Valg09 http://blogg.nrk.no/valg09 Bare enda et NRK-blogger-nettsted Tue, 15 Sep 2009 21:02:04 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 Miljødebatten… http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/milj%c3%b8debatten/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/milj%c3%b8debatten/#respond Tue, 15 Sep 2009 21:02:04 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=127 Les videre ]]> miljø

Hvem i det huleste hadde tenkt at 3, 18 år gamle jenter ville takke ja til en miljødebatt på oljemuseet fredag, etter skoletid? Etter om og men, gjorde faktisk vi det.

Idet vi entra konferanserommet, møtte vi en rolig og defust stemning. Hva vi hadde takket ja til visste vi ikke, allikevel satte vi oss ned på nest fremste rad, og latet som om det disse politikerne snakket om virket interessant. Vi kikket rundt oss, hvor det satt omtrent bare journalister, pensjonister og ekstremt politisk interesserte mennesker. Et bestemt tema på denne debatten var vindmøller – skal vi, eller skal vi ikke tillate vindmøller i Norge? Selv sier vi oss enige i dette, med tanke på fornybar energi, men det var ikke alle politikerne som var enige i dette. Dette skapte stor diskusjon, noe som fikk oss 18årige jenter til å våkne og faktisk vise noenlunde interesse for hva disse her politikerne snakket om..  Det andre vi fikk med oss var at de snakket om å lage en bane for et høyhastighetstog, men selvfølgelig var ikke dette før om mange år fremover.. Noe vi la godt merke til var at politikerne  ikke var særlig opptatt av å formidle sine meninger til oss andre, men at de tydeligvis var mer opptatt av å rakke ned på hverandre. Hva er vitsen i det? De skal liksom få oss ”seere” til å velge dem, det er ikke en slags mobbekonferanse vi kom for å se…

De politikerne som vakte størst oppmerksomhet var representantene fra Frp, Høyre og SP. De andre politikerne satt for mye passive enkelt og greit og noen åpnet ikke munnen sin en gang.  Så vidt..  Alt i alt lærte vi noe til slutt da, og det var at den norske befolkningen ikke ville ha vindmøller fordi det så for stygt ut.. Noe som vil si at Norge har en lang vei og gå, med tanke på den fornybare energien og den neste generasjonen. Vi er alt for bortskjemte!

– Susanne, Martine og Catharina

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/milj%c3%b8debatten/feed/ 0
Store utslag http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/store-utslag/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/store-utslag/#respond Tue, 15 Sep 2009 12:22:07 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=125 Les videre ]]> Valget er over, med stolte vinnarar og såre taparar, også i Telemark. Den største vinnaren er Høgre og Torbjørn Røe Isaksen, som gjenerobrar fast plass på Telemarksbenken og tar eit solid steg framover for å gjøre Høgre til eit like stort parti i Telemark som på landsbasis.

Men fortsatt er det eit stykke igjen: 13,2 % i Telemark, 17,2 i Norge. Men framgangen er større i Telemark enn elles i landet. Merk deg det, Erna!! Me snakkar om ein begynnande Torbjørn-effekt – er på på landsgjennomsnittet om fire år er han god!!

PÅ PALLEN

Arbeiderpartiet tar sølvplassen med solid framgang etter det gode valget i 2005, og gjør sitt beste valg i telemark sidan 1985 – då Ap runda 50% i Telemark. Framgangen sikrar fire nye år for veteranen Sigvald Oppebøen Hansen. Her trur eg me må tilskrive det sterke resultatet at velgerane vil ha stabilitet og fast styring – altså ein Stoltenberg-effekt.

Fremskrittspartiet fekk inn andrekandidat Kåre Fostervold med eit nødskrik – på eit utjamningsmandat som svinga innom Hamadi, Løwer Gurholt, Hjelseth tidleg på kvelden – mens det sto mellom Fostervold og Bekkevold då det nærma seg slutten av teljinga.

Likevel har Frp gjort sitt beste valg nokon gong, og bør notere seg dette som ein seier, sjøl om forventningane nok var endå større på førehand.

FLEIRE TAPARAR

For Venstre er resultatet bare ille. I Telemark eit av dei dårlegaste nokon gong, endå verre at partiet på riksplan falt under sperregrensa og dermed går glipp av utjamningsmandata. SV gjekk kraftig tilbake, og har på ein måt emista det solide grepet partiet hadde på Telemark. Og det dårlege skulevalget gir ekstra grunn til bekymring i SV. Spørsmålet er kor lenge partiet kan leve med regjeringsslitasje.

Kristeleg folkeparti var så nær så nær å kome inn igjen på telemarksbenken, på eit utjamningsmandat. Geir Bekkevold forlot NRK studio på Borgeåsen som Stortingsrepresentant, men vakna opp igjen tirsdag morgon som prest og lokalpolitiker i Skien.  Ordningen med utjamningsmandat er noko vilkårleg i det enkelte fylket –  det var endringar andre stader i landet som gjorde at Bekkevold falt ut og fostervold kom inn mellom to og tre valgnatta. Men hadde KRF fått vel 900 stemmer ekstra i Telemark, hadde utjamningsmandatet likevel vore sikra.

LITT NED

Senterpartiet holdt stillinga nasjonalt, men gjekk litt tilbake i Telemark. Kan nok tenkas at raud grøne velgarar har tenkt taktisk og stemt Ap for å sikre tredjemandatet. Sp slit fortsatt med å få gjennomslag i byane, då hjelper det lite å sanke tosifra med prosentar i bygdene.

Rødt med Asgeir Drugli hadde spent forventingane – i alle fall retorisk – ganske høgt, og landa ikkje så langt frå i same nedslagsgropa som sist. Likevel: 1,2 prosent er noko av det beste partiet har fått i Stortingsvalg i Telemark. Men Drugli hadde nok forventning om noko meir enn 3,7 prosent på Notodden.

Og dei fem småpartia som me hørte lite til i valgkampen fekk tilsammen cirka tusen stemmer og ein prosents oppslutning. Verdt bryet?

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/15/store-utslag/feed/ 0
Finalen! http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/finalen/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/finalen/#comments Mon, 14 Sep 2009 21:52:18 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=124 Les videre ]]> Sitter her på valgvake hos NRK Østafjells, og for en stemning det er her. Den er kanskje litt trykket, og lufta er fylt av både spenning og nervøsitet.

Foreløpig er ikke valgresultatene for Buskerud ferdig, men på landsbasis ihvertfall ligger den rødgrønne regjeringen inne med 88 mandater over 81 på den blå siden. I tillegg har Lars Sponheim offentliggjort sin avgang som partileder pågrunn at det dårlige valgresultatet til Venstre. Jeg tipper at Jens Stoltenberg er en fornøyd mann foreløpig ihvertfall.

 

Idag er det fast radiosending 40 minutter i timen herfra, så jeg skal legge inn noen bilder som viser litt av stemningen herfra, og  kanskje dere får ett innblikk av hvordan det er på en valgvake, dette er nemlig en ny opplevelse for meg. Uansett – jeg vil takke NRK for deilig lapskaus, brus, boller, frukt, sjokolade og kaffe  (Nina mener det er veldig gode rips her), og takke for at jeg fikk muligheten til å blogge gjennom denne heseblesende valgkampperioden!

Ps – litt vansker med å legge ut bilder her, men NRK Østafjells har lagt ut en serie med bilder fra valgvaken både her i NRK-lokalet, men også fra de ulike partienes valgvake rundt omkring i Drammen by.

Håper alle følger med på denne spennende innspurten som er nå, og har du ikke stemt, ikke klag! Uavhengig hvem som blir statsminister nå de neste 4 årene, lykke til!! 🙂

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/finalen/feed/ 1
Godt valg! http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/godt-valg/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/godt-valg/#respond Mon, 14 Sep 2009 15:30:05 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=123 Les videre ]]> Det er bare noen timar igjen til valglokala stenger, og det kan gå mot ei knallspennande valgnatt i Telemark.

Torbjørn Røe Isaksen, Høgre, Kåre Fostervold, Frp, og Sigvald Oppebøen Hansen,  Ap, ligg praktisk talt likt i kampen om dei to siste faste plassane.  At Terje Lien Aasland og Gunn Olsen frå Ap og bård Hoksrud får Frp kommer inn – det er ganske sikkert.

Men altså: Torbjørn, Kåre eller Sigvald  må tape ikveld. Om det er Kåre eller Sigvald som fell ut – så er slaget tapt. Torbjørn har derimot ein god sjanse til å kapre utjamningsmandatet om han ikkje klarer eit av dei to siste distriktsmandata. Der har Sigvald og Kåre det til felles at dei ikkej har nokon sjans. Dei to store partia: Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet får ikkje utjamningsmandater.

Noen valglokale stenger kl 18, noen klokka 19 og dei siste i Telemark klokka 20. Mens i dei største byane ellers i landet er valglokala oppe til klokka 21, og dermed blir ingen valgresultat offentleggjort før nettopp kl 21.

HOL I ASFALTEN

Eg var innom stemmelokalet i min valgkrets, Henseid i Drangedal i ettermiddag. Der var innkjøringa til grendehuset markert med fint bjørkelauv. sjå det tenkte eg – her markerer dei at valget er ein høgtideleg sak. Idet eg svinga av riksveg 356 såg eg at bjørka var sett der for å markere eit hol i asfalten. Uansett ære eller ikkje – det var vel å se på som ei helsing til den raud grøne regjeringa.

FASITEN

Holet i asfalten på RV 356 blir neppe avgjærande for valgresultatet. Du er med og skaper fasiten, bare du stemmer. Ikveld får me vite resultatet. Følgje med i radio på P1 – der er Telemarksenigna inne ti minutt kvar halvtime til resultatet er klart. Og du får ALLE kommuneresultata. Det gjør du og på Tekst TV – fra side 360.  Og NRK1 sender valg frå kl 1930 til resultatet er klart, ein gong over midnatt.

Godt valg!!

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/14/godt-valg/feed/ 0
Evalueres eller evaluere? http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/12/evalueres-eller-evaluere/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/12/evalueres-eller-evaluere/#comments Sat, 12 Sep 2009 10:53:27 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=122 Les videre ]]> Torsdag 10 september var FrP Buskeruds annenkandidat Jørund H(ennning) Rytman på plass til valgutspørring hos NRK Østafjells. Du og du, for en glede! Hadde aldri trodd at to mennesker fra samme parti, kunne være så like?

Rytman virker som en nervøs ung mann, når han prater i studio. Og en ting som fanger fort min oppmerksomhet er Rytmans tanker om «dårlige» lærere. Han mener nemlig det at dårlige lærere (hvem er de, de som har dårligst resultater?) skal evalueres, og hvis resultatet da ikke er tilfredstillende, skal personene få veiledning eller beskjed om å finne seg en annen jobb. Da lurer jeg på en ting, Rytman. Har du i det hele tatt tenkt tanken på hvorfor evt lærere får dårlig resultat?  Hva med elever som har vansker, og som ikke får tilstrekkelig med hjelp (sett «Lærerne»? – serien som går på NRK – verdt å se) fordi skolen ikke har nok ressurser til at alle som trenger ekstra hjelp ikke får det. Selvfølgelig – la oss skylde på lærerne, fordi det er de som er dårlige, kan jo ikke være fordi de har for mange arbeidsoppgaver utenom undervisningen (må si jeg likte forslaget til Lise Christoffersen bedre der altså, og avbyråkratisere lærerrollen.

 

Og med tanke på hvordan du oppførte deg som politiker i studioet på torsdag ( les – jeg er ikke særlig imponert), så tror jeg at det trengs en evaluering av deg.

 

En ting skal Rytman ha, jeg kjente ikke til han i det hele tatt, men det var jaggu ikke vanskelig å finne litt ymse morsomheter på internettet om han. Han har en meget velutviklet CV (men tror Siv Jensen ikke bryr seg om du er allergisk mot kiwi eller ikke), og han har tidligere hatt fulle 16-åringer hjemme i sitt hus. Men, det betyr ikke at han var  våken når de var der, nei, han hadde gått å lagt seg han ser du. Særlig.

 

Uansett – nå er det snart den avgjørende dagen! Mandag 14 september skal jeg være med på valgvake hos NRK Østafjells, og kjenner at det blir en spennende og ny opplevelse, og i tillegg skal jeg prøve å blogge fra valgvaken – så får vi se da vet du, om kanskje Eva Høili har med seg vinflasken i handa!

 

 Så, enda en oppfordring – BRUK STEMMERETTEN DIN!

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/12/evalueres-eller-evaluere/feed/ 1
HVOR DUMME TROR DERE VI ER? http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/hvor-dumme-tror-dere-vi-er/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/hvor-dumme-tror-dere-vi-er/#comments Thu, 10 Sep 2009 21:43:41 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=121 Les videre ]]> Jeg som førstegangsvelger spør deg som er politiker, om å være så snill å slutte å legge vekt på fest, fyll og fanteri, når vi som er ungdom faktisk, tro det eller ei, tenker på og er avhengig av viktigere ting, som foreksempel kollektivtransporten.

Hvem er VI? VI er førstegangsvelgere. 91-kullet. Det største kullet. Som førstegangsvelgere skulle vi tro at politikerne var interessert i å bry seg med saker som var interessante for oss ungdom?

 

Selvfølgelig har vi FRP som baserer sin politikk på alkohol og natteliv, og hvor store mengder øl befolkningen kunne fått utdelt gratis om pengene AP har brukt under sitt styre hadde blitt brukt annerledes. Men selv om vi er ungdommer, det største ungdomskullet faktisk, er vi ikke dumme. Vi er, selv om det kanskje ikke alltid virker sånn, opptatt av andre ting enn fest, fyll og fanteri. Som kollektivtransporten. Selv om de fleste av oss allerede er 18, eller blir 18 år i løpet av året, er det ikke alle som har fått lappen enda, eller har hatt mulighet til å begynne på lappen.

Fjern skatt for studenter, sier Venstre og håper da at vi som studenter vil tjene nok penger til å ta billappen. Godkjenn førerkortet som valgfag på videregående skoler sier Høyre, og bryr seg lite om den dårlige kollektivtransporten, det er jo tross alt 18-åringene som skal stemme, ikke de som er yngre! Kast Mulla Krekar ut av landet sier FRP, og er da 110%, ja faktisk 120% sikker på kollektivtransporten vil forbedre seg selv.

Jeg er 110%, ja faktisk 120% sikker på at dersom du hadde trukket ut 200 tilfeldige elever ved Sola Videregående skole, fra forskjellige bosteder og i forskjellige aldersgrupper, ville minst 199 av disse elevene sagt at de var lei av å vente 45 minutter ekstra på bussen fra Sola og hjem, enten en skal mot Forus og Sandnes, eller gjennom Kvernevik, Sunde, Tananger og til Stavanger sentrum. Jeg er også 110%, ja faktisk 120% sikker på at minst 199 av disse elevene ville sagt at de var lei av å måtte presse seg inn på bussen fra Sola, og ha en jævlig busstur stående trangt blant 80 elever i de 50 minuttene bussen bruker en av veiene, fordi Kolumbus tydeligvis ikke har funnet ut at vi faktisk er over 900 elever på Sola videregående. Og ja, omtrent alle slutter til samme tidspunkt daglig, og minst 70% av disse skal fordeles på to busser. En hver vei.

Jeg er 110%, ja faktisk 120% sikker på at minst 199 av disse elevene ville sagt at de var trøtt og lei av å få anmerkning eller fravær en hel time, bare fordi at bussen til Sola fra alle tenkelige steder i Rogaland kommune er tilstrekkelig langt ifra tidsnok, når flere hundre elever skal til skolen.

Jeg er sist men ikke minst, 110%, ja faktisk 120% sikker på at dersom AP, SV, Høyre, Venstre, FRP, samme hvem, hadde gått ut med ett løfte som innebar at vi som ungdommer, studenter og førstegangsvelgere hadde sluppet å vente 45min ekstra på bussen hjem, hadde sluppet å stå trangt på en buss med 80 andre medelever i 50 minutt, og hadde sluppet de idiotiske anmerkningene, hadde det partiet fått STOR oppslutning ved samtlige videregående skoler i Rogaland både ved skolevalget, og ved Stortingsvalget. Vi er faktisk fremtiden. Vi er faktisk førstegangsvelgere, og vi har faktisk rett til å si akkurat det vi mener.

– Anne

 

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/hvor-dumme-tror-dere-vi-er/feed/ 1
Ny industripolitikk? http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/ny-industripolitikk/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/ny-industripolitikk/#respond Thu, 10 Sep 2009 09:16:14 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=119 Les videre ]]> Norge mangler ein industripolitikk slår Thor Oscar Bolstad fat. Han er ingen kven som helst i næringslivet i Telemark:  sjef på Herøya industripark og tillitsvalgt i NHO Telemark og Telemark gassforum.

Konsekvensen av den manglande industripolitikken er at den petrokjemiske industrien eer flagga ut, og viktig infrastruktur som gassrør, vei og bane er ikkje bygd ut slik politikarane har lova i valgkamp etter valgkamp.

På syttitalet sette nokre framsynte politikarar i gang petrokjemiutbygginga i Bamble. Den gongen var det svært omstridd, men det har gjennom over tretti år vore mange hundre trygge og gode arbeidsplassar, og ikkje minst: Den største landbaserte satsinga på foredling og verdiskaping av norsk olje og gass I NORGE.

 Politikarane i dette årtusenet tenker ikkje på same måte. Petrokjemi og anlegga rundt Frierfjorden er uinteressante for norske industriselskap og for den norske staten, anten regjeringa heiter Bondevik eller Stoltenberg.

Nå har utanlandsk kapital fått hand om ressursane som kvar dag strøymer inn til Bambleanlegga. Talet på arbeidsplassar i petrokjemien i Grenland er drastisk redusert gjennom fabrikknedleggingar og rasjonaliseringar dei siste åra. Indrefileten, det vil seie teknologi og kompetanse blir flagga ut til andre land.

Mange spør seg nå kor lang tid det tar før heile produksjonen er flagga ut og petrokjemieventyret i Grenland er over.

Eg tipper at Rafnes og Rønningen-anlegga er nedlagt i 2020!

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/ny-industripolitikk/feed/ 0
Stem taktisk? Neppe lurt http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/stem-taktisk-neppe-lurt/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/stem-taktisk-neppe-lurt/#respond Thu, 10 Sep 2009 09:07:37 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=117 Les videre ]]> I valgkampinnspurten kommer det alltid oppfordringar om å stemme taktisk. Om du som velger skal lytte til slik argumentasjon er avhengig av kva du sjøl vil legge vekt på.

Nå er det press på rødt-velgerane i Vestfold: Stem på SV for å sikre Inga Marte Thorkildsen ein ny periode på tinget.

I Telemark blir SV og Sp-velgerane bedt om å stemme Arbeiderpartiet for å sikre det utsatte tredje mandatet og dermed trygge sjansen for fortsatt raud-grøn regjering, På den andre sida blir sentrums og frp-orienterte unge velgarar oppfordra til å stemme på Torbjørn Røe Isaksen for å sikre den nye Høgrekosten ein Stortingsplass.

I Buskerud er dei raud grøne ille ute og kan miste opptil tre mandat viss dei dårlegaste målingane slår til. Kven skal dei då be om taktiske stemmer frå?

EIN BOMERANG

Du som velger må avgjøre med deg sjøl kva som er viktigast i valget, før du lar deg overbevise av politisk taktikkeri. Det er nemlig ikkje sikkert at DU er like opptatt av slike taktiske trekk som politikarane er.

Mange er mest opptatt av person. Viss ein telemarking med SV sympatier føler press for å stemme Ap i den ”gode” hensikt å sikre Sigvald Oppebøen Hansen ein ny periode på Telemarksbenken – så bør den mulige SV-velgeren vite at det vil svekke sjansen til Inga Marte Thorkildsen eller Magne Bergo å kome inn på utjamningsmandat i nabofylka.

Senterpartifolk i Telemark og Vestfold veit at sjansen til mandat i eige fylke er liten, men ein Sp-stemme i heimfylket styrkar sjansen til at Per Olaf Lundteigen kaprer utjamningsmandatet i Buskerud.

REGJERINGSALTERNATIV

Vurderer du å stemme på Torbjørn Røe Isaksen fordi han er ny, ung og frisk og har rikspolitisk gjennomslagskraft, så er ei stemme på  han også ei stemme på eit anna regjeringsalternativ en dei som nå har makta.

Noen vil seie at ei stemme på Høgre er ei stemme på meir makt til Frp. Det kan og sjåast motsatt: Det er ei stemme for å styrke sentrum-høgre profilen i alternativet til dei raudgrøne.

Stortingskandidatar i usikre posisjonar nå rett før valgdagen er på desperat jakt etter argument som kan styrke eige kandidatur. Eg trur velgerane er mindre opptatt av slike taktikk-trekk.

Har du ein overbevisning – følg den! Har du bare ein magefølelse, så ville eg ha følgd den og!!

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/10/stem-taktisk-neppe-lurt/feed/ 0
Valresultatet for Sola er klart http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/valresultatet-for-sola-er-klart/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/valresultatet-for-sola-er-klart/#respond Wed, 09 Sep 2009 21:06:27 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=115 Les videre ]]>  

Då var skulevalresultatet for Sola klart, og gjett kven som vann! Jepp, det blei Høgre. Overraskande? Nei. Etter applausen Høgre fekk under skuledebatten, rekna me med at Høgre skulle få ein del stemmer. Og det gjorde dei, faktisk så mykje som 30%. Representanten frå Høgre skal nok ha mykje av æra for dette. Anten mislikte du ho eller så vart du begeistra, og tydeligvis vart dei fleste begeistra.

Ap kom på andre plass med 22.1%, noko me er svært nøgde med.  Det som var litt meir overraskande var at Ap slo FrP. Etter våre oppfatningar har vel FrP pleid å kome betre ut av skulevala på Sola enn Ap, ettersom FrP ofte lukkas i å nå fram til ungdomen, og ta opp sakar som angår ungdom. At KrF havna så langt nede, hadde me ikkje forventa. At dei skulle nå høgare opp enn DLF hadde me iallfall forventa. Men den gang ei. DLF fekk 28 stemmer, medan KrF fekk 23.
Utanom dette, var det vel egentlig ingenting som sjokkerte, resultata på dei andre partia var så å seie forventa.

582 stemmer vart gitt, kor 570 vart godkjende. Av alle på skulen var det 74,8% som deltok.

– Marie og Karoline

 
OVERSIKT OVER VALRESULTATET FOR SOLA VGS:

Parti

Stemmer

Prosent

Det norske Arbeiderparti

126 22.1%

Sosialistisk Venstreparti

29 5.1%

Rødt

4 0.7%

Senterpartiet

13 2.3%

Kristelig Folkeparti

23 4.0%

Venstre

44 7.7%

Høyre

171 30.0%

Fremskrittspartiet

121 21.2%

Norges Kommunistiske Parti

3 0.5%

Miljøpartiet De Grønne

3 0.5%

Pensjonistpartiet

2 0.4%

Det Liberale Folkepartiet

28 4.9%

Kystpartiet

1 0.2%

Kristent Samlingsparti

1 0.2%

Demokratene

1 0.2%
]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/valresultatet-for-sola-er-klart/feed/ 0
FRP FOR OSS!! http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/frp-for-oss/ http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/frp-for-oss/#comments Wed, 09 Sep 2009 20:53:52 +0000 http://blogg.nrk.no/valg09/?p=112 Les videre ]]> Frp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Helt siden vi begynte og blogge har et av partiene vært en klar vinner hos oss begge to, nemlig FRP. Dette partiet engasjerer seg veldig i ungdommelige saker, som valgfritt sidemål, flere valgfrie fag i skolen og mindre teori i yrkesfag. De vil også ta vekk bomstasjoner, noe som egentlig er helt idiotisk at vi har så mange av i det hele tatt. For oss som bor i Stavanger og går på skole på Sola gjør dette med bompenger skoleturen vår enda dyrere, med tanke på hvor høye bensinutgiftene allerede er. Noe som FRP også vil senke prisene på.

I dag har vi tatt partitestene på http://velgerguiden.vg.no/09/?do=show&id=402194 og http://quiz.start.no/56665. Vi ente naturligvis på Fremskrittspartiet her også!

– Linn og Mari

]]>
http://blogg.nrk.no/valg09/2009/09/09/frp-for-oss/feed/ 1