Evalueres eller evaluere?

Torsdag 10 september var FrP Buskeruds annenkandidat Jørund H(ennning) Rytman på plass til valgutspørring hos NRK Østafjells. Du og du, for en glede! Hadde aldri trodd at to mennesker fra samme parti, kunne være så like?

Rytman virker som en nervøs ung mann, når han prater i studio. Og en ting som fanger fort min oppmerksomhet er Rytmans tanker om «dårlige» lærere. Han mener nemlig det at dårlige lærere (hvem er de, de som har dårligst resultater?) skal evalueres, og hvis resultatet da ikke er tilfredstillende, skal personene få veiledning eller beskjed om å finne seg en annen jobb. Da lurer jeg på en ting, Rytman. Har du i det hele tatt tenkt tanken på hvorfor evt lærere får dårlig resultat?  Hva med elever som har vansker, og som ikke får tilstrekkelig med hjelp (sett «Lærerne»? – serien som går på NRK – verdt å se) fordi skolen ikke har nok ressurser til at alle som trenger ekstra hjelp ikke får det. Selvfølgelig – la oss skylde på lærerne, fordi det er de som er dårlige, kan jo ikke være fordi de har for mange arbeidsoppgaver utenom undervisningen (må si jeg likte forslaget til Lise Christoffersen bedre der altså, og avbyråkratisere lærerrollen.

 

Og med tanke på hvordan du oppførte deg som politiker i studioet på torsdag ( les – jeg er ikke særlig imponert), så tror jeg at det trengs en evaluering av deg.

 

En ting skal Rytman ha, jeg kjente ikke til han i det hele tatt, men det var jaggu ikke vanskelig å finne litt ymse morsomheter på internettet om han. Han har en meget velutviklet CV (men tror Siv Jensen ikke bryr seg om du er allergisk mot kiwi eller ikke), og han har tidligere hatt fulle 16-åringer hjemme i sitt hus. Men, det betyr ikke at han var  våken når de var der, nei, han hadde gått å lagt seg han ser du. Særlig.

 

Uansett – nå er det snart den avgjørende dagen! Mandag 14 september skal jeg være med på valgvake hos NRK Østafjells, og kjenner at det blir en spennende og ny opplevelse, og i tillegg skal jeg prøve å blogge fra valgvaken – så får vi se da vet du, om kanskje Eva Høili har med seg vinflasken i handa!

 

 Så, enda en oppfordring – BRUK STEMMERETTEN DIN!

Dette innlegget ble publisert i Susanne. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Evalueres eller evaluere?

 1. Otto sier:

  ERNA – VÅR NESTE STATSMINISTER TIL TROSS FOR SPONHEIMS EGO GARANTI

  Lavmålet i årets valgkamp har vært Sponheim sin garanti mot Frp. Denne håpløse garantien har gitt pressen og de rødgrønne muligheten til å fjerne seg fra regjeringens dårlige resultater i debattene og heller rope om kaos. Politikken forsvant inntil Erna tok grep og fikk oss inn på sporet igjen.

  Høyre vil være balansepunktet i en borgerlig regjering, og dersom Sponheim ikke kommer under sperregrensen, så vil politikken ligge mer til venstre for Høyre en mot Høyre selv med Frp i regjeringen.

  Erna blir vår neste Statsminister, og hun har alvorlige hensikter for å få Norge inn på rett kurs igjen.

  Det er oppsiktsvekkende at det er så mange som aksepeterer de dårlige resultatene til den sittende regjeringen, og kun har Frp eller rot på borgerlig side som grunn til at det fortsetter og vil hjelpe et rødgrønt forsøksprosjekt til 4 nye år.

  Hva skal til for at dere endrer mening ? Hvor mange flere skal dø i sykehuskø eller i trafikken før dere ser at vi må ha en regjering og ikke minst en leder som gjør de nødvendige grep ?

  Hvem av de rødgrønne er det som tørr og se de pårørende i øynene og si at vi har ikke råd til å bygge vei fort nok eller sikre veien raskt nok ved å også bruke det private næringsliv ??

  Hvem av de rødgrønne er det som tørr og se de pårørende i øynene og si at vi valgte å ikke bruke private sykehjem av prinsippielle grunner, så din nærmeste døde i kø ?

  Hvem av de rødgrønne er det som kan dokumentere at ikke næringslivet har for dårlige rammer slik NHO hevder og derfor må ha et lavere skattetrykk for å opprettholde eksisterende arbeidsplasser, samt skape nye ?

  Hvem av de rødgrønne tørr å ta en invitasjon hvor man gjennomgår effekten av Høyres skattepolitikk og ser at ved det nivået på 15 – 20 milliarder som Høyre foreslår samlet for de neste 4 årene, så er dette sammen med skattelette for lønninger under 500.000,- et nivå som gir tilbake nye skatteinntekter til velferd ??

  INGEN. Det tørr ikke og er ekstremt glad for at ikke riksrevisjonens rapport ble fremlagt før valget, for da hadde

  Jens Stoltenberg fått STRYK som leder for dagens regjering.

  I det private næringsliv så heter det Å FÅ SPARKEN.

  Hvorfor stemmer da noen av dere rødgrønt likevel ???????

  STEM HØYRE og bidra til at vi får en ny kurs for et nytt Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *