10 grunner til å elske John Mayer

Han er popstjerne og selger millioner av plater. Kjedelig, ikke sant? Neida, John Mayer på Skavlan blir et TV-høydepunkt i 2010. 15. januar kommer John Mayer til Norge for å drodle med Fredrik Skavlan, og forhåpentligvis spille en sang eller to fra Battle Studies mens han er på besøk.  I USA er Mayer superstjerne som […]

Skrevet av:
Publisert 8:28 4 desember, 2009
Du ser det kanskje ikke på dette bildet, men John Mayer er en rasende festlig fyr.

John Mayer skal til Skavlan. Det gleder vi oss til.

Han er popstjerne og selger millioner av plater. Kjedelig, ikke sant? Neida, John Mayer på Skavlan blir et TV-høydepunkt i 2010.

15. januar kommer John Mayer til Norge for å drodle med Fredrik Skavlan, og forhåpentligvis spille en sang eller to fra Battle Studies mens han er på besøk.  I USA er Mayer superstjerne som topper listene og selger millioner av album, men her hjemme er det faktisk slik at ingen av hans fire album har vært på VG-lista. Vi kan rett og slett kalle John Mayer for en ukjent fyr i Norge.

Meeeeen…

…i løpet av januar skal nok Mayer bli superstjerne her også, da dukker han nemlig opp i en av de pan-skandinaviske stolene til Fredrik Skavlan. Men før du oppdager fløtepusen som smiler så sjarmerende i kamera og synger så mykt, gir vi deg litt bakgrunn. For mens de fleste popstjerner er a) kjedelige, b) dølle eller c) irriterende selvhøytidelige, er Mayer litt av et renessansemenneske. Komiker, samler, tørrvittig casanova OG musiker. Men nok prat, la oss telle ned:

10. John Mayer rocker med Jay-Z
Jay-Z er ikke kjent for å alltid plukke med seg de kuleste hvite karene (”Beach Chair” med Chris Martin fra Kingdom Come, grøss), men av og til treffer hitmakeren blink. Som da han dro opp John Mayer på scenen i Madison Square Garden i høst for å leke seg litt på monsteret ”U Don’t Know”. Lekent, tight og tungt. Dødsbra.

9. John Mayer er morsom på Twitter
Dersom du følger @JohnCMayer på Twitter, får du knusktørre punchlines som dette:
«Getting my telekinesis back up to snuff. I swear, you stop for 900 years and it’s like you were never a Pagan warlord.»
»
I’ve got to finish boning my mistress early so that I can go home and explain to my kid that he’s lost a role model. What a shame.«
«American media, the giant clown’s mouth that’s about to swallow Tiger Woods’ 18th hole shot on the mini-golf course of fame.»
«Listening to Christmas songs while hung over makes me feel like I’m in Die Hard.»

8. John Mayer blogget om turnémat
Underlig nok har John Mayer fjernet mye av matbloggen sin, men tidligere regjerte han kjendismatbloggosfæren med sine matrapporter fra turnering. Mexican eggs blir aldri det samme etter Mayer har fotografert og kommentert det. En slags norsk utgave av Enslaveds matkronikør Ivar Peersen? Håper matbloggen kommer opp igjen snart, her er for øvrig den nye bloggen hans.

7. John Mayer er på godfot med TMZ …og det er mer imponerende enn det kanskje høres ut som.
TMZ er kjent for å grave opp (eller kjøpe for absurde summer) alt mulig som finnes av dritt om og av amerikanske kjendiser, og John Mayer regnet med at de før eller senere skulle finne et gammelt mugshot av ham. Så han utfordret TMZ-redaktør Harvey Levin til å finne mugshotet, og dersom han klarte det skulle Mayer donere $25.000 til en veldedighet valgt av Levin og TMZ. Bildet ble tatt i 2001 da Mayer ble tatt for å kjøre for fort uten førerkort.  Det ble sporet opp, men av TMZ-konkurrenten The Smoking Gun. Mayer betalte uansett, og TMZ valgte å gi pengene til hjemløse hunder. Mayers Twitter-oppsummering av jakten og resultatet? “Well done, TMZ. But the real winners today are the puppies.” Sjekk alle detaljer om mugshot-historien her, veldig underholdende.

6. John Mayer er flink til å kurtisere damer
Jajaja, det er litt døvt å applaudere John Mayer for at han er flink å sjekke damer, men man kommer ikke unna at han har datet Jennifer Love Hewitt, Jessica Simpson og Jennifer Aniston. For omlag 50 prosent av verdens befolkning er det noe man slenger opp en ivrig highfive for.

5. John Mayer har rå klokkesamling
Men når vi først er inne på machoting, så må klokkesamlingen til Mayer nevnes. Se hele konsertfilmen Where The Light Is, og sjekk når han går backstage mellom settene for å skifte dress. Og klokker. Geez. De av oss som er interessert i slikt, synes det er i overkant spennende å se hvilken Submariner eller IWC Mayer fisker frem mellom låtene. Dere som synes dette er spennende går inn på denne linken, alle dere andre hopper glatt videre til punkt nummer 7.

4. John Mayer gjør Kanye West målløs
Når vi da først snakker om klokker, så kommer vi til dette klippet hvor John Mayer gjør Kanye West til sidekick. Bra standup når Mayer drar ”I would like to have a little respect for being the guy who says ”the folks are gonna love that” around a bunch of black guys”, før han tøffer seg med IWC-klokken sin. Se hele klippet, rasende festlig.

…og nå må vi jommen meg snakke litt om musikk. Ble litt mye klokker og damer og slikt i denne posten.

3. John Mayer er mannen bak Daughters
Om du så hele det forrige klippet, fikk du med deg anbefalingen John Mayer på tampen har av sin egen Grammy-vinnende ballade ”Daughters”. Og for en ballade det er. Mayer er glad i å snurre oss inn i vintermørket med sin fløyelsstemme, og sjeldent er det så tåredryppende nydelig som ”Daughters”. Klissete, jepp. Radiovennlig, definitivt. Noe både tante og bestemor kan høre på, helt klart. Men er ikke det bare faktorer som gjør en perfekt popballade? Joda.

2. John Mayer har skrevet årets vakreste poplåt, «Heartbreak Warfare«
Årets John Mayer-album er Battle Studies, som toppet albumlista i USA foran 50 Cent og Norah Jones. Det låter brillefint, men det var spesielt åpningssporet «Heartbreak Warfare» som etablerte seg som årets mest umiddelbare, tilbakelente, og smellvakre poplåt. Det handler selvsagt om kjærlighet, som det ofte gjør hos John Mayer, men hans beskrivelse av krangling og kjefting er bade original, poetisk og til å kjenne seg igjen i: ”Clouds of sulfur in the air/Bombs are falling everywhere/It’s heartbreak warfare/Once you want it to begin/No one really ever wins/In heartbreak warfare”.

…og på toppen av listen…trommevirvel…

1. John Mayer har fokusgrupper og folk som tar drugs for ham
Dette er hentet fra Funny Or Die, nettstedet til Will Ferrell og Adam McKay. John Mayer som viser hvordan han skriver låter, og hvorfor han er den neste Bruce Springsteen. Ubetalelig.

PS: John Mayer har spilt i Norge en gang tidligere. En formiddag i 2000 eller 2001, Sony Music hadde en showcase for journalister på Gamla i Oslo. Finfin konsert, med gratis tapas og øl tidlig på en vanlig ukedag.

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "10 grunner til å elske John Mayer"
 

28 kommentarer på “10 grunner til å elske John Mayer”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Asbjørn Slettemark, NRK Lydverket. NRK Lydverket said: 10 grunner til å elske John Mayer: Du ser det kanskje ikke på dette bildet, men John Mayer er en rasende festlig … http://bit.ly/6gFU2U [...]

 2. Håkon Moslet sier:

  Interessant! Til å være kjedelig er utvilsomt John Mayer ganske kul. Masse bra eksempler på det her. «Turnematblogging», he he! Huskes også for fin versjon av «Human Nature» på Michael Jacksons minneseremoni (dog ikke for sin heller tvilsomme hitcover av «Beat It» sammen med Fall Out Boy)

 3. Arnt Stefani sier:

  Jeg mener John Mayer virker litt som en løkrull.

  Og ang. det musikalske, så er han faktisk ikke såååå utrolig begavet at det gjør noe.

  Så f.eks. en opptreden på Crossroads guitar festival, hvor Mayer gikk på scenen og spilte en gitarbasert låt. Så kom Jeff Beck på scenen like etterpå. Forskjellen var STOR, for å si det mildt. Jeff Beck sin teknikk på gitar er ca. John Mayers teknikk ganger 3. Og Jeff Beck er 65 år gammel…

 4. Aase sier:

  Eg veit om hundrevis av grunnar til å elske John Mayer.
  Eg oppdaga han i 2005 da NRK sendte et klypp frå Eric Claptons Crossroadfestival 2004 der han tydeleg viste sine overbevisande evner som gitarist.
  Det har forbausa meg stort at han stadig er så ukjent i Norge (og store delar av Europa ellers). Han har spela og samarbeida med mange av dei gamle, store bluesstjernene i USA. Har mottatt 7 Grammy Awards.
  Rolling Stone Magazine omtalte han i februar 2007 som ein av dei nye gitargudane. Men i tillegg til gitartrakteringa er han utruleg morosam som skribent i diverse media. Anbefalar på det sterkaste å følge med på Twitringa hans. I dag står det f.eks:
  I like shirts with hoods on them because I like the option of looking like a jackass.
  Rett etter den nye plata blei sluppe ut i november hadde han dette problemet:
  What should I do about having all these new song ideas? Hotel room album? Or do I just punch myself in the pants and make it stop?

  If you ever see me out and about and I’m punching myself in the pants, leave me be. Personal lessons are being taught/learned.

  Litt fleire av dei gode:
  «Stay hurtable. Stay human. Stay open. It’s always worth it.»

  If you have to constantly revise your initial reaction to something, shouldn’t you start rethinking your initial reactions?»

  1/2] «I wanna be a better man. I’m trying to figure out what I can do in my life to make it so that one day when my wife tells me…»
  2/2] «…she hears some thing downstairs and she wants me to go check it out, that I don’t wet myself as I’m going down the stairs.»

  The downside of no longer having youthful arrogance: you can’t dope yourself up with pride. The upshot: others finally can.

  My heart is full after reading your responses to the record. I’m still «here,» you know? Never left. Never will.

  I 2004 laga han et TV show som er hysterisk morosamt:
  http://expatjane.blogspot.com/2007/10/john-mayer-has-tv-show.html

  Mannen er et geni og han gjer raust av seg sjøl i musikken og skrivinga si.

  Håpar fleire nordmenn får augene opp for han!

 5. Asbjørn Slettemark sier:

  Delte meninger om Mayer, men det må være et kvalitetstegn at samme mann omtales som «løkrull» og «geni» i løpet av en time.

  Fortsett debatt!

 6. Hanne sier:

  Jeg ler så jeg ruller hver gang jeg ser klippet med Kanye. «Just listen to «Daughters»… bitches.» Klippet med Justin Long på YouTube om Ron Paul/RuPaul er også moro. Han er en gøyal fyr – ekstremt fan-vennlig, men smart som få.

 7. Asbjørn Slettemark sier:

  Helt enig ang Justin Long-klippetm veldig morsomt. Vurderte det for denne saken, men vi får ta det som en bonus feature i neste sak. Er også et klassisk klipp med skateren Rob Dyrdek på TMZ eller YouTube.

 8. Moosa sier:

  Ikke glem den egentlige førsteplassen på denne listen, nemlig at han har Stevie Ray Vaughan-tatovering på armen. Det er mye kulere enn alt det andre. Mayer er kul når han spiller i bluestrio, døll og AOR når han lager pop. Men en av to er jo bedre enn de fleste

 9. Marius Asp sier:

  «Daughters» er fantastisk. Som albumartist har han et stykke igjen å gå, men på sitt beste er han vår tids… Boz Scaggs? Ikke verst, i så fall.

 10. RobertJohnson sier:

  Han er ikke spesielt god på gitar. Litt som Kanye West ikke er så veldig god til å rappe eller lage original musikk.

  Musikk for Idol-generasjonen.

  Anyway – IMA LET YOU FINISH JOHN! ;)

 11. André sier:

  Håper han blir stor i Norge etter besøket å spiller noen konserter her! Han er en av favoritt låtskriverene mine.

 12. Jølle sier:

  Har en mistanke om følgende…

  Nemlig at det ikke alltid er musikken i seg selv som er motivasjonsfaktoren til folk for å «like» noe.

  Nesten like viktig er det å være «først». Sånn som med Mayer… Han har vært «stor i statene» i noen år nå, men ikke så stor andre steder.

  Da ser folk sitt snitt til å være «først» til å like ham i Norge…

  Virker som om det er større stas for mange her inne enn akkurat selve MUSIKKEN som han lager.

  Av Mayer liker jeg f.eks. Neon, samt Comfortable. Men… overall, så mener jeg ærlig talt at han er litt døll. En litt døll wannabe-flinkis…

  Litt som Big Bang i Norge, vil jeg si. Muligens ørlite bedre.

 13. RobertJohnson sier:

  Stemmer nok det, Jølle.

  Har ikke noe imot musikken hans, eller Kanye’s. Det er bare så utrolig lite originalt. Mayer er en sub-standard gitar spiller, den typen du ser i dusinvis på Smuget jam kvelder eller ungdoms klubber rundt omkring.

  Han ser godt ut og det tror jeg plateselskapet bare melka for hva det er verdt.

 14. Seignorage sier:

  John Mayer er utrolig dyktig! Både på gitar, som låtskriver og som vokalist.
  Han er også en svært interessant person, med mye humor.
  Han har hele pakka, for å si det sånn!
  Kan forstå at folk tenker at Johns musikk er uorginal ved første blikk, men når man tar seg tid til å virkelig høre på John, er det likevel orginalitet man oppdager. Spesielt når man hører på Live-album som «Where the light is».
  Han har talent, han er særegen.

  Jeg syns bare synd på dere som ikke har oppdaget det ;)

 15. Ruben sier:

  jeg vet ikke om det har blitt skrevet før, men det skal vere Where The Light is ikke Where The Lights Are

 16. nica sier:

  Mayer er en fin fyr, siste album er herlig. Han minner meg litt om Jeff Buckley. Eller hva?

 17. student sier:

  Det er jo, spesielt, at forfatteren her ikke har fått med seg at Mayer blant mange, er regnet for å være en av USAs fremste gitarister…

 18. Asbjørn Slettemark sier:

  Student: Jeg har fått med meg at han er en god gitarist. Denne saken var ikke slik at jeg skulle skrive ALT jeg visste om John Mayer. Slikt finner du på Wikipedia.

 19. nebukanezer sier:

  Super artikkel! Godt at John Mayer blir bedre kjent i Norge! Det er på tide at allmennheten får øynene opp for han her hjemme! :-)

  Selv om hans nye album har tatt et steg i mere kommersiell retning enn tidligere album så er han en kvalitetsmusiker. For oss gitarentusiaster så er det godt å vite at hans viktigste inspirasjon har vært Stevie Ray Vaughan (SRV tatoveringen sitter på venstre armen!). Anbefaler youtube klipp hvor han jammer (i Chicago) sammen med BB King ;-)

 20. anonym sier:

  du er bra !

 21. GUNNARRR sier:

  10 gunner for å elske Mayer. Det hørtes vel litt drøyt ut.
  Fjortis snakk.

 22. Asbjørn Slettemark sier:

  Ruben: Takk for rettelse. Fikset det i teksten.
  GUNNARRR: Det som er fjortis er å bruke orddeling feil.

 23. Ole sier:

  John mayer pisser på alle de gamle blues-gutta. I tillegg skriver han bedre låter og synger bedre! Tullete å si at han er en sub-standard gitarist som man ser på ungdomsklubber. Det høres mistenkelig ut som misunnelse for meg. Hvor mange av de på smuget eller ungdomslubben har vunnet syv grammies?

 24. Kalle sier:

  «Og ang. det musikalske, så er han faktisk ikke såååå utrolig begavet at det gjør noe.

  Så f.eks. en opptreden på Crossroads guitar festival, hvor Mayer gikk på scenen og spilte en gitarbasert låt. Så kom Jeff Beck på scenen like etterpå. Forskjellen var STOR, for å si det mildt. Jeff Beck sin teknikk på gitar er ca. John Mayers teknikk ganger 3. Og Jeff Beck er 65 år gammel…»

  - Hvis du ser videre på den samme konserten så spiller han crossroads-låta sammen med eric clapton.. og det er den eneste gangen jeg har sett noen spille fletta av mr. Slowhand himself..! så jeg vil absolutt si at han er såååå begavet;)

  Bedøm Selv..

 25. [...] TV-programleder Asbjørn Slettemark er stor fan. På fjorårets album Battle Studies synger han. “Half Of My Heart” sammen med Taylor [...]

 26. Sturla sier:

  skjønner ikke hvordan det går an å si at en av verdens beste gitarister ikke er spesielt flink på gitar..
  heller ikke at han ikke er SÅÅÅÅ begavet.. han er en gud

 27. [...] 10 grunner til å elske John Mayer [...]

 28. […] Les mer: 10 grunner til å elske John Mayer […]

Legg igjen en kommentar