HVOR DUMME TROR DERE VI ER?

Jeg som førstegangsvelger spør deg som er politiker, om å være så snill å slutte å legge vekt på fest, fyll og fanteri, når vi som er ungdom faktisk, tro det eller ei, tenker på og er avhengig av viktigere ting, som foreksempel kollektivtransporten.

Hvem er VI? VI er førstegangsvelgere. 91-kullet. Det største kullet. Som førstegangsvelgere skulle vi tro at politikerne var interessert i å bry seg med saker som var interessante for oss ungdom?

 

Selvfølgelig har vi FRP som baserer sin politikk på alkohol og natteliv, og hvor store mengder øl befolkningen kunne fått utdelt gratis om pengene AP har brukt under sitt styre hadde blitt brukt annerledes. Men selv om vi er ungdommer, det største ungdomskullet faktisk, er vi ikke dumme. Vi er, selv om det kanskje ikke alltid virker sånn, opptatt av andre ting enn fest, fyll og fanteri. Som kollektivtransporten. Selv om de fleste av oss allerede er 18, eller blir 18 år i løpet av året, er det ikke alle som har fått lappen enda, eller har hatt mulighet til å begynne på lappen.

Fjern skatt for studenter, sier Venstre og håper da at vi som studenter vil tjene nok penger til å ta billappen. Godkjenn førerkortet som valgfag på videregående skoler sier Høyre, og bryr seg lite om den dårlige kollektivtransporten, det er jo tross alt 18-åringene som skal stemme, ikke de som er yngre! Kast Mulla Krekar ut av landet sier FRP, og er da 110%, ja faktisk 120% sikker på kollektivtransporten vil forbedre seg selv.

Jeg er 110%, ja faktisk 120% sikker på at dersom du hadde trukket ut 200 tilfeldige elever ved Sola Videregående skole, fra forskjellige bosteder og i forskjellige aldersgrupper, ville minst 199 av disse elevene sagt at de var lei av å vente 45 minutter ekstra på bussen fra Sola og hjem, enten en skal mot Forus og Sandnes, eller gjennom Kvernevik, Sunde, Tananger og til Stavanger sentrum. Jeg er også 110%, ja faktisk 120% sikker på at minst 199 av disse elevene ville sagt at de var lei av å måtte presse seg inn på bussen fra Sola, og ha en jævlig busstur stående trangt blant 80 elever i de 50 minuttene bussen bruker en av veiene, fordi Kolumbus tydeligvis ikke har funnet ut at vi faktisk er over 900 elever på Sola videregående. Og ja, omtrent alle slutter til samme tidspunkt daglig, og minst 70% av disse skal fordeles på to busser. En hver vei.

Jeg er 110%, ja faktisk 120% sikker på at minst 199 av disse elevene ville sagt at de var trøtt og lei av å få anmerkning eller fravær en hel time, bare fordi at bussen til Sola fra alle tenkelige steder i Rogaland kommune er tilstrekkelig langt ifra tidsnok, når flere hundre elever skal til skolen.

Jeg er sist men ikke minst, 110%, ja faktisk 120% sikker på at dersom AP, SV, Høyre, Venstre, FRP, samme hvem, hadde gått ut med ett løfte som innebar at vi som ungdommer, studenter og førstegangsvelgere hadde sluppet å vente 45min ekstra på bussen hjem, hadde sluppet å stå trangt på en buss med 80 andre medelever i 50 minutt, og hadde sluppet de idiotiske anmerkningene, hadde det partiet fått STOR oppslutning ved samtlige videregående skoler i Rogaland både ved skolevalget, og ved Stortingsvalget. Vi er faktisk fremtiden. Vi er faktisk førstegangsvelgere, og vi har faktisk rett til å si akkurat det vi mener.

– Anne

 

Dette innlegget ble publisert i Bloggklassen på Sola. Bokmerk permalenken.

En kommentar til HVOR DUMME TROR DERE VI ER?

  1. raffern sier:

    dumme studenter
    hvem kan regne dere som fullverdige, når dere meste parten av tiden deres,
    svimer rundt i alko/hash rus, så fort dere mener det er offline !!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *