De dyre meterne

 

Uten navn

For en stund siden ble det bestemt at Holmenkollen skulle være hjemby for VM i 2011. Dette er gode nyheter for Norge som dermed får mer oppmerksomhet, noe som helt sikkert hjelper for turismen. Det ble bestemt at vi ikke kunne bruke den gamle hoppbakken og dermed ble det arrangert en arkitektur konkurranse, i 2005 ble det bevilget 58 millioner til dette prosjektet. Bare et par måneder senere måtte man nærmere doble bevilgningene, til 110 millioner. Riktig nok er de ikke uvanlig at det blir dyrere enn først antatt, men når prisen etter bare tre måneder eksploderte, og ble fem ganger dyrere (581millioner), burde man ha reagert, men neida.

Ikke før prosjektet ble satt opp enda en gang til nærmere 1.2 milliarder er det noen som tar ansvar og går. Det at byråd Anette Wiig (FRP) går av, viser at hun har forstått at dette har gått litt for langt, men for meg var det litt for sent. Jeg mister veldig mye troen på FRP når de blir nødt til å 20 doble prisen på ett anlegg.

Grunnen til at Holmenkollen skal bygges på ny er hovedsaklig mangel på tilskuerplass, at den gamle bakken er for gammeldags og at den var for utsatt for vind, banen skal også bli hele fire meter lengre! Spør du meg synes jeg det er litt drøyt å betale 450 millioner per meter. Alle vet at FRP liker å bruke penger, men vist det er slik man skal bruke pengene er det nok mange som vil revurdere litt. Foreløpig er prisen estimert til 1,8 milliarder, men hvem vet, kanskje det kommer til å øke enda mer.

Det siste spørsmålet som gjenstår er, hvordan kan de ha råd til dette, når de også sier at den store kostnadsøkningen ikke kommer til å gå utover noen eller noe, at de ikke kommer til å ta penger fra et annet sted. Hvor skal da pengene komme fra?

– Jostein og Munter

Dette innlegget ble publisert i Bloggklassen på Sola. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *