James Murphy er straks aktuell i dokumentarfilmen Shut Up and Play the Hits. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

James Murphy er straks aktuell i dokumentarfilmen Shut Up and Play the Hits. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3.

Angrer iblant på pensjonistlivet

James Murphy forteller at han er i tvil om det var en bra idé å oppløse LCD Soundsystem. Neste uke kommer dokumentarfilmen om bandet.

Skrevet av:
Publisert 12:48 13 juli, 2012

Onsdag neste uke har dokumentarfilmen Shut Up and Play the Hits premiere i over hundre amerikanske kinosaler, og den slippes internasjonalt senere i sommer. I filmen, som du ser traileren til nedenfor, følger man James Murphy og resten av dansepunkkompanjongene hans i LCD Soundsystem under deres avskjedskonsert i New York i april i fjor. I tillegg til flere livekutt får man også se bandlederen vise mye følelser – både på scenen og privat.

Nå forteller eksfrontmannen at han er usikker på hvor glad han er for å ha puttet LCD Soundsystem i gravkisten. Han sier imidlertid også til The Hollywood Reporter at bandlivet ikke er bærekraftig.

Jeg vet ikke om det var et bra valg. Og iblant skulle jeg ønske at jeg ikke hadde pensjonert meg. Det er sjelden et band slutter å spille sammen når alle fortsatt elsker hverandre og alt er bra. Det var ikke som i «Å, vi har kreative uenigheter og vil videre». Så jeg angrer på oppløsningen fordi jeg liker [bandmedlemmene] og vi ønsker å lage mer musikk, men jeg angrer samtidig ikke, fordi det var ikke bærekraftig. For noen, sier Murphy.

Murphy sier videre at mye av grunnen til at LCD Soundsystem måtte legges ned er bandet oppstod da han var midt i trettiårene, og sammenligner seg selv med Mick Jagger og resten av Stones-gutta.

– Jeg levde et liv ingen kan leve for alltid. Vi er ikke The Rolling Stones. Vi begynte ikke da vi var tenåringer. Vi begynte da vi var eldre. Folk hadde unger, sier han.

Det viktigste jeg lærte av filmen er hvor bra bandet var. Ikke meg, men alle de andre folkene i bandet. Jeg bruker mesteparten av tiden min på å være hyperkritisk. Mesteparten av hjernekapasiteten min går til å tenke «Dette trenger å være bedre, dette trenger å være bedre», så jeg ser konstant etter feil, sier musikeren.

Likevel er det mulig at LCD Soundsystem kan gjøre et lite comeback. I et ferskt intervju med The New York Times avslører Murphy nemlig at bandet har blitt spurt av en (ikke navngitt) filmregissør om å gjøre en coverlåt til et soundtrack. 42-åringen forteller at det er noe resten av bandmedlemmene er veldig interessert i å gjøre.

Murphy trives tydeligvis så godt med tilværelsen som 42 år gammel pensjonert musiker at han nå holder på å åpne en nisjebutikk kalt House of Goods i bydelen Brooklyn, hvor han, kort fortalt, skal selge de sakene og tingene han setter høyest: dansk godteri, kinesiske høytalere, sokker, egendesignet reisegods og kaffe.

James Murphy gjestet også nylig talkshowet Late Night with Jimmy Fallon, hvor han i tillegg til å fortelle om hvordan LCD Soundsystem oppsto, også greier ut om at han på tidlig nittitallet sløste bort sjansen til å skrive manus til en sitcom som senere viste seg å bli Seinfeld.

Tags: , , ,

Del "Angrer iblant på pensjonistlivet"

Legg igjen en kommentar