit vi at Jonas Alaska er den artisten med størst sjanse til å stikke av med priser, og nå vet vi også hvem som kan ende opp som Årets innovatør.

IFPI-sjef Marte Thorsby er også styreleder i Spellemann AS. Foto: Advokatfirmaet Grette.

IFPI-sjef Marte Thorsby er også styreleder i Spellemann AS. Foto: Advokatfirmaet Grette.

Les også:

I dag avsløres det i en pressemelding hvilke artister som er nominert til prisen, som Spellemann AS deler ut i samarbeid med Spotify.

- Vi ønsker å rette oppmerksomheten mot en artist eller gruppe som på en nytenkende og kreativ måte har kommunisert med sine fans via de digitale kanalene. Denne utmerkelsen passer bra i forhold til Spellemanns overordnede mål – å inspirere og motivere alle musikere, samt styrke samholdet i musikkmiljøet, på tvers av sjangre, sier Marte Thorsby, styreleder i Spellemann, i pressemeldinga.

De nominerte artistene:

Juryens begrunnelse: «2011 var et fantastisk år for Gabrielle. Hennes første singel “Ring Meg” ble sommerens største hit og toppet både Spotify og VGs lister. Med en morsom og personlig videodagbok, har Gabrielle oppnådd en stor og lojal fanbase».

Juryens begrunnelse: «Gjennom kombinasjonen hardt arbeid, kreative idéer og sosiale medier kan man komme langt. Trym Bjønnes fikk mye oppmerksomhet både online og i tradisjonelle medier da han en dag lanserte “Twitterturnéen”. Det hele resulterte i 28 spillejobber på 24 timer; alle gratis og på ulike plasser i Norge».

Juryens begrunnelse: «Gjennom stadig å laste opp nytt materiale på sin blogg og Facebook-side har Peder Losnegård, bedre kjent som LidoLido, skapt seg et navn i løpet av 2011. Med konkurranser engasjerer han sine fans som gjerne kommenterer og bidrar til engasjement begge veier».

Juryens begrunnelse: «Har brukt de digitale kanalene på en personlig og humoristisk måte – og kommuniserer med både nye og gamle fans. Med en populær blogg og egen TV-serie har Bare Egil Band markedsført seg selv og sine to nye album på en kreativ måte».

Juryens begrunnelse: «Shining har i løpet av 2011 bygget opp et sterkt nærvær på alle de sosiale plattformene. Fra Flickr til Facebook kommuniserer og involverer bandet sine fans med kreative konkurranser. Gjennom å trykke opp en fysisk QR-kode og auksjonere den bort på E-bay fikk bandet oppmerksomhet også i de tradisjonelle mediene. De ansatte dessuten turné-arbeiderne sine via sin Facebook-side».

Juryen består av Jørgen T. Helland (Halogen), Elin Aamodt (Gramart), Jon Henning Orten (Spotify), Mats Borch Bugge, (NRK P3/NRK MP3) og Trude Løken (pellemann/IFPI).

Tags: , , , , , , ,

Del "Årets innovatør?"
 

3 kommentarer på “Årets innovatør?”

  1. [...] også: Slik blir Spellemann på NRK Årets innovatør? Jonas Alaska kan vinne tre [...]

  2. Eli Arriaga sier:

    Shining!!!!!!!!!

Legg igjen en kommentar